• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    MRTS
    MRTS --- ---
    KUATO: Ano, pravda, srpem se kosí hodně špatně... Je třeba čapnout trs trávy (kolem stromku např.) do ruky a podříznout.
    KUATO
    KUATO --- ---
    MRTS: bylo by dobre jen dodat, ze srpem se neda sekat, ale jen zinat - tedy ze to co chces useknout musis chytit do jedne ruky a srpem se to pak podrizne. srp se pouzival zejmena na koprivy, a ty by s nim teoreticky mohly jit i sekat, ale normalni trava tezko.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Taky mi přijde tak nějak lidsky slušný nedělat s hlučnými moto-stroji v neděli ( i bez vyhlášky). V sobotu se snažím během dopoledne dělat s audio horrory typu křoviňák nebo bubnovka. Někdy se protáhne do odpoledne to je fakt.

    MRTS
    MRTS --- ---
    KAIRRA: Bude to voser, jako s čímkoliv jiným.;) V tom případě si kup kratší kosu a zbytek doseč srpem.
    A víte, že jsem docela rád, že mám tenhleten kratší? Člověk je mrštnější. Líp se to ovládá.
    Nebo ještě další možnost: vřetenová sekačka (nedávno diskuse zde: [ domácí kutil ] ), nemuselo by se to považovat za hlučný nástroj.
    MRTS
    MRTS --- ---
    KEIKIN: Tak to přece bylo v původním dotazu "jezdím ba zahradu hlavně o víkendu, kdy platí klid od hlučných prací" (KAIRRA).
    Já osobně znám jen jednu vesničku (normální rezidenti, žádní chataři), kde se obyvatelé společně domluvily, že v neděli se nebudou vzájemně rušit. (A budou vyspávat po kalbě v hasičárně, nebo co já vím.)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KEIKIN: u nas to plati akorat v nedeli. kdyby mi nekdo prisel vynadat, ze v sobotu odpoledne rezu na cirkularce, tak bych mu rekl neco ve smyslu, te takovou picovinu mohl schvalit jen clovek, ktery na dedine bydli jenom proto, aby o vikendu v klidu griloval, a ze jelikoz veskerou praci ma posekat svych 300m2 malou sekackou, tak to muze stihnout za pul hodiny kdykoliv pres tyden a ze ma jit do prdele. trochu zalezi, jestli je to vesnice klasickeho typu, kde jeste lidi i neco chovaji a maji "normalni" nazory, nebo nejaka dedina zaplavena mestskymi naplavami, kteri hele vole o vikendu chteji mit klid a relaxovat a proste ten hluk tomu brani..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KEIKIN: to zalezi na tom, jakou mate mistni vyhlasku, doporucuju prostudovat :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: a platí to pro obydlené oblasti, pro okolní luka pochopitelně ne
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KEIKIN: můžeš, ve všední dny a v sobotu dopoledne :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KAIRRA: nj ale když máš pozemek 4500 m2 tak těžko to posekáš kosou. To je hrozně diskriminační.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KAIRRA: ok, to znamená, že na svém pozemku nemohu kositkřoviňákem a řezat cirkulárkou ?
    sry za OT.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: sice jinde, ale obdoba tohoto http://m.ceskatelevize.cz/...zpravy/226305-obce-si-chrani-klid-o-vikendech-zakazuji-hlucne-nastroje/

    takže buď jezdit sekat po večerech ve všední den nebo holt ta kosa :) ale já se s tím ráda naučím. Jen mě ještě napadlo, ona ta zahrada je plná stromů, nebude to s tou kosou voser se jim vyhýbat?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KEIKIN: u nás to upravuje obecní vyhláška, na základě petice
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MRTS: klid od hlučných prací ? To platí kde ?
    KAIRRA: nebo si od někho čas od času půjč křoviňák. Zaplatíš jen za benzín, popř. strunu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: tak hodne stesti. mi by asi mrdlo jenom z te polstiny :o). jinak proti polakum nic nemam, nektere polky jsou kusy :o).
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    KAIRRA: a co japonska kosicka?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak minulej tejden jsem koupil barak v polsku, 1200m2 pozemku. stara zemedelska usedlost kde bydlej asi 3je-4ry lidi. ve finale chtel za to chlapik jen 4k zlotych coz je na nase asi 26 tisic. za prepis a sluzby s tim spojene padla asi 4ka.
    k tomu je podil na obri stodole a podil na chlevu. dum je teda starej a potrebuje opravit. dirou ve strese prochcala voda a vypadl kus stropu v kuchyni, ale neni to tak spatny, opravi se raz dva. o vikendu jsem stihl strechu zalatat tak ted uz tam chcat nebude.
    jestli se mi podari prikoupit podobne nemovitosti co jsou na okoli k mani tak to v cechach balim za 2 roky a stehuju se :D
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MRTS: díky :)
    MRTS
    MRTS --- ---
    KAIRRA: No, úplně triviální to není. Na klepání jsou ale i přípravky (naklepávač), s těmi se toho snad moc zkazit nedá... Případně se kosa dá koupit naklepaná, mělo by pak stačit jí jen opatrně udržovat.
    Doporučuji si na učení sehnat nějakou starou.

    OMNIHASH: Motorová kosa má (hodně) hlučný motor, nedá se tedy použít "hlavně o víkendu, kdy platí klid od hlučných prací".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam