Preposilam komentar z diskuse o lisce, ktery jsem akorat odeslal na potravinovezahrady.cz. Ted chci z lisky udelat na chalupe vetrolam misto tisu:
Musim rict, ze jsem si dlouho myslel, ze lisky se sklizeji podobne jako vlasske orechy. Ze se tedy pocka az spadnou a seberou se. Kvuli tomu jsem casto nemel z urody nic, jak ostatne pisi i mnozi v diskusi prede mnou. Letos jsem zkusil jiny zpusob, ktery jsem vycetl na netu: trhat v pulce srpna jeste zelene (a nechat dosusit). A orisku mam hodne (a rychle hnednou). Snad budou i dobre. Prekvapilo me, ze dobre vyndat z tech pouzder jdou hlavne zdrave orechy. Ty cervive nebo prazdne se vyndat skoro nedaji. Kazdopadne ma cenu nechavat z lisky asi jen vetve, ktere se daji ohnout a ocesat. Ostatni jsem urizl asi ve dvou metrech. Myslim, ze obrazi slabsimi a tedy vyuzitelnejsimi vyhony. Mam i nekolikametrove lisky ale u nich by sklizen vyzadovala lozeni po staflich a asi by se to nevyplatilo, takze je mam v planu take seriznout nekde u zeme. Prirustek dreva myslim take neni zanedbatelny. Patnact let cekat musito opravdu pokud chcete mit poradne klady. Jak sem ale zminoval, omezi se tim moznost cesani…