• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    KASTA: přesně tohle trio (s red giant) doporučuju taky .. už tak čtvrtou sezonu jedu mixlej záhon ještě s roketou a roste to samo
    KASTA
    KASTA --- ---
    KLATIC: taky jsem ji chvilku pestoval, neni spatna. Ale nakonec jsme dali prednost horcici Red Giant, jinak z ty edice jeste pestujeme mizunu a mibunu, komatsuna se u nas umistila az na ctvrtem miste, takze uz nekupuju....
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    otestovali jsme tohle a muzu velmi doporucit...na zimu zkusim nejake prendat do foliaku....roste to uplne luxusne a chutna super (da se to zamrazit jako spenat)

    Hořčice čínská Komatsuna listová - PROHOPO.cz - hospodářské potřeby
    https://www.prohopo.cz/cs/p-3382-horcice-cinska-komatsuna-listova/?cat=1
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KASTA: odhaduji ze to chce nainstalovat driv nez housenky vylezou na strom. V tomto teplem roce se ale obavam ze je pozde. Nebo se mylim?
    KASTA
    KASTA --- ---
    KOUSICEK:
    TBC: tak jsem to zkusil s tou lepenkou, moc to teda nechapu, pochopil jsem, ze housenky splhaji nebo slezaji po kmeni a kdyz najdou ty chodbicky zakukli se v nich. Pak je treba to v pulce cetvna spalit? moc neznam cyklus obalece, nechcete to nekdo vic vysvetlit? nebo budu kdyztak googlit :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Český venkov umřel - Přítomnost.cz
    http://pritomnost.cz/cz/spolecnost/2952-cesky-venkov-umrel

    Jak je na tom český venkov? Zcela určitě nevzkvétá, nýbrž umřel. Leckde tak připomíná skanzen a slouží především k rekreaci. V tomto kraji pak jako noclehárna pro dělníky z montoven typu mladoboleslavské Škodovky. Zdravý funkční venkov představují sedláci, mnoho sedláků v každé vesnici, kteří se scházejí po práci v hospodě, nakupují a prodávají v obchodní síti pro ně vybudované. Nic z toho na našich vesnicích již téměř není. V tomto směru napáchal obrovské škody komunismus, zbytek pak dorazila dnešní doba. Vlastně už ani není na čem budovat nebo co zachraňovat. Alespoň v našem kraji, kde vlastní nebo má v pronájmu 91 % polí Agrofert. Kdyby Agrofert neexistoval, nahradila by jej jiná podobná společnost, poněvadž takto je systém nastavený už dvě desetiletí.

    ...

    O Čapím hnízdě jsme už mluvili v jiném kontextu. Takže nyní k samotné kauze zneužitých dotací. Babiš chtěl mít moje plemenné krávy. Jakmile stavbu dokončili, dodal jsem mu je. Mám tak fakturaci, že Čapí hnízdo tehdy patřilo Agrofertu a ne nějaké rodinné akciové společnosti, což on teď neustále tvrdí a opakuje. Jednou za čas, když se začne o Čapím hnízdě zase mluvit, mu ten fakt esemeskou připomínám. On mně pak zuřivě odepisuje, třeba ve dvě ráno, že to není pravda, že to bylo úplně jinak. Ale já to mám černé na bílém a blba, jako jeho voliči, kteří mu spolknou všechno i s navijákem, ze sebe dělat nebudu.
    XL1
    XL1 --- ---
    zdar. nezbyly nekomu sazenice šalvejě?
    KASTA
    KASTA --- ---
    MAR_TINA: jo, uz jsem dnes zasel. Presazeni jsem teda taky vyzkousel na par kouscich, ale trochu jsem to cekal, ze to nedopadne...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KASTA: nejde. jen vyjednotit . ale je dost času prázdnou část dosít, ona ještě vyroste
    KASTA
    KASTA --- ---
    P.s. zkousel jste nekdo rozesazovat repu? mam je na jednom miste hodne husty a druha pulka zahonku je prazdna. Jde to? Nebo je to jako petrzel....
    KASTA
    KASTA --- ---
    ATUARFIK: to zni dobre, to vyzkousim, snad je jeste cas.
    TBC
    TBC --- ---
    ATUARFIK: nevim nevim, tak to bych moc neoklepaval a nepouzival znovu na podzim, ale hnedka spalil, navic inkubacni doba je cca 15 dní... takže nechat spíš 3 týdny, či měsíc opravdu max
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    EXCITE: Jj, prý tam zalezou, zakuklí se, a člověk je pak s tou lepenkou odstraní. Budu to letos poprvé zkoušet, tak pak dodám report.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KOUSICEK: a ten princip ochrany spočívá v čem? Že nalezou do tý lepenky?
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    MAR_TINA: ten mesic a pul to da v pohode, ona lepenka se nezda, ale kdyz ji das tema vroubkama ke kmenu, voda stece, uschne a jen se trosku to vytvaruje podle stromku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOUSICEK: jak to vypadá po první bouřce?
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    EXCITE: https://goo.gl/images/LrPSSw. - je to tip z časopisu Zahrádkář: v půlce května obalit kmeny, v červenci klidně sundat i s hmyzem. Oklepat, a na podzim snad zase ( ale ještě to dohledam - řeší to žena.)

    Stačí jednou obtočit kolem kmene 25-30cm vysoky kus lepenky a přivázat.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KOUSICEK: Jakou vlnitou lepenku máš prosím tě na mysli?
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    EXCITE: na jabloně budem vázat vlnitou lepenku na kmínky. Tento týden. Kdyby to fungovalo na švestky, bylo by to super, ale mají dost členitý povrch kmene.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Řešíte někdo obaleče jablečného případně i švestkového??
    XL1
    XL1 --- ---
    ovládá tu někdo vzdušné hřížení?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam