těch zelených je hodně,tahle to není,ta "moje" byla víc jak meloun-kulatá nejtmavěji zelená a nenarostla tak velká,navíc kdyby byla podobná tak může mít docela odlišnou chuť- oříšková mléčná muškátová a bůhví jaká ještě...
v rumunsku pěstují tykve aj melouny v kukuřici,maj široký řádky,kukuřici přihrnují,ale ty se nepnou
letos jsem je zasadil do pařeňáku a výhony jsem vyhodil ven do trávy
nedokážu si koupit nic lacinýho co by mě mělo nasrat
že je to sklo těžké považuju za výhodu,když jsem viděl co udělal sousedův skleník z polykarbonátu ve vichřici,ty tabule byli všude po okolních pozemcích,navíc se sklo běžně recykluje,ale vrtá mi že bych z toho udělal na solár jen střechu,přece to jen dobře izoluje,ale zas mi tam zaletí jiskra nebo nějaký idiot(najde se jich dost) mi tam hodí vajgla a mě jebne,navíc si myslím ,že uv nepropustí nic,folie i polykarbonát(z jedné nebo i ze dvou stran) mají filtry proti uv jinak by se rozpadly na kašu jako klasická folie
folii mám vyzkoušenou a bezproblémů vydrží tak těch 5 let,když ju necháš i vzimě na konstrukci,pokud ju sundáš tak asi právě těch 12,no řekl bych dvojnásobek oproti tomu kdybys ji neschoval,a mě 5 let přijde málo,navíc jak se to rozesere na těch deset tisíc drobivejch kousků tak kdo to je schopnej posbírat...,letos bylo takový UV ,že jsem poprvé měnil obyč folii 2x za sezonu (použil jsem ji protože jsem ji našel na půdě celej balík) ,jak se začne trhat nečekám až to mráz rozdrobí
konstrukci si bezproblémů posvařuju,na větší foliák je dobrej oblouk z kari sítí...