RFK: to byla jedna pokusna metoda, nahodit starej koberec at to pod tim zajde. ale je to zbytecne zdlouhavy. zkousel jsem na ruznejch mistech jak nejlip na ten plevel. jedna metoda bylo zakryt pred svetlem(zmineny koberec). druha metoda bylo vyplejt, treti posekat a ctvrta presit 20cm pudy a vybrat vsechny koreny.
ad 1) je to zbytecne zdlouhavy, koberec tam byl veskrze vic jak mesic a stejne mi je jasny ze ted co jsem to sundal tak z korenu to zase vyrazi, trochu jsem je vyhrabal ale i tak jich tam vic zustane.
ad 2) rucne plejt je docela dobry, vytrha se spousta korenu. nevyhodou je vyssi casova narocnost a stejnak ze zbylych korenu ten plevel zase vyjede.
ad 3) casove nejmin narocny, nevyhodou je ze z korenu to zase rychle vyroste. nadeje je ze pravidelnym sekanim plevel postupne vymizi.
ad 4) plevele se clovek zbavi, ale je to desne casove narocny a vzhledem k tomu ze to je pod stromama tak sem bral casem i koreny tech stromu. tudiz sem se rozhodl ze budu pravidelne sekat a vytaham ty nejvetsi koreny co jsou na povrchu, treba od kopriv a i brslice docela vycuhuje. proste soustavna pile :)