PETEKKA: :o). pokud chytnem kocku, jakoukoliv, tak ji zase pustime. podle indicii to kocka stejne nebyla. ostatne ja kdysi jako decko (13 mi mozna bylo) jednu z techto duvodu zabil - chodila dedovi na holuby. byla to velika seda kocka. mozna nejvetsi, jakou jsem kdy videl. je to dost vyjmecne, ze jde kocka na holuby. oni uz jsou dost velci. ale tahle byla chytra a silna. potreboval jsem na ni asi pet sest broku ze vzduchovky. tehdy mi dost lepilo, protoze na me po prvni rane regulerne zautocila. to byla tehdy moje iniciace, asi. teprve pozdeji jsem si uvedomil, ze asi mela nekde ve stodole kotata a potrebovala pro ne krmeni, tak brala, co bylo. clovek o techto vecech pozdeji dost premysli a vetsinou mu to pomuze urcitym zpusobem dospet. ve smyslu, ze zacne vic chapat propojenost veci a dusledky. dneska uz bych ji asi nezabil, ale zacal bych ji tam davat nejake zradlo. ovsem kuna je jiny pripad. clovek z takovych situaci nema a ani nemuze mit radost. ale mel by udelat, co je nutne.
synator je na svuj vek velky a silny. a zaroven je citlivy. proto potrebuje imho zkusenost tohoto typu, aby mu to pomohlo neco pochopit. ze musi nakladat se svoji silou uvazlive, protoze vetsina lidi kolem nej bude slabsich nez on. ale zaroven musi byt schopen v krizove situaci udelat, co je zapotrebi, i kdyby u toho mela tect krev. to spousta lidi neumi. muj tchan kuprikladu. velky silny chlap, ale slepici by hlavu neusekl. a kdyz jeste zil jeho stryc, ktery mu nadaval a nechoval se k nemu vubec hezky, tak jen sklonil hlavu a ani necekl. misto toho, aby toho maleho obtoustleho zmetka chytil pod krk a ukazal mu, ze takto tedy ne. ta zkusenost nemusi byt ted, prirozene. uvidime, jak se okolnosti vyvinou.