MART1NKA: Wow, toľko by som sa jej tam neodvážila nasypať.:)
Možno sme len precitlivelí. (Každý má proste iné chute.)
Ale fancy omáčka k mäsu, hovoríš? Hm, to by mohlo fungovať.:)
QUIP: Kompót robí sestrina svokra, a nikto v širokej rodine to nechce jesť, je to zároveň trpké a silne presladené, dokopy to vytvára dojem nejakej nechutnej medicíny. Ale oni to podávajú samotné, ako dezert, tak možno do jogurtu by to mohlo byť celkom dobré, keby sa tie intenzívne chute neriedili. (Len sa bojím vypýtať si malú vzorku na pokusy, najbližšie roky by ma čakali pravidelné štedré dodávky:))
Myslím že som ju dávala skvasiť k niečomu bielemu (karfiol, biela kapusta, alebo biela reďkev, už neviem presne.) Nebolo to zlé, ale asi to už nemusím opakovať.
Na samotných čerešniach v slanom náleve som si bohužiaľ overila, že kvasené ovocie nedávam, stále tam cítim takú alkoholovú pachuť, a to mi silne nevyhovuje. Proste to vnímam ako "skazené", aj keď ten proces bol zámerný a kontrolovaný.
Ako tie drienkové "olivy" (ktoré som si práveže neuveriteľne obľúbila) by som to mohla skúsiť, myslíš, že nevadí zmrazenie?