Hnojíte někdo zeleninu zkvašenými slepičinci?
Mám něco málo slepic a postupně sbírám do sudu slepičince na zákvas, místo vody používám vykvašené kopřivy z loňska, takže to bude mít asi celkem sílu :)
Záhony budou komplet pod kapkovkou (doufám, že se mi povede samotíž, převýšení tu celkem mám a záhony budou mít kolem 20-25m na délku). Jsou vyvýšené 20-30cm (celkem 200-300 m2 čisté osevní plochy + 60 m2 skleník), substrát je listovka z lípy a lísky, starší kompost (už na něm bylo 2x pěstováno - rajčata a dýně), podestýlka z kurníku, zemina.
Přemýšlím nad tím, že bych tu jíchu neředil 1:10, ale třeba 1:100-1:1000 a prostě tím stabilně zaléval.
Nebude tak hrozit spálení. Myslím, že by kontinuální přísun živin výrazně podporoval rozvoj mikroorganismů.
Samozřejmě budou odděleny zalévací větve pro jednotlivé skupiny plodin dle náročnosti na výživu, takže někde tato hnojivá zálivka ani nebude aplikována. Mám 3 ibc nádrže po 1100l, tak s tím můžu laborovat.
Nezkoušel jste někdo podobný režim? Je jedno jestli automatizovaně, nebo prostě lžíci jíchy do každé konve :)