• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    IF_
    IF_ --- ---
    RADU:
    SLUCKER:
    TOMASH: no jo, asi to fakt neni dobry:( to me pekne stve, pac me bavi do sauny chodit hlavne v zime a jsem ted porad nachcipana...delam v mega open office a to se fakt neda neco porad nechytat:(
    RADU
    RADU --- ---
    IF_: já bych tam nešla už jen kvůli tomu abych nenakazila ostatní...do soukromý nebo takový tý co si celou zaplatíš jen pro sebe ještě možná, ale jinak vůbec.navíc-většinou se mi to fakt akorát ještě víc rozjelo
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    TOMASH: ;-D)))
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    SLUCKER: no, ja mel po saune dva dny kaleni na sluzebce v polsku a den na sjezdovce v hrozny kose, takze je otazka, co z toho byl skutecne ten rozhodujici faktor :D
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    TOMASH: jj, hodne casto sauna pomuze tesne na zacatku nemoci, kdyz se to stihne vcas podchytit, da se sauna s prvnima priznakama (pokud je samozrejme clovek v saune zbehlej a dava ji pravidelne) a hned po saune se nasadi klid v posteli misto trajdani po meste, tak to vetsinou zabere, ale jak uz se nemoc trochu vic rozjede je to marny a nema se do sauny vubec lezt...
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    jojo, to mám!:)))
    ja sem šel na začátku roku 2 týdny po sobě i když jsem byl těsně po chřipce, ale jak jsem byl z podzimka a konce roku rozsauněnej, říkal jsem si že ten zbytek nemoci vyženu natvrdo z těla.. a prdlajs, doteď se s tim peru a porad nejsem uplne ok:))))
    ..ale tak v tomhle tydnu už saunu planuju zase nasadit!:)
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    nevim, nakolik rozhodujici to je, kazdopadne to vyvoji napomuze.
    od minule stredy jsem byl nalomeny (klasika - bolavy krk, hlava), do toho sauna a ted jsem doma na atb...
    IF_
    IF_ --- ---
    Miluju saunování, ale v poslední době jsem pořád nachlazená, takže nechodím a chybí mi to už. Říká se, že když člověk není 100% fit, neměl by do sauny chodit. Máte s tím nějaké osobní zkušenosti?
    RADU
    RADU --- ---
    RADO1: :-))) v tomhle to máme jednoznačně lepší:-))
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Hanbil som sa, ked som bol maly. Do sauny jednoznacne nezabaleny. Ked na mna niekto chce cumiet, nech si cumi, jeho vec.
    Jedine, co moze byt trosku "vtipne" je, ked dostanem erekciu ako hrom. A to tam casto ani nie je ziadna pekna zena, ale na nejaku spominam. To sa potom zle vysvetluje erekcia, ked je sauna plna tlstych muzov :-)))
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    JIRAS111: Osprchovat ve veřejný sauně asi z hygienickejch důvodů, ale dovnitř bych chodila jednoznačně suchá...čím víc vody se tam zatáhne, tím vyšší vlhkost vzduchu a to už pak není ono, navíc kolem té stovky je už i 25% vlhkost nepříjemná...
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    mate pravdu, nahota bezesporu k saune patri a diky za odpovedi, s tim osusenim je to asi pravda, uz jsem si to nekolikrat rikal taky:)
    RADU
    RADU --- ---
    XBOBIKX:
    WYMA: tak tak, nahota prostě k sauně patří

    řada lidí bohužel vejde na první cyklus do sauny bez osprchování a je na místě imo to dotyčnýmu osvětlit že jako takhle ne
    XBOBIKX
    XBOBIKX --- ---
    Jiras> nejdriv se osprchovat, osusit a pak do sauny. Jinak me reseni nahoty, taky neprijde jako OT.
    WYMA
    WYMA --- ---
    JIRAS111: a eště víc smyslný je řešit, zda je to OT nebo není :))
    jinak mám za to, že do potírny se má chodit suchej. osprchnout se máš, když vylezeš z potírny před tím, než vlezeš do bazenku. pak uschneš a deš se smažit....
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    WYMA: ja si myslim ze to castecny OT je, jelikoz to je asi tak stejne smyslny, jako resit to, ze kdyz jdem v zime ven, tak se predtim obliknem :-D
    to v cem nemam jasno je vsak, zda li ma clovek do potirny chodit suchej, nebo mokrej ? ja teda se vzdycky osprchnu a jdu mokrej, ale vsimnul jsem si, ze nekdo se predtim nesprchuje a otazka je, zda li je to prase, nebo šampion, ktery to ma nadrceny a dela to spravne.. co myslite saunari ?
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Tak já to mám jak kdy....chodíme do malé soukromé sauny v partě lidí. Při ochlazování a pod. nahotu vůbec neřeším, ale uvnitř v sauně občas na prostěradle (malém) sedím, občas se do něj omotám - a to většinou podle množštví potu. Když se potím hodně, většinou je mi příjemnější, když se to chytá do látky, než když mi to různě teče po zádech...pokud se tolik nepotím (závoslost na vlhkosti i na pitném režimu) radši sedím nezahalená.
    RADU
    RADU --- ---
    GLUON: nebyli sme to my???:-))))
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    GLUON: chach, to je fakn, v malých "kontaktnějších" saunách se toho odehrává mnoho.. :D)
    GLUON
    GLUON --- ---
    SLUCKER: co čumíš? já nevim já skoro nic nevidim. :-)

    A když jsme u té nahoty, studu a tak, hodim ještě něco do placu. Když jsem po mnoha letech zase začal saunovat, potkával jsem takový zajímavý par lidí :). Řekl bych že si saunu více než vychutnávali. Jen podotknu, že chodím do poměrně malé kontaktnější sauny. No a ten párek, ty se tam vzájemně v sauně drbali a masírovali, zepředu, zezadu a vůbec nijak se nezakrývali, spíš naopak ... no a ještě k tomu ta slečna/paní u toho výrazně vzdychala. Tak si představte jak relaxujete sedíte, zavřené oči a teď slyšíte ty mlaskave zvuky masírovaní a drbání doprovázené vzdechy jak z erotického filmu :) ... přičemž vše se odehrává tak půl metru od vás. :)

    XBOBIKX
    XBOBIKX --- ---
    AXTHEB> Mě přijde docela logicky, ze jestliže je mezi mým tělem a okolím nějaká překážka (oblečení, pot ) , tak mě defakto izoluje od toho prostředí. V poušti jsou beuíni taky zahalený až běda, jen aby k sobě nepustili vedro z venku a v zimě se taky pořádně oblíknu, abych nepustil zimu k tělu.
    Jo a z vlastní zkušenosti mám taky vypozorovaný, že když vejdu do sauny a jsem ještě suchej (nezpocenej) tak mě ten vzduch pálí daleko víc, než když jsem potom zpocenej. Takže mi z toho logicky vyplývá, že k tomu aby se člověk potil víc, tak by se měl v sauně spíš utírat do sucha.

    Ale jak tak koukám, tak jsme došli k stejnýmu závěru, že balením se do folie, se člověk spíš potím míň nežli víc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam