to cyberbara:
rajče vyroste samo tam kde to spadne do hliny,netřeba sazenic,marek je slušné mičurinec,semínka budou OK
rajče je jediný semeno co vám vyklíží ikdyž se bude roky válet v žumpě,jezdil jsem z hovnocucem,resp.jsem měl na starosti partu blbečků co s nim jezdila,žumpa se vyvezla na čističku,ale v tom fekále zůstavalo pár lopat sedimentu,které sme museli vyškrábnout za garáže,z toho vyrostly rajčata totálně bez plísně,a ten rok byl na plíseň prevít,všem to shořelo už v červenci,mě na zahradě i na poli,ale ty rajčata z žumpy nic,vyrostly,rostly a dozrály bez jakékoliv asistence,a od té doby to tak pěstuju,nechám to válet,kór divoký rajčata
pokud terasa,tak jestli je po ruce někdo šikovné, udělé na terasu truhlík co největší,doporučuji cihly,vyskládat z nich obr truhlík ,dno opatřit folii tak aby tvořila mísu,vanu,pár dír ať odteče přebytečná voda,nebo trámy,fošny hůře desky,60 cm výška 60 cm šířka délka jak potřebuješ,a mužeš v tom jet cokoli,já bych to udělal z cihel a dospod bych nastříhal igelit-ky,cihly pijo vodu a vubec je to květináč jak lusk a možná bude i levnější než nějaký nezničitelný plastový mrchy a mužeš to variabilně no hrát si jak z legem,dřevěné z trámů hned tak jen neodsmýkáš,čím větší objem tím menší starosti....
to dendrobata:
první hybridizace se dá ještě sníst,tykve se kříží dobře,pokud nechceš riskovat zakoupíš semeno,nehledě na to ,že to oranžový by nikdo v japonsku nenazval hokiado,protože hokaido je v japonsku zelený a uvnitř žlutý,měl jsem origo semena made in japan,to naše oranžový jak se během pár let zvyklo říkat hokaido je hybrid hokaida a goliáše,nevím jak teď ale dřív to byla jediná odrůda povolená v čr
takže to bych dal za 150 rajčat 1500 tak to mě poser záda,to jsme na sebe přísní