• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RFK: amishove jsou v tomhle dobri machri .)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DRUDRIGER2: ja te jen tak trochu skadlil :o))

    souhlasim s tebou. jestli mam z neceho u toho hospodareni fakt dobry pocit, tak je to takoveto sdileni - cau, nemas seminka tohohle? mam. a kdyz uz s tebou mluvim, nepucil bys mi svarecku? jo stav se, az nebudes muset ridit, uz mam vypalene svestky...
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    kdybych mnel vypestovat na svem obilipro zviratka co tu mam tak bych tu nemnel nic jineho nez obili a to ze si ho kupuji od mistnich bio zemnedelcu tak na tom nevidim nic spatneho.ostattne sem psal ze pravidla zadne neexistuji co je pro nekoho permakulturni pro jineho neni, zalezi na pdominkach kde zijes okoli atd...a taky bych mohl rici ze tim ze spolupracuji se zemnedelci z okoli, to pole s bio obilim je asi kilak odtad tak je to v ramci loklnosti otom ze nic nedovazim ne z dalky nekde z ruska ci ciny.
    kazdy ma svoje priority a moje sou jasne ze ne vsechno tu dokazu udelat a ypestovat tak se soustreduji na to comu se u mne dari a ostatne veci se snazim vymneit koupit z podbne smyslejicima lidma organizacema.vis kolik toho je.kavu piju vim jak se dela doma z obili korenu cekanky ale proste secko neustihas, jo slobyto kdy clovek nemusel tolik platit na stat a jeho fungovani tak bych byl vice casu doma cize bych toho stihnul vice,ale todle je zase debata o jinich vecech.vino si delam sam kolik ho stihnu tolik ho stihnu stejne je ho vzdy malo a vypije se ,ale cele leto se nemusi dokupovat,tabak mas pestujes?taky je to na leta, jeden rok mi sezrali slimaci drhej se spatne ususil a zhnil a tendle rok snad uz vyjde.akvuli tomu ze beru obili od biozemnedelcu z okoli abych se odhlasil z permawebu a tady odtad mi teda neprijde jako dobrej napad.
    ja to cele vnimam jako kooperativu je tu hodne lidi a jednomu se dari pestovat to a jinemu tamto a navzajem si zdilime prebytky este lip by to bylo bez netu ale s lokalnima pak by to vse klapalo uplne jinak
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DRUDRIGER2: no ona polarina uz neni zadna sranda, i na male policko to uz chce nejakou mechanizaci, i kdyby mela byt pohanena konmi ci volky :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DRUDRIGER2: no pozor! permakultura rika (a tys ji vcera citoval), ze by se zvnejsku nemelo na tvuj pozemek nic privazet. zadna trava, hnuj. a ty si tu najednou koupis zrni od mistnich zemedelcu. pokrytce :o)).
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    taky mi zmrzli dyne fazole ale jenom ty co byli se skleniku ty co se sadili primo tak ti to zvladli, este ze mam dyne dalsi ve skleniku a este poseckam tak tejden.
    s tim krmenim, skousel si si delat vlastni obyli ja jo i tendle rok ho mam ale je to trochu jina kava. ten srot jako neni potrebnej ale pro male kachnatka s lihne radsi jim dam tu zmesku nez budu experimentovat a chcipnou mi. jinak mam mlinek rucnej na srot tkze srotuji obili od mistnich zemedelcu dokonce je to v bio kvalite je to drazsi ale co uz.je to beh na dlouho trat.slepicim davam cele klasy obili z me zahrady ale predstava ze to musi s toho dostat zrni je silena, to si radsi koupim to bioobili, neda se secko ustihat, tech alternativ je strasne moc a jsem rad ze stiham co stiham
    TYET
    TYET --- ---
    IRO: já ji mám už měsíc venku v truhlíčku, ze semínek, mrzí mě to :(
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    IRO: no já ji vysadila víkend před zmrzlejma, tak jsem zvědavá, co se sní stalo:/
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    TYET: ajéj, tam je to jasný vid...... já mám zahradu na Sázavě,t ak doufám, že tam byl min. 1 nad nulou:)
    IRO
    IRO --- ---
    TYET: tak lichořeřišnice si prozíravě držím zatím doma a vysadím je až v sobotu. někdy se vyplatí sledovat předpověď počasí... ale je jasné, že pod horama to je horší než v nížině..
    VODA
    VODA --- ---
    PETEKKA: mrzlo i v Olomouci
    TYET
    TYET --- ---
    PETEKKA: v Podkrkonoší
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    TYET: :( kde zhruba bydlíš, že ti to pomrzlo?
    TYET
    TYET --- ---
    Tak nám na dnešek zmrzla asi třetina malých švestiček, polovina brambor, všechny fazole a lichořeřišnice. Naštěstí ořechy to vydržely.
    IRO
    IRO --- ---
    Monsanto (I love you :*)
    Vize a poslání

    Dostatek potravin a zdravé životní prostředí. Monsanto zajišťuje produkty a integrovaná řešení, která trvale uspokojí rostoucí světovou potřebu potravin, s cílem šetřit přírodní zdroje, zlepšovat životní prostředí a redukovat náklady v zemědělství.

    Závazek

    Zemědělství hraje ve světě elementární roli. Společnost Monsanto, která je v tomto oboru lídrem, deklaruje v pěti bodech svůj závazek, který artikuluje korporativní hodnoty a v němž se odráží základní principy chování a jednání v globálním prostředí:

    Dialog: Budeme pozorně naslouchat různým názorům a zapojíme se do konstruktivního dialogu, abychom rozšířili naše porozumění problémům a byli tak schopni lépe postihnout potřeby a zájmy celé společnosti.

    Respektování: Budeme respektovat náboženská, kulturní a etická hlediska lidí na celém světě. Budeme jednat čestně, odhodlaně, s respektem, upřímně, poctivě, skromně a zásadově. Naší nejvyšší prioritou bude bezpečnost našich zaměstnanců, komunit, kde působíme, našich zákazníků, spotřebitelů a životního prostředí.

    Transparentnost: Zajistíme dostupnost, přístupnost a srozumitelnost informací.

    Sdílení: Budeme sdílet vědomosti a technologie, abychom podpořili rozvoj vědeckého poznání, zlepšili zemědělství a životní prostředí, zvýšili úrodu a pomohli zemědělcům na celém světě.

    Přínosy: Budeme dodávat produkty vysoké kvality, které budou přínosem pro naše zákazníky a pro životní prostředí, se solidní a novátorskou aplikací vědy, přístupem ohleduplného a efektivního správce statků, majíce na zřeteli zásady bezpečnosti a zdraví ve všem, co děláme.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    DRUDRIGER2: většina granulí pro výkrm obsohuje sójovou nebo kukřičnou GMO mouku... typuju roundup ready z J Ameriky... Nebrat !!!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: jj rybicky by urcite taky sluply :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    ja chytal kacenam kdysi slunky (male plevelne rybky) a kdyz jsem jim je dal zive do takove lodne, kde se cvachaly, tak se po nich mohly utlouct.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    jo jo, nejakej pamlsek to vis.ale myslim si ze i obvarene maso bys i v klidu dali
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DRUDRIGER2: jestli jsou masozrevi, mozna by jim v zime obcas bodl sem tam moucny cerv nebo tak neco, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam