• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KLATIC: tisic slimaku? no potes koste
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    nam se nejvic osvedcily nuzky... je to rychle, zcela ekologicke, clovek nepotrebuje ani rukavice, necha se to na miste a vsechny zbytky do rana zmizi (mravenci maji pozemek zcela pod kontrolou) a o vikendu to bylo takhle cca 1000 slimaku....
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    to ja vam dam take storku se slimakem, nez sme mneli bezci asi pred 5 lety, sme meli mensi oslavicku a spalo se venku u ohne.i kamarad mnel lechce erotickej sen jak mu nejaka pekna deva zacina delat oralnej sex, nejak se zacal sebou hazet a zbudil se na to ze jo, ma sex ale se slimakem ktery mu cumlal pidnoura...... no jo spat venku na zahrade v dobe slimaci rije......
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    uhm, k debate o hubeni, mozna to neni uplne biokultivacne spravne, ale ja pouzivam biolit proti slimakum , kde se do 1/4l piva daji dve kapky cehosi..jednou za tri dny z toho vykydam tak 50 slimaku v ruzne fazi rozkladu, naleju pivo, nakapu..ma to pokryt 20m2, jahody jsou od te doby vklidu.

    Takhle to vypada par minut po restartu. Slimaci rushoujou do domecku, ale respawn uz nebude .)

    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: spis si chtel dat jen rychlou sprchu nez vyrazi na salat :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    URPUTNIK: mozna je to predzvest toho, ze jim uz zelene nestaci a tak zacinaji mutovat a prechazet na maso :o).
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ja nasel tuhle slimaka az ve vane v 8. patre panelaku :) jak bylo mokro, nabral jsem ho asi jako cernyho pasazera pri jizde kole, az pri sprchovani mne opustil :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    no ale je to dobry, letosek je zase dobrej rok na slimaky. vloni byly kachny smutny a letos si konecne zase nasbiraj. nakej ten tejden nazpatek jak jeste prselo jsem jednou vylezl na zahradu po ranu kolem domu kam kachny nemaj normalne pristup a vsude samej slimak..tak jsem pustil kachynky, za chvili to vysbiraly a tak se prezraly ze celej den lezely a nemohly se hejbat. musim uznat ze nadsenejsiho sberace slimaku jsem jeste nepotkal. jak prichazi vecer tak stepujou u branky a volaj na me at je pustim si nasbirat slimaky :D
    no a slimaci mi zatim jeste skoro nic nesezraly, sem tam nekde nakouslej list a to mam treba mangold a spenat.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BLANITCHKA: ehm, smutna pravda je, ze my jsme doma temer v modu 24/7, a vysledek je podobny jako u vas. Slimaci jsou silni. Do te doby, nez se rozhoupu ke kacenam, proste budu profilovat vysadbu coby porkovou plantaz (porek - zatim - nezerou).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    no my jsme nedavno taky meli slimaka doma. a z dnesniho vecera muzu potvrdit ze aromaticke bylinky proti nim nefungujou. prave jsem vyndal 12 slimaku z truhliku s tymianem a oreganem. holt musim castejc poustet kachny i na zahradku kolem domu.
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Slimaci jsou fakt zlo, dneska jsme meli rano jednoho v kuchyni! Vubec netusime jak se tam dostal. Myslim ze uz to zacina bejt moc, mela by se jim vyhlasit celoevropska valka a nejak je spolecnymi silami vyhladit. Nebo je deportovat zpatky do spanel.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Ale na druhou stranu mam radost. Vcera mi došlo, že 4. rokem od zalozeni mi pozemek zacina mnohem vic vracet nez brat. Doufam jenom ve vzestupnou tendenci a casem mozna bude i ta zelenina :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Kaslu na jednoletou zeleninu. Co vyklici , to sezerou slimaci nebo zmizi neznamo kam. Dokud tu nebudu bydlet 24/7 tak se budu dal venovat ovoci, kerum, bylinkam a trvalkam. Vcera vecer jsem sesbirala cely kybl za necelou hodinu. To je sysifovsky ukol zkouset neco pestovat.

    Zajimavy je, ze nezerou fazole ze semen z UK, cesky jsou pryc.
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: hmm, tak si řikám, že ty čtyři kedlubny z 8, který jsem koupila v jedný várce sazeniček na trhu, jsou nějaký divný, že vůbec nedělaj bulvu a jdou už do květu či co. a taky že jo: brokolice to jsou. ;) ... a daikon, kterej vyrostl o kus vedle ze semínka "ředkviček" Semo, se jen zubí .))
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    URPUTNIK: Nahod foto, ten popis je z botanického hlediska dost vágní
    FUNTL: POdle mne se da bezcum postavit z IBC kontejneru doplnovák vody principem spojených nádob a davkovac krmiva kdy clovek muze odjet i na 2 tydny pryc a doufat ze mu je nesezere kuna ..
    VEVER
    VEVER --- ---
    URPUTNIK: No, jestli to má listy menší než trnka tak toho mc nebude...napadá mě možná špendlík, nějaký drobnolistější a možná by stálo za to se kouknout na nějaké dřišťály...ale nevím, no, bez fotky.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    libila se mi nedavna diskuze o personalnim obsazeni zivyho plotu tak, aby to bylo k jidlu :) u nas na chalupe totiz aktualne kolem/misto plotu buji naletovy jasany a javory, ktery moc k snedku nejsou .. ted jsem byl o vikendu na chalupe a zase je orezaval, at nestini, a v ramci toho jsem nasel tak 5tiletej strom, kterej na prvni pohled vypada jako trnka (ma i trny), ale ma proti ni tak polovicni listy, a je to strom, nikoli ker .. pritom v okoli nic takovyho neni (okolo je uz tak 20let starej nalet jasanu/javoru, stromy dobre pres 10m), nevim co to je a odkud to tam jakej ptak zanes .. napada takhle nekoho, co by to mohlo byt? nevsim jsem si ze by to (od)kvetlo a vyfotit jsem to samozrejme zapomnel .. navic zabira samozrejme to nejlepsi misto, kam bych radsi vysadil neco vic plodnyho, zatim jsem ho tam nechal, ale .. :)
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    OGMIOS: to uz pak nevim, jestli nevyjde nastejno litat po zahrade a sbirat plze a zkvasit jejich mrtvoly a hnojit tim. Minimalne clovek odjede na dovolenou na dva tydny pryc a nemusi resit nic jineho nez se smirit s tim, ze mu za tu dobu plzi sezerou urodu...
    KAREN
    KAREN --- ---
    MAHUTA: tyjo tohle koluje uz par let; konkretne v tomhle klubu viz JUNIOR SELECTOR_IX DENDROBATA PALEONTOLOG ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    FUNTL: staci za kachnama litat a sbirat hovnajze a zkvasit to a hnojit tim ;)

    LINKOS: no ne uplne kazda kachna pase po slimacich. nektera plemena to ani nenapadne kdyz jim ho nestrcis pod nos. ale je spousta plemen kachny ktera je aktivne vyhledava.

    DENDROBATA: ja mam travu zastipnutou i tak. v 300-500m vybehu mam pres 20ks drubeze(kachny, slipky) a trava tam ma od 3 do 20cm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam