DENDROBATA: hele je mi 32, takovejch 10let jeste bych mozna mohl vydrzet plnej zaprah kdy bych to cely dal do kupy a pak az do smrti s ubranym plynem :D s duchodem nepocitam takze to musim ted vymyslet tak abych potom mel svy jisty a investice do zeme a permakultury mi prijde jako to nejlepsi (kdyz me potom nevyvlastni zase nekdo).
jinak to mam asi 100km od Wroclawi smerem na Warszawu u visky Uszyce uprostred poli.
ale sny jsou sny, kdyz nedam dohromady par mega na pole tak to u snu jenom zustrane. az dokoupim ten baracek co chci ted po novym roce tak budu teprve nekde pres pul hektaru. asi pujdu primarne cestou zkoupeni tech polorozpadlejch baracku kolem protoze ty jsou na asi 3ha pozemku a bude z toho dost cihel a tasek a tramu z kterych zase opravim co bude stat za to opravovat.
ale ty pole by to chtelo, zaprvy jsou dokola vyssi trida jakosti zeme takze jsou drazsi a za druhy jak jsem psal, chtelo by to tam trochu pozmenit tu krajinu sirejch lanu. oni polaci mi prijde ze trochu ztratili vizi zivota, respektive toho co je dobry. o zemi se starat nechtej, mlady utikaj do velkejch mest a tradicne uz maj velky exody do zahranici. a se zemi se tam maximalne kupci a prekupuje a kdyz nekdo hospodari tak to jedou v modernim stylu vsechno zestrikat hlavne at je toho co nejvic a vsechno ostatni at chcipne co nam prekazi. do toho tam je dozivajici generace rodicu co na polich pracovala celej zivot a aby dostali duchod tak se musej zbavit poli. nekdo se jich zbavi brzy a tak dostane duchod a pole zase prekupnici a nekdo se to snazi tahnout pres tu 60tku co nejdyl pac jim je toho skoda. na ty ale tlacej deti aby to prodali protoze chtej penize aby mohli zit v mestech a za hranicema. naopak zase z poza hranic posilaj penize a stavej extremni domy v kterejch pak stejne nebydlej protoze zijou za hranicema a tak jen mrvej krajinu. no tohle vsechno se tam bije a ve finale by s tou zemi potrebovalo neco rozumnyho udelat :D