KUATO: už jsi mnohokrát demonstroval velmi vytříbené názory, tak je mi jasné že v tom máš jasno, ale já jsem přesvědčený o tom, že za syndromem vymírání včelstev stojí trávení včel léčivy a sacharózou za účelem vyrazit z nich co nejvíc.
Stejně jasno máš i v tom sázení stromů kvůli pastvě, jak jsi se mu dnes vysmál ve včelařském auditku. Stejné frajery máme i tady v našem slavném čsv, když jsem nadhodil výsadbu časně kvetoucích keřů, mají naráz všichni moc práce. Asi čekají až pokvete řepka kvalitně dotuněná postřiky, protože jinak med nemá ty správné kule. Nakonec někdo vyrukoval s vrbou černou, protože se o ní psalo ve včelařství nebo jak se ten katalog léčiv jmenuje. Takže nejlepší řešení je opět zavalit krajinu nepůvodními druhy, kdyžuž.
Nejsem rozhodně pankáč včelař, ale drásá mě nervy, že ostaním přátelům lhát, léky kupovat a vyhazovat, aby u mě potom nezvonila tlupa magorů a chtěla mě pálit včela kvůli nákaze.
Většina lidí, kteří sedává na schůzi a mlátí pěstičkama do stolu jsou ročníky 1930-1960 a jsou to lidi, kteří věří, že roundup je vlastně hnojivo a čím víc chemie, tím víc adidas.
Pro mě je argument, že zatímco ti největší kapři letos přišli o 70% včelstev, mně zůstala všechna a v sebrané měli jsem měl nález jednoho celého kleštíka.
Netvrdím, že jsem je ochránil výsadbou aromatik pod česna, ale věřím, že jedna fumigace za rok a jedna deska s k.mr. je pro včely maximum. Časem to zkusím i bez fumigace