FEFERONKAMAKOVA: a kde bydlis? jinak vim co to je za drinu. ja se snazil takhle vyplejt taky zahradu. 40cm do hloubky jsem vybral hlinu s korenama. prosil to na sejtu, plevel s koreny na kompost a hlinu zpatku, srovnat a zasejt travu. no ve finale jsem uznal ze to je prace zbytecne pracna a neprinasi rozumnej vysledek. tak sem zbytek srovnal, vysel travu a nechal rust. ted mi tam rostou plevele co stejnak pouzivam v kuchyni a navic pravidelnym sekanim se eliminujou.
ja nevim co presne chces dosahnout za vysledek a mit na ty zahrade. zahonky? travnik? pises ovocny stromy a bylinky. a na zbytku? zkus si to nacrtnout a rozvrhnout na papire.
navic mi to prijde jako dost tmava zahrada(muze bejt jen tim ze bylo zatazeno). ja bych zacal probranim tech velkejch stromu aby tam bylo slunce. a potom bud sehnat nekoho kdo to znovu "zora" mechanizaci a nebo treba zkusit par pratel a nadsencu a dat se do toho rucne. a rucne zalezi podle toho co kde ma rust. nejlepsi bylo to na podzim zrejt, jen to vobratit. nechat vymrznout a na jare treba znovu prerejt a uhrabat hrabema do roviny. pritom vytvaret zaklady budoucich zahonku a mist kde co ma rust. ja vim ze se mi to takhle rika jednoduse a prace to bude hafo ale neni to nemozny...ale to je potom jak se kdo na co cejti.
je to huste zarostly travou koukam a to potom jde blbe rejt rovnou. ja to delam tak ze si nejdriv rejcem narezu ten kus co chci rejt na mensi pruhy tak jen aby to slo potom dobre obratit. zajet rejcem do travy a pretnout tu souvislost drnu a pak to cely jde krasne zrejt.
samozrejme tam kde chces mit zahonky tak se to musi vybrat od korenu nejlip.
jinak zkusil bych zamestnat na to manualni klidne i nejaky mistni kramovy povalece. vetsinou za par stovek na pivo delaj jak slak. me takhle jeden chlapik delal vykopy na pozemku. jedinou chybu to ma ze vetsinou jak se napijou tak produkce jde dolu :D no reseni je spousta.
dobry je taky to reseni s mulcem a navezenim novyho kompostu navrch. to ti to srovna a vyradi plevele. nicmene na velkou plochu bude potreba spousta materialu takze spis jen na jednotlivy zahonky.