SALVATOR: no právě že ještě pozdě není, pozdě by bylo za a. po zápisu, za b. nikdy. vyber si :D
QASHQAI: žije žije, neboj :) Huňáček chtěl učit dokud by to šlo, ale myslím že se na něj už před pár lety "nenašly peníze". S námi dělal lingvoreálie a byl to mocný zážitek, marečku podejte mi pero hadr. Akorát mě sral, že hrozně nadržoval mý spolužačce z Kazachstánu, měl pro Kazašky hroznou slabost. Se Zadražilkou neříkám, že není dobrá, ale pro mě osobně byla dost nezáživná. Lepší bylo přečíst si něco od ní než ji poslouchat. Ale výborně mi opoznámkovala studii o Nabokovovi, takže se stěžovat nemůžu. Svatoň je taky vynikající jen na čtení.
literatura se právě na východkách a vůbec na celý rusárně učila za mých časů málo a špatně a asi je tomu tak i nadále. lidi se furt stěžovali, že je toho moc, ale mně přišlo, že po nás chtějí tak středoškolský osnovy. kromě odborný literatury a pár věcí z moderny jsem četla už v dětství prakticky všechno, co se po nás chtělo, takže mě to silně demotivovalo. navíc spolužáci nebyli schopni uvažovat hlavou, takže to silně zpomalovalo tempo a shazovalo úroveň. Už si nepamatuju co to bylo konkrétně za seminárku, něco na ruskou filosofii, a Hanuš mou práci okomentoval slovy, že byla jediná, ve který nebyl převyprávěn obsah publikace. A to nejsem žádnej filosof. Takže tak.
Mimochodem s těmi "čtecími" akademiky to nechápu...všechno to jsou velmi kvalitní experti. Třeba takovej Pechar, absolutně vynikající, uznávanej, všechno. Ale na přednáškách chodil číst svoje knížky, což mě u učitelů příšerně otravuje, pže si to stejně dobře můžu přečíst i doma. středověk je za náma, dneska si knihu může dovolit kdekdo ,)