úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
permakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
ANABEL_LEE
---
---
13:04:50 15.5.2014
1 odpověď
PETEKKA
: no tak to jeste pockej...
PETEKKA
---
---
13:01:29 15.5.2014
1 odpověď
ANABEL_LEE
: tak uvidíme, ale příjde mi to už jako opravdu dlouhá doba, asi 14 dní a nic:(
KLATIC
---
---
12:57:57 15.5.2014
LOOKASH_II
:
DENDROBATA
: to by mohlo byt tim....zajimavy typ :o)
ANABEL_LEE
---
---
11:43:01 15.5.2014
1 odpověď
PETEKKA
:duvodu muze byt mnoho, stara seminka, plisen, malo zalivky... ale jeste pockej, ne vsechna seminka klici najednou, vzdycky je nejake napred a nejake hodne pozadu a mezitim vylezou ty ostatni :)
PETEKKA
---
---
9:29:48 15.5.2014
1 odpověď
prosím z 6 semínek kukuřice mi vyrostla jen jedna rostlinka. Jak je to možné, proč to nevyklíčí? Máte s tím někdo zkušenost?
DENDROBATA
---
---
21:38:47 13.5.2014
1 odpověď
LOOKASH_II
: Možná v té pomaloběžnosti je síla /fréza vs. sekací nůž
LOOKASH_II
---
---
15:23:08 13.5.2014
2 odpovědi
+1
KLATIC
: Mam uz par let
Rigid
a naprosta spokojenost. Kdyz tam nestrcim nejakou +5cm vetev se sukem, tak to schroupe tise a rychle. Bordel vetvi z 8m hrusky jsem zdelal za odpoledne.
GENTIANA
---
---
15:32:39 6.5.2014
OGMIOS
: střední Morava, no. Kvůli proutí fakt daleko.
JANITA
---
---
13:22:44 6.5.2014
JAGA
: já strašně chci jít. Už jsem na to koukala. Akorát ten termín mi nevyhovuje.
COMODOR_FALKON
---
---
12:03:42 6.5.2014
+2
Mno.. Jak tak ctu ty reakce, tak to vidim spis na nakup spekacku.. :-)
APPU
---
---
10:50:14 6.5.2014
Drtič na štěpku máme na chalupě a je to pecka. Je to právě ten s ozubenym kolem a vydrží fakt hodně i tlustý větvě. Jestli si vzpomenu napíšu značku a cenu po víkendu :) Z hlavy to nevim.
OGMIOS
---
---
9:53:29 6.5.2014
1 odpověď
GENTIANA
: odkud?
JAGA
---
---
8:55:38 6.5.2014
1 odpověď
+2
Milí přátelé,
ráda bych vás upozornila na dvě zajímavé nabídky.
Kurz kosení v pražském Ekodomově 30. - 31. 5. má ještě volná místa!
Zúčastnit se můžete buď celého programu v pátek a v sobotu, nebo přijít jen v sobotu odpoledne. Pokud něco sami pokosíte, můžete získat slevu! Bližší info o kurzu nalezete tady:
Kurz kosení v Ekodomově
http://www.permakulturacs.cz/...tion=com_community&view=events&task=viewevent&eventid=313&Itemid=157
Nemáte vlastní kosu? Nevadí, můžete si ji objednat tady:
kosimesnadno.cz
Nebo si na kurzu zapůjčíte kosu organizátorky.
Nový minikurz o přírodních městských zahrádkách 24. 5. je v nabídce tady:
http://www.naucmese.cz/kurz/prirodni-bezudrzbova-zahradka
DENDROBATA
---
---
6:10:18 6.5.2014
KLATIC
: Pred rokem jem koupil asi 5 typů lopatek, první co odeslo tak Gardena, někdo ji prostě zlomil pač má dlouhé madlo a dobře se s ní páčí .. nejdýl zatím drží jakási nerezová z BAUMX noname, Navarená tyčka na te ploše lopatky .. asiproto že ji mám jako vlastní/osobní..asi se dívej na provedení, takový ty co jsou lisované z jednoho kusu plechu se fakt dost kroutí, tím spíš když máš šutry v zemi
MRTS
:
JAZZZ
: na ja tož to mi vychází nejlíp drtič benziňák s vlastním podvozkem - ale to uz aby mel clověk na to nějakej job .. pro představu co to stoji v robustním provedeni
http://stroje.profit-bazar.cz/inz/prodam-drtic-vetvi-baracuda-bystronmalo-153846.html
KLATIC
---
---
22:02:21 5.5.2014
1 odpověď
+1
JAZZZ
: plati v podstate vsude...s poradnym naradim je prace radost....jinak opruz :o)
coz mi pripomina da se vubec jeste sehnat sazeci/rejpaci lopatka z poradnyho plechu? par jsem jich novych poridil od ruznych vyrobcu a nakonec nastesti nasel v temnych zakoutich kulny stare orezle ktere pouzivam stejne jako babicka a prateta pred lety.... ty nove vydrzely asi dva dny nez se zlomily nebo zohybaly k nepotrebe...zlo..
MRTS
---
---
22:01:52 5.5.2014
1 odpověď
DENDROBATA
: Měl jsem půjčený levný drtič (ozubené kolo) a nic moc. Další rok jsem si půjčil nožový a snad ještě horší... Nebo spíš, jak co. Dlouhé rovné nerozvětvené větvičky si oba braly celkem dobře. Ale rozvětvené a měkké (šeřík) se akorát jen zasekávaly (jak zmiňuje
KLATIC
- pořád jen rozebírat). Drtič nezvládal měkčí materiál (velké stonky).
Celkově spíš k zlosti...
Zato na brigádě jsem kdysi pracoval s pořádným drtičem na naftový pohon, na oji bylo oko (na traktor / jeep). A ten schroupal i pařezy, které sotva člověk unesl.;)
JAZZZ
---
---
21:39:14 5.5.2014
2 odpovědi
KLATIC
: jj spotrebni naradi je k nicemu. nejlepsi moznost je sdilet v par lidech poradne profi naradi :)
KLATIC
---
---
21:33:00 5.5.2014
3 odpovědi
+1
DENDROBATA
: ja mel neco podobnyho ale slabsiho v cene cca 3500-4000 a polovinu casu jsem travil rozebiranim a vyndavanim zaseknutych vetvicek...a to byly jen cerstve vlky z jabloni.... v popisu psali vetve do 3cm ... kdyz jsem tam dal 2cm ruzi nebo nejakej trochu starsi treba i jen 1.5cm klacek tak ho to hlodalo 5 minut .... naprosty zlo.... kdybych si jeste nekdy porizoval drtic tak asi nejakej bazarovej profi benzinak....
DENDROBATA
---
---
20:23:32 5.5.2014
2 odpovědi
KLATIC
: No uvádíš asi rozdíl mezi štěpkovačem (nože na talíři) a drtičem (ozubená kola či frézy postavené proti sobě) ... Druhý uvedený má o dost robustnější provedení, tedy i cena asi bude vyšší .. máš nějaké osvědčené typy? Měl jsem pujčený Viking 250 od Stihlu a zasekávalo se to dost, člověk po tom nesmí chtít moc no .. viděl jsem ty mašiny na traktorech jak tou štěpkou rovnou ládují kamiony. To je jiná třída ...
KLATIC
---
---
18:58:21 5.5.2014
1 odpověď
+1
DENDROBATA
: doporucoval bych dat pozor pri vyberu at uz pujcovaneho nebo kupovaneho a vyhnout se levne nozove verzi a vybrat model drtice co to drti poradnyma zubatyma valcema.... ten nozovej je akorat pro zlost (vlastni zkusenost)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam