• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    VASUCEK: jestli se aktualne nesnazis o dite, tak by to melo byt ok .)
    IF_
    IF_ --- ---
    VASUCEK: Finové tam chodí snad každej den, takžemyslim, ze v poho:)
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Já jsem se nedávno přestěhoval a sauna tady jede od 5:30 do 22:00, takže stačí kdykoliv přes den sjet výtahem dolů a za půl minuty se sauníte. Minulý týden jsem tam byl 6x. Vynechal jsem akorát neděli...tak si říkám, jestli je to vůbec zdravé takhle často. Co myslíte?
    MONNA
    MONNA --- ---
    ahoj,já chodím s kamarádkama do sauny v Opavě- sauna Petra a je to tam perfektní relax-vířivka, suchá a mokrá sauna
    a jestli jste někdo ještě nebyl ve Wisle v Polsku,tak hurá tam-několik aroma saun,dokonce jedna zimní, pár vířivých bazénků,tobogány......
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    QUIP: Dik za vycerpavajici info, par doporuceni jsem uz na tuhle saunu slysel ale jeste jsem v ni nebyl, mozna teda vyzkousim:)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Podle hledani tu jeste nikdo moc nepopsal saunu na hotelu Olsanka (Praha, Olsanske Namesti, sauna je "na strese" hotelu)
    http://www.saunapraha.cz/
    Chodim tam uz nekolik let, posledni dobou celkem pravidelne, takze jsem si zase poridil permanentku.
    Sauna urcite nepatri k nejlevnejsim, ale z meho pohledu rozhodne patri k tem neprijemnejsim. Vzdy cisto a prijemna klidna atmosfera i v pripade, ze je tam vice lidi. Saunu provozuje manzelsky par a tak se pri pravidelnych navstevach s obsluhou zkratka tak nejak seznamite, pokecate si atd. Nejsou to zadni anonymni zamestnanci, co se kazdou chvili vymeni za jine.
    K dispozici je maly bar, kde je mozne si objednat z sirokeho vyberu nealko napoju, ale i nejake to pivo, nebo vino, plus nejake drobnosti na zub od müsli tycinek, pres chipsy po nakladany hermelin.
    Pro relax je mozne vyuzit dve odpocivarny s lehatky, v jedne (vetsi) se relaxuje pri svetle (pro sedici bdici) a v druhe je tma (pro lezici spici) :).
    Zaroven je mozne vyuzit masazni kreslo, nebo solarium.

    A nyni nejaka specifika teto sauny - k ochlazeni je urcen venkovni bazenek! Ano, skutecne je venkovni, primo na strese hotelu a v zime na nem zamrza hladina ledem, ktery obsluha rozsekava, aby se v nem dalo koupat :} Druhou doplnujici zvlastnosti je to, ze z te strechy je pres ochrane hrazeni videt dolu na zastavku tramvaje, takze kdyz venku mrzne, koukate hambaty ze strechy hotelu na lidi dole na zastavce, jak se klepou zimou v bunde, kulichu atd. a z vas na strese stoupa para (ale klid, zezdola nahoru neni videt tak, aby vas nekdo vubec mohl poznat [to diky protisvetlu a hrazeni])

    Obvykle je otevreno od 13:00 do 22:00 o vikendu od 16:00 do 22:00. Sauna je vzdy spolecna [slozeni byva tak 1:3 - 1:4 (zeny:muzi)]
    Rucnik a prosteradlo se pujcuje asi za 10 - 20,- nevim presne. Vstupne na 90 minut za 200,- nebo 120 minut za 240,-, pripadne nekolik variant permanentek s vyraznou slevou (napriklad pro 10x 120 minut za 1700, tedy 170,- za vstup misto 240,-) a moznosti vyuziti jedne permanentky pro dve osoby - tedy zakoupite si jednu a chodite na ni treba s kamaradem, nebo pritelkyni.

    No necham uz toho, vice informaci si kazdy najde primo na webu [ktery je teda znacne zastaraly, ale par fotek a aktualni cenik se tam najde].
    Pokud mate nekdo dotazy, nebo pripominky, tak se je pokusim zodpovedet a pokud mate nekdo chut do sauny zajit (treba i ted o vanocich), tak dejte vedet (tady nebo do posty, to je fuk) a muzem se vypravit spolecne ;]
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    Dneska.. sauna-relaxace Holms place na smichove od 18:30.. kdyby se chtel nekdo pridat;-)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    a da se nejaky prislusenstvi do sauny sehnat i v hornbachu nebo obi nebo tak neco?
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    LINOLEUMKA: normalne netreba vymejslet nic slozityho, nejlepsi je metla z brezovyho prouti, a to narves kdekoliv... .))
    IF_
    IF_ --- ---
    LINOLEUMKA: co nejakej peknej zupanek, pokud uz nema? jinak tady jsou dobry tipy: http://www.sauny-sauna.cz/cenik/sauna-doplnky
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    tata si na zahrade postavil saunu a k vanocum bych ho rada obdarovala a jak jinak nez necim praktickym do sauny.. co myslite ze nejvic oceni?? respektive jake masazni pomucky jsou treba nejucinejsi, popripade kde je sehnat za co nejmene penez, treba i nejakej prislusenstvi jako teplomery atd? dekuji .))
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    TAYLES: mam tri kamaradky, co se mnou chodily roky do sauny, ale behem tehotenstvi ne, ani na zacatku ani v prubehu...jedna z nich ale chodila po plavani do pary...jenze kocka saunuje od malicka, ale rikala, ze do sauny by nesla, ze ji tak vysoka teplota uz nedela dobre. jednou jsme v pare potkaly gynekologa a hrozne ji sjel, ze by tam v tehotenstvi nemela chodit...
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ahoj, nevíte co sauna v těhotenství?
    chtěla jsem návštěvu sauny dát do bakalářky jako jeden z možných způsobů relaxace během těhotenství s odvoláním na toto http://www.porodnice.cz/node/3729 ...ale jak tak procházím diskuze třeba s porodními asistentkami tak vidím, že na tomto poli panují spory..chtěla jsem to mít spíš jako takový bonus a ne jako námět na novou práci :) tak nevím,zda to raději nevynechat..ale zas mi to přijde jako škoda..a taky by to zabralo zase kousek místa navíc :)..co myslíte..nebo má s tím někdo praktické zkušenosti? že to třeba konzultoval s gynekologem?
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    hledam nejaky navod jak si sestavit domací saunu- venkovní na drevo....dik
    HONZIK_HAPPY
    HONZIK_HAPPY --- ---
    MUFLONEK: ve vysočanech chodim do http://relaxujte.unas.cz/ :) a až na odpočívárnu spokojenost :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    SLUCKER: ve Vysočanech.o)
    MOSQUITO
    MOSQUITO --- ---
    ..a tohle je ta v Komorni Lhotce:

    http://www.sauna.komornilhotka.cz/
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    MUFLONEK: Infinit ve Vrsovicich? nahod taky link..:)
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    MOSQUITO: enmas enjakej link na tu saunu? nahod adresu at tam muze nekdo dalsi trefit;-)
    MOSQUITO
    MOSQUITO --- ---
    VASUCEK: tak nakonec jsem Lhotku minul, ale objevil jsem docela fajn saunku v Ostrave (nekde Poruby, myslim)..Sauna "Smycka"...z celeho rodinneho domu udelana sauna a barenem venku a velkou odpocivarnou v podkrovi....fajn to bylo..:)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Tak jsem zkusila nový Infinit ve Vysočanech - byla jsem pozvaná - a bylo to super.o) Po sauně jsme si dali vířivku.o) Jediné, co je škoda, že tam není ochlazovací bazének.o) Na rande ve dvou je to ale příjemné moc.o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam