• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAJMONDEEFilosofování o nebyčejně obyčejných věcech
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    nahozeno nové téma, tak prosím reagujte.
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    GRYFFUS: já si myslím, že je to přičiněním toho, že daný člověk cítí, že na něm má z nějkého důvodu utkvět něčí pohled. třeba kdybys měl pocit, že pajdáš, máš špinavý kalhoty nebo máš provokativní oblečení. stejně tak má třeba holka krátkou sukni a může mít pocit, že ji někdo čučí na zadek.
    Ale jinak někdy mám takovej pocit, že to člověk může nevysvětlitelně pocít jen tak.
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    GRYFFUS: to těžko nějak dokázat. Experimentuj :-)
    Spíš si myslím, že pokud se někdo nachází třeba jen chvíli ve tvém zorném poli (aniž by jsi na něj přímo koukal) a ten někdo na tebe kouká, pak může chvíli trvat, než si mozek přebere vjemy a uvědomí si, že na něj někdo čučí (protože pár očí pokud je v rozeznatelné vzdálenosti je imo hodně silný vjem). Po chvíli se otočíš, možná aby jsi se podvědomě přesvědčil, jestli stále kouká. A když kouká tak voilà, zázrak je na světě.
    GRYFFUS
    GRYFFUS --- ---
    Zdravim...

    Prave jsem mel docela zajimavou diskuzi s pritelkyni na tema pohledy...

    Abych byl konkretni... Presvedcuje me, ze kazdy clovek, nebo alespon vetsina citi kdyz na ne nekdo kouka. Tohle mi pripada jako naprosta kravina.
    Myslim, ze to kazdy z nas zazil... Lechtani na zatylku, clovek se otoci a vidi jak na nej nekdo uprene kouka... To je ale podle me naprosty klam. Cele to je podmineno tim, ze by lidske oko vysilalo signal, energii proste cokoliv, jenze takhle proste lidske oko nefunguje :-)

    Jaky je tedy vas nazor na celou tuto vec, pripadne jak ji mam dokazat ze se myli? Ze je to jen souhra nahod (kdyz se clovek otoci, je dost mala pravdepodobnost, ze by se na nej nekdo sedici za nim nepodival)

    Diky a s pozdravem
    Gryffus
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    ONEHEART: jojo..vím že to horkotěžko jde.
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    SAJMONDEE: Ono je totiž mnohem snažší oddat se kolektivní přízemnosti, než přemýšlet, žeano. Ale jde to, troufám si říct že u jednoho z mých přátel se mi podařilo po několika zajímavých dikuzích probudit jistý zájem o otázky, kterými by se běžně vůbec nezabýval. Jde to, ale musí do toho člověk investovat mnoho energie a trpělivosti. A druhá strana musí samozřejmě poslouchat. Né jednim slechem in druhým out. :)
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    HYENA: Nikdy sis na něčem, bo na někom nehonil- la ego???
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    HYENA: Silná většina z nás jest Emoegomasturbants:)))
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    HYENA: není třeba difinic.určitě jsi se s takovým člověkem někdy setkal(a).
    HYENA
    HYENA --- ---
    Ahoj, omlouvám se za vpadnutí do diskuze, ale zaujal mě termín, pod kterým si těžko někoho umím představit.
    Je to egomasturbace / egoamsturbant. Jak byste ji definovali / znáte nějakou pregnantní ilustraci?
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    sorry dlouho jsem nezměnil téma...tak teď napravuji viz nástěnka.
    KATRIN
    KATRIN --- ---
    ROXXA: můžeš se sama probouzet, ale zároveň se probouzet s ostatními..spolu nacházet něco, za čím jdete.. ;-)
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    SAJMONDEE: ale ja bych to nekategorizovala pouze na mladé lidi, s tím má problém každý,na věku nezáleží. A odpovědě je nevím, protože sama hledám, nejsem ten, kdo by měl probouzet ale ten co by měl být probuzen:-)
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    Jenže jak chcete dnes probudit uvědomění v mladých lidech? copak poslouchají, když divnej pohodovej typánek říká jak je vše krásné áno a říká jim, jak mohou být šťastní?
    myslím, že dost lidí to ignoruje a spíš bude poslouchat, co je IN.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    SANKAMAN: tak to funguje, aspon v to veřim, akorat je fakt Co je to lepší? a co je to to kriterium? Aby to pak nevypadalo, že si tu hrajeme na elitu uvědomělých.....
    BINABIK
    BINABIK --- ---
    SANKAMAN:
    nebojíme se nejvíc toho, že na něco nestačíme. Nejvíc se bojíme toho, že naše moc překročí míru. Je to světlo, ne temnota, čeho se bojíme nejvíc.Když budeme malí světu neposloužíme. Není nic osvíceného na tom krčit se, aby se lidé kolem nás necítili ohroženi. Všichni bychom měli zářit, jako tomu bývá u dětí. To se netýká jen některých z nás, týká se to všech. A když dovolíme vlastnímu světlu zářit, nevědomky tím svolujeme, aby ostatní dělali totéž. Jakmile se osvobodíme od vlastního strachu, naše přítomnost automaticky osvobodí ostatní.
    SANKAMAN
    SANKAMAN --- ---
    ROXXA: Jo, máš pravdu. Musíme mi sami a když někdo uvidí, že jsi se opravdu změnil nějak k "lepšímu" (co je lepší?), tak si třeba řekne: "JO, když to dokáže, tak to asi fakt jde...", a třeba na sobě začne taky pracovat. A ejhle, už jsme dva, atd...
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    SANKAMAN: Určitě se s tím dá něco dělat, například práce na sobe může vést k uvědomění a zbavení se sobeckosti, přílišnému lpění na já, někomu stačí zdravý rozum, někdo to má daný, ale celá společnost se nikdy neobrátí,nebudou tu jen uvědomělý lidi plný euforie, to ani není možné....... ale čím víc těch, co jsou si vědomi neblahého přeceňování Já, tím líp.-) Uvědomujeme si právě určité věci na základě protikladů, kontrastu. Nazření takové skutečnosti může být motivem pro to začít s tím něco dělat u sebe.......a svým příkladem pak motivovat druhé....
    SANKAMAN
    SANKAMAN --- ---
    a otázkou je, dá-li se s tím něco dělat, abychom si více uvědomovali své postavení tady a že není jen Já...
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    SANKAMAN: ano. protože dřív člověk žil v tlupě a společnosti, dnes si může dovolit být autonomní (do jisté míry) a myslet jen na sebe. A to si uvědomuje spousta lidí. Dost lidí se nedokáže zapojit do společenského života nebo nechce, protože společnost je celkem pěkně prohnilá, někdy někde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam