• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: DENDROBATA: ZATAMOKO: ad můj nedávnej dotaz: zde podobenka toho nadělení...
    je to fakt malej, a strmej kousek, ale nějaký principy osázení takovejch svahů, a jak s nima zacházet, se mi bude hodit tak nějak paušálně - podobnejch příležitostí tam máme celou řadu;)

    KUATO
    KUATO --- ---
    PETAW: kdyz ji nekdo zorganizuje, tak ano. zkus se spojit s id BROZKEFF, on je takovy akcni, navic se planta po Brne, zna lidi podobneho razeni, treba neco zpunktuje :o).
    PETAW
    PETAW --- ---
    THERA13: A v Brne by nebola obdobna akcia?
    NABUCHODONOR
    NABUCHODONOR --- ---
    Zdravím,


    prosím o vyplnění následujícího dotazníku pro nově vznikající eshop.
    http://goo.gl/forms/JZfRGpNZdA

    Děkuji a přeji hezký den.
    Nabuchodonor

    VEVER
    VEVER --- ---
    OGMIOS: Jo jo, já mám za oknem malinkou aronii a meruňku a k dispozici asi čtvereční metr balkonu :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    nejhorsi dilema je malej pozemek. ted jsem dostal hromadu stromku a potreboval bych naky ty metry navic neb je toho na malej les. namatkou asi 100smrku, 20-30 buku, 20 borovic a to mam jeste 15 jedli doma.
    XL1
    XL1 --- ---
    THERA13: : propagujete to nekde ? jakou ocekavate ucast ?nejspíš dorazim ! a menim : víno -řízky, bambusy semínka, pawpaw semena, papričky Petrs pepper a jiné, mozna domluva na pozdejc - fíkovníky, maliny , ostruziny,atd.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    KAREN: BOTA01: Nějaké loňské divočáčky bych měla. Ale rozhodně to není výsledek selekce na největší plody - byla jsem ráda, že vůbec nějaké uzrály.
    THERA13
    THERA13 --- ---
    VÝMĚNA SEMÍNEK!!!
    Ráda bych vás pozvala na akci Výměna semínek! Tuhle sobotu 28.2.2015 od 15 hod v Paralelní Polis (Dělnická 43, Praha 7 - Maniny). Přijďte i pokud zatím nemáte svoje semínka, ale máte zájem nějaká získat, určitě se nějak dohodneme! Nebo pokud máte i jiné věci jako cibulky, odnože atd. Jde mi hlavně o to, potkat se osobně, sdílet nové zkušenosti, nápady.
    IPH
    IPH --- ---
    Tak se to tak pomalicku vrbi, ze i u nas na fakulte FTZ na CZU se otevira tema permakultury v predmetu agrolesnictvi. Zaroven je zalozen Cesky spolek pro agrolesnictvi v ramci EURAF (EUROPEAN AGROFORESTRY FEDERATION).

    VEVER
    VEVER --- ---
    PETEKKA: Jsem kdysi zapíchla hnusnou plesnivou naklíčenou cibuli do země, na jaře, a na podzim vytáhla zhruba stejně velkou, ale hezkou a zdravou cibuli...takže já hlasuju za sázení :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    PETEKKA: Dej to do hrnca, zasyp hlínou (studený skleník nebo za okno) a do jara můžes sklízet nať .. možná pak vyběhne na květ ...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: zatim mam 2 (ted na podzim jsem pridavala druhej), na trochu jinym konci zahrady - tak uvidim.) nemam jasno, v jaky vzdalenosti se dokazou opylovat... a taky to jeste musim zvazit na miste, jak se tam co vejde - mozna pujdou nakombinovat tyhlety bobule s nejakou podsadbou bylin a bude vymalovano)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    KAREN: pokud nemáš jinde, tak k těm malinám přihoď ještě zimolezy kamčatské ( stačí 2 keře). Nejsou prostorově náročný a budou plodit dřív než ty maliny!
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    mám plno naklíčené cibule, nějaký tip co s ní? dá se zasadit nebo je to nesmysl? díky
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KAREN: Oregano a mata ti zpevni korenama cokoli kde je slunce...ale jak se rozleze tak uz se toho nezbavis...da se uz pak jedine sekat :o)
    POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    Zdravím. Doufám že to nebude brát jako OT, jen chci nabídnout Výsevní dny na tento rok za nákupní cenu tzn. 50,-. Více info: http://pro-bio.cz/Publikace/
    nejlépe Praha, případně i poštou

    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Ještě možná rozchodníky (Hylotelepium sedum) To bude bzučet včelama a pěkne kvetou
    XL1
    XL1 --- ---
    pokud se dobře dívám na to video se včelama , tak nevidim problém v tom že by ten med co vytéká ven trubičkama je nezajímal- flaška je uzavřená a vede do ní jen ta hadice...ale jelikož nejsem včelaˇř tak nevim jestli je možný že by jen tak vytékal med z pláství...navíc pěstovat včely v umělý hmotě ....nevim nevim...jiank by to bylo super...!hned bych si to pořídil kdyby to nestálo 600USD a uměl to tu někdo vyrobit komplet ze dřeva a kovu...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: je to blizko, mam pod tim svazkem normalni zeleninovy zahonky. pozapomnela jsem dodat rozmery - nejde o zadnou stedrou plochu, je to pruh ja nevim metr a pul na 4 metry, takze to na zadny velky ovocnarstvi nevidim. taky tam nechci mit moc vysoky kroviska apod., aby to nezastinovalo kaskadu nad tim. jeste nahodim foto...
    BLANITCHKA: jo, nejaky malini by slo, to me nenapadlo.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam