• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    LUKAS
    LUKAS --- ---
    na uloz.to je svět podle monstanto, doplňuje dobře food inc. (potraviny s.r.o.), doporučuju shlédnout... jestli je to manipulace proti Monsantu (sebevraždy farmářů, nekonečné soudy, ztráty majetku), tak granty monsanta pro university (Suchdol a jiné) a jejich příznivé výsledky jsou manipulace v dolby 7.1 s 3d obrazem, gmo popcornem a cukrem v koka kole z gmo kukuřice, ovšem s úsměvem na tváři billa gatese
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KUATO: kdyz uz je zminen Vietnam...tak Agent Orange vyrobyl kdo? no prece Monsanto....
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tak jsem si právě objednala dvě sadby límcovky obří. S houbami začínám. :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    “European Commission to criminalize nearly all seeds and plants not registered with government” | The Real Revo
    http://therealrevo.com/blog/?p=98365
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BROZKEFF: Ta studie je zfalšovaná - jak výjimečně trefně zaregistroval VSOUKOLOHLOR, jako obvykle (takových případů je více) jde o manipulaci s interpretací dat...

    Legrační je, že hned vedle toho článku je odkaz na komentáře k němu, například tento, který poměrně stručně shrnuje nejspíše nejzásadnější manipulace.

    Ještě k tomu Roundupu - ona to úmyslně není úplně stabilní substance - jejím účelem je zlikvidovat plevel a "zmizet" - neohrožovat kulturní plodiny. Jinak řečeno - rezidua u "běžných" plodin jsou velmi malá, pokud vůbc nějaká, u laboratorních je to jiné.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: Zrovna u té křídlatky mi to vysvětlovali ti ekologové a tam jsem jim to docela přijal, když jsem slyšel jaké problémy s tou křídlatkou v těch lužních lesích jinak mají a jak brutálně neúčinné jsou všechny jiné postupy likvidace. Tam to totiž ani nespláchne první déšť někam do řeky, ani se ta ošetřená půda po křídlatce nepoužívá k pěstování kukuřice.

    Ono totiž s tím glyfosátem je to teď tak, že půlka problémů není vůbec kvůli zemědělství, ale kvůli tomu, že to každé město používá k ošetřování silnic a chodníků aby tam ze spár nerostly pampelišky a tráva. Tož funguje to hezky, akorát to město nená chlapy co by štětečkem výhonek po výhonku ošetřovali lokálně (což by jaksi bylo ideální). Místo toho se postříká celá silnice/chodník, a jak známo, asfalt ani kostky ani zámková dlažba nemá moc velkou sorpční schopnost takže chemie zůstává na povrchu a první déšť udělá co? Šup se vším najednou do kanálu a do řeky.

    "The annual glyphosate estimated load was 1.9 kg year−1 upstream (agricultural zone) and 179.5 kg year−1 at the catchment outlet (urban zone). This result suggests that the contamination of this basin by glyphosate is essentially from urban origin (road and railway applications). Glyphosate reached surface water prevalently through storm sewer during rainfall event. Maximum concentrations were detected in storm sewer just after a rainfall event (75–90 μg L−1). High concentrations of glyphosate in surface water during rainfall events reflected urban runoff impact. " (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0045653509005852)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: no tak - my tady o tom muzem tlachat, ale realne naklady a problematiku musi resit ty spolecnosti, ktere ten les obhospodaruji. nechal bych to na nich.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: lepsi by byla otazka jestli to jde jinak a lip :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    ogmios, brozkeff: je otazka panove, jestli to neni mensi zlo nez to kosit rucne (s enormnimi naklady na pracovniky) nebo to nekosit vubec.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: Stříkají tím ve vysoké koncentraci i ochranáři (sic) v lužních lesech když se potřebují zbavit křídlatky - například na Hodonínsku pod Mikulčicema apod.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: sorry, to znamena ze se beha po lese s postrikovacema a strikaj se paseky aby zustaly pouze mlade stromky. v pripade pasek kde se jeste nesazelo se to bere celoplosne.
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: co si mam predstavit pod teminem "strikat round-upem lesy"? ja vim, ze se to pouziva na postrikani travy na krajich cest, aby se to nemuselo vysekavat (pac to vyjde 10x levneji). ale pod pojmem "strikat lesy" si leda predstavim, ze se to plosne postrikava z letadla. jako kdyz amici ve vietnamu palili lesy napalmem :o)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: jsou a nejsou..ja treba kadej den dojizdim do prace a ejhle asi pred tejdnem a kus zaclo jedno pole pekne zloutnout vlastne jedno pole na jedny strane silnice aj druhy na druhy strane silnice. ted ho zorali a co tam zasadej na takhle pekne pripraveny pole?
    jinak treba u nas se roundupem strikaj lesy, to vim pac to dela muj bracha ale nevysvetlim mu to, holt si mysli ze roundup je neskodnej.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KLATIC: já sázím na to, že žiju na periferii periferii a že se sem nikdo z nich nepojede :) Jako je to blbý, že se to děje a blbý i v tom, aby se pak člověk bál koupit si pytel brambor, ale zatím tu Montsanto nejsou a snad ani nebudou :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a tady zas naopak neco co zni aspon trosku vic optimisticky..zvlast treba kdyz by proslo to narizeni hnojit hnojem(spis utopie) coz by asi snizilo pouzivani prumyslovych hnojiv. ikdyz hnuj taky neni to nejlepsi ale zase lepsi nez dratem do oka.
    Nechte část půdy ladem, jinak dostanete menší dotace, vzkazuje Brusel farmářům – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/301469-nechte-cast-pudy-ladem-jinak-dostanete-mensi-dotace-vzkazuje-brusel-farmarum.html
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: resp. byly silné tlaky na to tu studii úplně stáhnout
    Science journal urged to retract Monsanto GM study| Reuters
    http://uk.reuters.com/article/2012/11/30/us-science-gm-journal-idUKBRE8AT10920121130
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    VSOUKOLOHLOR: oboje, viz fulltext té studie který je na Sciencedirect dostupný každému, jak glyfosát, tak GM, tak kombo obojího výrazně urychlilo ty nádory oproti kontrolní skupině.

    Shrnutí ve francouzštině
    http://tempsreel.nouvelobs.com/ogm-le-scandale/20120918.OBS2686/exclusif-oui-les-ogm-sont-des-poisons.html

    Jelikož se po zveřejnění výsledků svrhla vlna kritiky kterak to je statisticky, metodologicky, vědecky a tak vůbec nevalidní, např
    http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/121128.htm

    tak se pak zase začaly objevovat i protiargumenty že to vlastně je dost dobré
    http://leplus.nouvelobs.com/contribution/646458-etude-sur-les-ogm-une-methodologie-statistiquement-bonne.html

    :-)
    takže z vědy je klasické bitevní pole soupeřících zájmů, business as usual
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: pockej myslis jako ze nasi kocourkovsti radni by to mohli zabit tyhle snahy? ze by nakonec byli k necemu i dobri? :D
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    BROZKEFF: Dobrá kauza, tenhle Seralini!
    ScienceDirect.com - Food and Chemical Toxicology - Food and chemical toxicology
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512008009
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    DARJEEL:
    KAREN:
    KUATO:
    doporucuju shlednout tenhle dokument
    Monde selon Monsanto, Le (TV film) (2008) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/262046-monde-selon-monsanto-le/
    (vim ze uz tu odkaz byl) ale resi se tam presne tohle...
    a presne ty kontrolori po americe, indii atd uz jezdej a pokud si nezaplatis kazdej rok novy osivo
    tak te zazalujou a prijdes o majetek....navic v indii a jizni americe uz GMO skoro znicilo puvodni zemedelstvi....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam