chci dělat jen foliové kryt(malý nizký tunel),víc kusů,skrz sucho...
skrz sucho vykopu díru na zachytávání vody,jsme na kopci,nechcu tomu říkat jezirko,spíš nádrž na podmok,takové soukromé mokřad s pár kubíkama vody,jakákoliv nádrž je pro mě ohyzdná a malá a stejně bych ji zakopal,taky nádrž co udrží 40 kubíků ,to už není žádná sranda oproti díře 8x5 m 1,2 hloubka,malá nádrž bude ve skleníku,ale ta se dá udělat pěkně
vzledem k udržitelnosti se mi s-potřeba folie nezdá dobrá,asi se budu trápit ponejvíc se sklem ikdyž v modě jsou vychvalovaný polykarbonáty,trocha mě lakaj ale furt mě děsí to že bych v tom měl řasy .že to změní barvu,máte někdo zkušenosti?že to dávno na západě nepoužívaj,v holandsku a nemecku už 30 let
použivaj plexisklo, celoroční skleník bude solární konstrukce ,nebude velke abych mohl přitápět,sezonní produkční skleník bude velke nebudu tam topit takže dobré pro protáhnutí sezonny na podzim a na jaře
škoda že mi to neposílá fotky
hokaido ,rádo šplhá ikdyž to nepotřebuje,zaštipování nemá vliv na růst "bambulí",pěstoval jsem ho vrůzných podmínkách a to i na poli,kde jsem sklidil asi pul tuny,tam narostlo největší jaký sem viděl,sranda byla že z potoka vylezl bobr a do té největší se pustil,měl jsem i origo hokaido z japonska,to je zelené,není ani uvnitř oranžové a chutná zcela jinak,nenaroste velké,to oranžové rozšířené v našich krajích je hybrid prošlechtěné goliášem,pokud někdo zvládá japonsky muže si na tamních webech udělat představu kolik že těch dýní hokaido, a dýní vůbec, je a s jakými"příchůtěmi"