• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SHILENEC: ano, ano je to ve dvou ruznych. Mrkev a petrzel je v jednom a hmojivo v jinem. To seminko tam je taky v chatce, ale uz je asi pozde, co?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ANNONKA: myslim takove to hnojivo v podobe bilych granulek - cererit.
    Oka, hnojivo zaryju. ;) oni ho tam davali jeste puvodni majitele, tak ja ted zjistuju co a jak. Toto je v jednom zahonku. Do druheho dam tu mrkev a treti-teply tam davali od unora/brezna salat a kedlubny. Ono je to na terasach a sviti tam cele dny slunicko, tak se ten teply zahon zahreje a je mozno tam sadit brzo. Do toho tepleho jsem dala ten cererit a pak tam dat to listi a v lednu zakryt, teda?
    Redkvam neco postavim, i ldyby jen igelitovy stan.
    Jeste listovy celer a petrzel, to muzu taky ted, nebo az jara?
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    FRENNET: tak ja se taky pridavam, o vikendu hodim zminovane do zeme. takovy experiment pres zimu :). to zelene hnojeni davas ale predpokladam do ostatnich zahonu, ne spolecne s mrkvi, atd.? loni se mi strasne osvedcilo pres zimu horcicne seminko. tak krasne nakyprenou pudu jsem na jare jeste nevidel.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    FRENNET:
    Mrkev, petržel, semínka cibule můžeš klidně naset. Nezáleží jestli rané nebo pozdnější. Ředkvičku bych neriskovala, co když vzejde a zamrzne.....neriskovala bych ani tu kedlubnu...
    Zelené hnojení zarýt už.
    Co myslíš "bílé kuličky" do pařeniště?
    Pařeniště se nechávala odkrytá do ledna, pak se navážel hnůj. Protože asi už nikdo hnůj nemáme, tak bych tam narvala to listí a o hnojení bych uvažovala až s jeho osetím/osázením v závislosti na tom, co tam dáš.
    ALE pokud máš zaručené zprávy o počasí a víš jistě, že do ledna nebude mrznout tak bych pár ředkviček do toho zakrytého pařeniště vysela, dala ještě folii přes a za měsíc při troše štěstí by mohla být sklizeň :-)
    Ostatní přítomní však můžou mít jiný názor :-)

    .....jsi mě inspirovala, jdu do vysokého záhonu sestavit polykarbonátové pařenišťátko a vyset ředkvičky, kašlu na gruntování :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Jak je to s listopadovou vysadbou ranne mrkve, petrzele a redkvi? Fakt je tam ted muzu dat? Jenom ty co maji napsano rana, co skoro rana? Tu muzu taky, ne? Mam tady redkvicku Slavii, ale rana, tam nema, no na netu pisou, ze muzu. Tak ja ted nevim. Plus co ranna kedlubna, tu muzu do zahonku hodit taky? Nebo tu ne?
    Zelene hmojivo mam uz zaryt, nebo nechat do jara?
    Posledni otazka: “pareniste” betonova ohrada zakryvana sklem z nejakeho autobusu nebo ceho. Muzu tu pudu zasypat listim s necim: hmojivo, vapno, ty bile kulicky a zakryt to tema sklama? Nebo to nechat tak? Vsude neco pisou a ja jsem z toho jelen…
    Diky
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    XL1: Mame stale na zahrade jednu, co ma pres 3 metry. Podivam se, zda uz to vse ptaci sezrali, nebo tam jeste semena jsou.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    V rámci projektu prahakvete.com si můžete napsat o semínka na květnatou louku zdarma. Zkuste to, prý ještě pár pytlíků mají. Jde o dotovaný projekt.
    Jinak se dá sehnat jen u planta naturalis, rozdíl je ten, že prahakvete tam dávají je složení směsi opravdu jen z původních bylin.
    KASTA
    KASTA --- ---
    muj cil je, aby v zahrade neco kvetlo a zralo cely rok. takze doslo i na mahonii prostredni, ktera prave ted zacina kvest a mela by mit na jare jedly plody (tech se asi dockaji spis ptaci nezli ja), jinak vypada celkem nenarocne a sobestacne a ani minula zima ji nijak neposkodila. zatim ma tak metr, jsem zvedavej jestli doroste do tech udavanych tri metru, to uz by byla mala palma :)

    XL1
    XL1 --- ---
    Sháním semena slunečnice z nějaká MEGA velké odrůdy. nemá někdo ?
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    U nás kompostárnu provozuje skládka, tak účelně organizovaný prostor a provoz se vidí málokdy.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAT_ANN: skusala som ako prve, ale avizovany predaj ma len par v CR a vsetky su daleko. uvidime. ak uspejem, podelim sa.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MART1NKA: googlila jsem přes městský služby na stráckách měst v okolí, nebo search na kompostárny v okrese.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MART1NKA: velký zahradnictví prodávají na vozejk, u nás třeba i stavebniny..
    KASTA
    KASTA --- ---
    MART1NKA: urcite bych tam zavolal, treba u nas je kompostarna a na strankach obce obcas nabizeji prodej kompostu, ale ne celorocne, jen kdyz maji
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NYA: Myslíš že třeba v Písku sa dá tiež takto ísť do kompostárny?
    NYA
    NYA --- ---
    MART1NKA: v městské kompostárně. HLM Prahy prodává 1 Kč/kg. akorát mi kamarád zahradník říkal, že tenhle kompost je dost kyselý, je dobrý ho s něčím ještě namíchat (hnůj, popel, listovka, ...)
    musí se počítat s tím, že je tam materiál z městské zeleně a co tam lid navozí ze zahrádek, a nemusí ot být vždycky 'úplně bio'
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    REDSNAKE: Mám ji za oknem v květináči. Koupila jsem si ji v zahradnictví. Je to celkem samorost. Chce to myslet jí sem tam zalýt. A asi bych ji měla teď na podzim ostříhat… mam teď trochu jiné starosti…
    Co by jsi o ní chtěl/a vědět??
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Objednával si tu niekto odniekadiaľ kompost? Objasníte mi prosím ako na to? Dá sa prísť do kompostárny a nejaký si kúpiť? Díky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, nezkoušel jste někdo pěstovat Aloisii trojlistou - Citronovou verbenu?
    IKA
    IKA --- ---
    KASTA: ďakujem, náhodou som objavila jednu aj na druhom konci tej aleje. (Ale teda moc sa mi nechcelo sa tam zdržovať, bol pod ňou dosť bordel.:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam