• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DRUDRIGER2: no ona polarina uz neni zadna sranda, i na male policko to uz chce nejakou mechanizaci, i kdyby mela byt pohanena konmi ci volky :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DRUDRIGER2: no pozor! permakultura rika (a tys ji vcera citoval), ze by se zvnejsku nemelo na tvuj pozemek nic privazet. zadna trava, hnuj. a ty si tu najednou koupis zrni od mistnich zemedelcu. pokrytce :o)).
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    taky mi zmrzli dyne fazole ale jenom ty co byli se skleniku ty co se sadili primo tak ti to zvladli, este ze mam dyne dalsi ve skleniku a este poseckam tak tejden.
    s tim krmenim, skousel si si delat vlastni obyli ja jo i tendle rok ho mam ale je to trochu jina kava. ten srot jako neni potrebnej ale pro male kachnatka s lihne radsi jim dam tu zmesku nez budu experimentovat a chcipnou mi. jinak mam mlinek rucnej na srot tkze srotuji obili od mistnich zemedelcu dokonce je to v bio kvalite je to drazsi ale co uz.je to beh na dlouho trat.slepicim davam cele klasy obili z me zahrady ale predstava ze to musi s toho dostat zrni je silena, to si radsi koupim to bioobili, neda se secko ustihat, tech alternativ je strasne moc a jsem rad ze stiham co stiham
    TYET
    TYET --- ---
    IRO: já ji mám už měsíc venku v truhlíčku, ze semínek, mrzí mě to :(
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    IRO: no já ji vysadila víkend před zmrzlejma, tak jsem zvědavá, co se sní stalo:/
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    TYET: ajéj, tam je to jasný vid...... já mám zahradu na Sázavě,t ak doufám, že tam byl min. 1 nad nulou:)
    IRO
    IRO --- ---
    TYET: tak lichořeřišnice si prozíravě držím zatím doma a vysadím je až v sobotu. někdy se vyplatí sledovat předpověď počasí... ale je jasné, že pod horama to je horší než v nížině..
    VODA
    VODA --- ---
    PETEKKA: mrzlo i v Olomouci
    TYET
    TYET --- ---
    PETEKKA: v Podkrkonoší
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    TYET: :( kde zhruba bydlíš, že ti to pomrzlo?
    TYET
    TYET --- ---
    Tak nám na dnešek zmrzla asi třetina malých švestiček, polovina brambor, všechny fazole a lichořeřišnice. Naštěstí ořechy to vydržely.
    IRO
    IRO --- ---
    Monsanto (I love you :*)
    Vize a poslání

    Dostatek potravin a zdravé životní prostředí. Monsanto zajišťuje produkty a integrovaná řešení, která trvale uspokojí rostoucí světovou potřebu potravin, s cílem šetřit přírodní zdroje, zlepšovat životní prostředí a redukovat náklady v zemědělství.

    Závazek

    Zemědělství hraje ve světě elementární roli. Společnost Monsanto, která je v tomto oboru lídrem, deklaruje v pěti bodech svůj závazek, který artikuluje korporativní hodnoty a v němž se odráží základní principy chování a jednání v globálním prostředí:

    Dialog: Budeme pozorně naslouchat různým názorům a zapojíme se do konstruktivního dialogu, abychom rozšířili naše porozumění problémům a byli tak schopni lépe postihnout potřeby a zájmy celé společnosti.

    Respektování: Budeme respektovat náboženská, kulturní a etická hlediska lidí na celém světě. Budeme jednat čestně, odhodlaně, s respektem, upřímně, poctivě, skromně a zásadově. Naší nejvyšší prioritou bude bezpečnost našich zaměstnanců, komunit, kde působíme, našich zákazníků, spotřebitelů a životního prostředí.

    Transparentnost: Zajistíme dostupnost, přístupnost a srozumitelnost informací.

    Sdílení: Budeme sdílet vědomosti a technologie, abychom podpořili rozvoj vědeckého poznání, zlepšili zemědělství a životní prostředí, zvýšili úrodu a pomohli zemědělcům na celém světě.

    Přínosy: Budeme dodávat produkty vysoké kvality, které budou přínosem pro naše zákazníky a pro životní prostředí, se solidní a novátorskou aplikací vědy, přístupem ohleduplného a efektivního správce statků, majíce na zřeteli zásady bezpečnosti a zdraví ve všem, co děláme.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    DRUDRIGER2: většina granulí pro výkrm obsohuje sójovou nebo kukřičnou GMO mouku... typuju roundup ready z J Ameriky... Nebrat !!!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: jj rybicky by urcite taky sluply :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    ja chytal kacenam kdysi slunky (male plevelne rybky) a kdyz jsem jim je dal zive do takove lodne, kde se cvachaly, tak se po nich mohly utlouct.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    jo jo, nejakej pamlsek to vis.ale myslim si ze i obvarene maso bys i v klidu dali
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DRUDRIGER2: jestli jsou masozrevi, mozna by jim v zime obcas bodl sem tam moucny cerv nebo tak neco, ne?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    DRUDRIGER2: Díky.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRUDRIGER2: aha, tak sem za lamu, me to netrklo :)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    facebook skupina primi link tady
    https://www.facebook.com/groups/160099347350087/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam