• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    XL1
    XL1 --- ---
    super!
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    XL1: tak a se rouby chytnou :)
    XL1: co třeba tady? http://www.jikl.cz/-kvetiny-vytrvale-/404-lupina-mnoholista-serie-paleta.html mně roste na zahradě ta fialová verze a uspěšně ji množím a rozšiřuji
    XL1
    XL1 --- ---
    jinak mi DENDROBATO zkus prosím poradit kde lze sehnat kvalitní semena lupiny-nejlépe po barvách? a ideálně anglická-dováží to sem někdo?
    XL1
    XL1 --- ---
    sorry píšeš mi tohle co je dole,tak v tom asi moc praxe nemáš. ASI ASI

tj hledám někoho kdo to ovládá, má v tom praxi atd.mám pouze 3 rouby takže nebudu načítat a experimentovat ale potřebuju aby se to chytlo a neuschlo.

a už jsem našel ...

XL1: DENDROBATA: tak opravuji, na švestku prý meruňku roubovat lze :) asi bude záležet od odrůdy roubu a podnože jak spolu půjdou
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    XL1: Praxi mám, na vlastní zahradě. Z Moravy to je do Prahy trošku z ruky .. akorát si myslím že ten dědula s dlouholetou praxí nesedí na nyxu ale někde v hospodě (nebo na schůzi místního zahr. svazu) .. Co ti brání si to načíst a naroubovat pokud nikoho neseženeš?
    XL1
    XL1 --- ---
    tj hledám někoho kdo má PRAXI , ne knížky v regálu.
    XL1
    XL1 --- ---
    DENDROBATA: děkuju za rady Dendrobato, ale já právě hledám někoho kdo to ovládá PRAKTICKY...všimnul sem si že celkově je fůra permakulturistů /ek/ kteří vědí teoreticky VŠE ale prakticky když se to má realizovat tak to nějak pokulhává...díky za snahu ale já to potřebuju tak že přijde člověk, naroubuje to a teorie co jde a nejde necháme Svobodům apod...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SELECTOR_IX: KUATO: ale kuci tak komunikace je prece lidska vlastnost. neni nad to se sejit a pokecat si a poplacat se vzajemne po zadech jaky to jsme pasaci :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    SELECTOR_IX: ne že by to v Bruselu či kde jinde po EU dělali jinak...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    mě nefascinují. je jich totiž všude plno. přijde mi to skoro jako česká vlastnost, koneckonců - praxe za bolšánů kdy se jen schůzovalo a pindalo se musí někde projevit, nebo je snad dnešní nejen politka o něčem jiným?
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAZZZ: nic takoveho jsem nerekl. ja nemam problem s castecnym samozasobitelstvim existujicim vedle hakovani, sam tak ziju. spis me fascinuji lide, moc mluvi, ale skutek utek.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUATO: zas se na to nemuzes divat tak, ze kazdej, komu se dneska vyplati hakovat ve meste a uzivat si levneho virtualniho pohodli, si neumi na chate vypestovat par rajcatek ;)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    SELECTOR_IX: Ale jo, mají. :-)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ... a nemají tím pádem čas na nějaký ty internety :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAZZZ: nee, tady se jen mluvi. ti co resi jak, to uz leta resi prakticky ;oP.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VSOUKOLOHLOR: no vsak my vime PROC :) tady se resi JAK :)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Mírně off topic, ale snad tím nikoho nenahněvám.

Třetí potravinová revoluce, aneb Proč nejde o průmysl, ale o krk
    http://blisty.cz/art/66514.html
    SVANC
    SVANC --- ---
    DENDROBATA: Google říká, že ano :). Díky moc!
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    SVANC: vzcházivost?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Zdravím a měl bych prosbu o radu. Překládám z němčiny a nevím si rady s výrazem Feldaufgang, což je poměr mezi počtem zasetých semen a počtem mladých užitkových rostlin, které prorazí krustu půdy. Nic lepšího než klíčivost mě nenapadá, ale to je přece jen něco jiného.
    Neznáte někdo příslušný český termín?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam