• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BIOH: a hazis jen ty stonky nebo i listovou cast?
    BIOH
    BIOH --- ---
    OGMIOS: mangolt naházej do voku a zadus, můžeš zalejt trochou smetany ale imho zbytečný, kapka olivového oleje a kousek česneku a je to orgasmus, samotné do misky, škoda kazit něčim k tomu
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    OGMIOS: dej do toho poradne cesneku a bude to delikatesa ...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KLATIC: tak zkusim spenat. v nejhorsim to slizne prasatko kdyz to bude moc horky.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    OGMIOS: kdyz to pouzijes jako spenat je ta horkost prave super....a navic to doda jidlu vtipnou barvu :o)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    MRNOUS: no ja prave nevim co s tim. i mlade listy mi prijde listova cast moc horka akorat stonky jsou jedly a tak nevim co s tim.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    OGMIOS: mladé listy jako syrové do salátu, jinak klasicky jako špenát (na mnoho způsobů - jen s kořením nebo i s vajíčkem jako přílohu, ale taky už jsme to přimíchávali do těstovin, no prostě fantazii se meze nekladou)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    co delate s mangoldem? jak to jite a zpracovavate?
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    WOKO: To by bylo super- moc děkuju :)
    WOKO
    WOKO --- ---
    BLANITCHKA: muj kamarad dělá mapování starých odrůd jabloní a nějaký výzkum atak. blazen do jablek. zeptam se. bude vědět určitě.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Kdyby to někdo poznal z fotky, tak se zlobit nebudu.

Možná Spartan?

BTW jak se ex post dozvědět odrůdu? Kam se jít zeptat?

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Nově sázená jablůňka krásně zaplodila. Raduju se. Samozřejmě jsem ignorovala rady z knih- LABEL EVERYTHING s tím, že deset stromků si budu pamatovat. Hm, tak nepamatuju.

Takže pro příště a pro ostatní sazeče- fakt si to někam napište :)

DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    PETEKKA: Nevím jestli přímo jedovatý ale jedlý určitě není ..
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    prosím je pustoryl jedovatý??
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KAREN: metrovy pletivo ohnuty v pomeru 60/40...v zemi je ta dvojita 40cm cast a venku cumi cca 20cm jednoduche casti...pouzil jsem neco jako tohle... http://www.ploty-dops.cz/sestihranne-pletivo-poplast-1311100025m

OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    u me se taky letos hryzci muzou pretrhnout. zahrada vytunelovana a ted mi nalezly na mladou mrkvicku a redkbvicky..s tema redkvickama me stvou protoze to nezerou jen do toho kousnou a vyhazej ze zeme kde to uschne a muzu to vyhodit.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KLATIC: u nas se prave dury objevily po 2 nebo 3 letech az letos - asi je nalakala konecne nejaka lepsi uroda nebo je jich o hodne vic diky mirny zime... a jak jste to s tim pletivem udelali, prosim?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KAREN: my kdybychom nezakopali pletivo kolem zahonu tak tam nemame nic....tolik der co je na zahrade jsem jeste nikdy nikde nevidel... co pul metru dira a to i na uplne tvrdym zdupanym travniku...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KLATIC: krasa!.)
    mne sezrali hryzci ci kdo skoro vsechny pastinaky a spoustu rep - jen jsem sbirala opadany listy a nestacila se divit... pod radkama vytunelovano;(
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    i pres vsechny obludy co se stridaji ve zrani urody je to letos uzasny :o)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam