• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZRNKO: jo, kosa je fajn, ale jak rikam (a viz napr. KAREN + KAREN), v nasich svazich to na spouste mistech nema sanci, no a se srpem takovy plochy nedam - i kdyz se s nim ohanim rada a docela dost.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Nepotěším tě, asi bych tam postavil suchou kamennou zídku páč ten sklon vypadá už moc velký a spíš je to taková strž, tak nevím která kytka by to pojistila. Ony ty kameny ani asi nemusíte skládat až úplně nahoru ale třeba jen do půlky. Hlavně spodní řadu pořádně usadit do stěrkového lože .. Možná by se daly využít i třeba dubové špalky s tím že vydrží třeba 20let, anebo staré cihly s tím že začnou po 5ti letech vypadávat a mezitím to nějaký keře zpevní... Obrázek značka ideál
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: DENDROBATA: ZATAMOKO: ad můj nedávnej dotaz: zde podobenka toho nadělení...
    je to fakt malej, a strmej kousek, ale nějaký principy osázení takovejch svahů, a jak s nima zacházet, se mi bude hodit tak nějak paušálně - podobnejch příležitostí tam máme celou řadu;)

    KUATO
    KUATO --- ---
    PETAW: kdyz ji nekdo zorganizuje, tak ano. zkus se spojit s id BROZKEFF, on je takovy akcni, navic se planta po Brne, zna lidi podobneho razeni, treba neco zpunktuje :o).
    PETAW
    PETAW --- ---
    THERA13: A v Brne by nebola obdobna akcia?
    NABUCHODONOR
    NABUCHODONOR --- ---
    Zdravím,


    prosím o vyplnění následujícího dotazníku pro nově vznikající eshop.
    http://goo.gl/forms/JZfRGpNZdA

    Děkuji a přeji hezký den.
    Nabuchodonor

    VEVER
    VEVER --- ---
    OGMIOS: Jo jo, já mám za oknem malinkou aronii a meruňku a k dispozici asi čtvereční metr balkonu :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    nejhorsi dilema je malej pozemek. ted jsem dostal hromadu stromku a potreboval bych naky ty metry navic neb je toho na malej les. namatkou asi 100smrku, 20-30 buku, 20 borovic a to mam jeste 15 jedli doma.
    XL1
    XL1 --- ---
    THERA13: : propagujete to nekde ? jakou ocekavate ucast ?nejspíš dorazim ! a menim : víno -řízky, bambusy semínka, pawpaw semena, papričky Petrs pepper a jiné, mozna domluva na pozdejc - fíkovníky, maliny , ostruziny,atd.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    KAREN: BOTA01: Nějaké loňské divočáčky bych měla. Ale rozhodně to není výsledek selekce na největší plody - byla jsem ráda, že vůbec nějaké uzrály.
    THERA13
    THERA13 --- ---
    VÝMĚNA SEMÍNEK!!!
    Ráda bych vás pozvala na akci Výměna semínek! Tuhle sobotu 28.2.2015 od 15 hod v Paralelní Polis (Dělnická 43, Praha 7 - Maniny). Přijďte i pokud zatím nemáte svoje semínka, ale máte zájem nějaká získat, určitě se nějak dohodneme! Nebo pokud máte i jiné věci jako cibulky, odnože atd. Jde mi hlavně o to, potkat se osobně, sdílet nové zkušenosti, nápady.
    IPH
    IPH --- ---
    Tak se to tak pomalicku vrbi, ze i u nas na fakulte FTZ na CZU se otevira tema permakultury v predmetu agrolesnictvi. Zaroven je zalozen Cesky spolek pro agrolesnictvi v ramci EURAF (EUROPEAN AGROFORESTRY FEDERATION).

    VEVER
    VEVER --- ---
    PETEKKA: Jsem kdysi zapíchla hnusnou plesnivou naklíčenou cibuli do země, na jaře, a na podzim vytáhla zhruba stejně velkou, ale hezkou a zdravou cibuli...takže já hlasuju za sázení :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    PETEKKA: Dej to do hrnca, zasyp hlínou (studený skleník nebo za okno) a do jara můžes sklízet nať .. možná pak vyběhne na květ ...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: zatim mam 2 (ted na podzim jsem pridavala druhej), na trochu jinym konci zahrady - tak uvidim.) nemam jasno, v jaky vzdalenosti se dokazou opylovat... a taky to jeste musim zvazit na miste, jak se tam co vejde - mozna pujdou nakombinovat tyhlety bobule s nejakou podsadbou bylin a bude vymalovano)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    KAREN: pokud nemáš jinde, tak k těm malinám přihoď ještě zimolezy kamčatské ( stačí 2 keře). Nejsou prostorově náročný a budou plodit dřív než ty maliny!
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    mám plno naklíčené cibule, nějaký tip co s ní? dá se zasadit nebo je to nesmysl? díky
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KAREN: Oregano a mata ti zpevni korenama cokoli kde je slunce...ale jak se rozleze tak uz se toho nezbavis...da se uz pak jedine sekat :o)
    POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    Zdravím. Doufám že to nebude brát jako OT, jen chci nabídnout Výsevní dny na tento rok za nákupní cenu tzn. 50,-. Více info: http://pro-bio.cz/Publikace/
    nejlépe Praha, případně i poštou

    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Ještě možná rozchodníky (Hylotelepium sedum) To bude bzučet včelama a pěkne kvetou
    XL1
    XL1 --- ---
    pokud se dobře dívám na to video se včelama , tak nevidim problém v tom že by ten med co vytéká ven trubičkama je nezajímal- flaška je uzavřená a vede do ní jen ta hadice...ale jelikož nejsem včelaˇř tak nevim jestli je možný že by jen tak vytékal med z pláství...navíc pěstovat včely v umělý hmotě ....nevim nevim...jiank by to bylo super...!hned bych si to pořídil kdyby to nestálo 600USD a uměl to tu někdo vyrobit komplet ze dřeva a kovu...
    KAREN
    KAREN --- ---
    BLANITCHKA: je to blizko, mam pod tim svazkem normalni zeleninovy zahonky. pozapomnela jsem dodat rozmery - nejde o zadnou stedrou plochu, je to pruh ja nevim metr a pul na 4 metry, takze to na zadny velky ovocnarstvi nevidim. taky tam nechci mit moc vysoky kroviska apod., aby to nezastinovalo kaskadu nad tim. jeste nahodim foto...
    BLANITCHKA: jo, nejaky malini by slo, to me nenapadlo.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam