• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    QUIP
    QUIP --- ---
    IF_: z neho laickeho pohledu "kardiologa amatera" ;) je pro srdce velka zatez sportovni vykon sam o sobe (velmi vysoky tep) a nebo prudke ochlazeni skokem do bazenku, pri kterem dojde k prudkemu zvyseni tlaku stazenim povrchovych zil / cev.
    Ale moc se mi nezda, ze by to melo nejakou primo rizikovou souvislost v tom, ze si zacvicis a pak jdes do sauny, kde mezi tim mas stejne treba i ctvrt hodiny pauzu, nez se z nejake telocvicny pres sprchu dostanes do sauny, ohrejes a zchladis.
    TARGI
    TARGI --- ---
    KALIBAN: ja v nekolika, teda je tam sprcha s teplou ale treba uplne jinde, proste v satnach, ktere jsou na druhem konci arealu. u vylezu ze sauny je sprcha se studenou, bazenek a vylez ven, tod vse a uprimne nepobezim prez pul arealu do sprch s teplou od sauny a pak zase zpatky do studeneho a pak teprv ven :-D
    IF_
    IF_ --- ---
    KALIBAN: Btw ted jsme s nejakyma typkama v saune resili zda chodit zda se ma cvicit hned po fitku (ci sportu)nebo ne..a cast lidi tvrdi ze by mela byt pauza protoze jinak je to hrozny zahul pro srdce,tak porad nevim.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    QUIP: mno tam byly tak nejak pro odzobu a mozna vuni.. ja na netu objednal neco, co vypada ze by s tim sla zabit stredni kravka...
    nechce jit nejaka slecna do soukromy sauny na test me tak napada ? :-PPPPPP
    QUIP
    QUIP --- ---
    LISTIKUS: diky, to je presne ono :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    QUIP: selský saunový dům s parním nárazem
    QUIP
    QUIP --- ---
    KALIBAN: taky jsem jeste nebyl v saune, kde by nebyla k dispozici tepla voda ve sprse :)

    Jinak vecerni Step muzu potvrdit, chodil jsem tam takhle v lete a to bylo naprosto uzasny, kdyz je tam klid a na terase muzes koukat na nebe atd.
    Jo a nejaky metlicky jsem tam jednou videl v te jedne saune, ted nevim jak se jmenuje - ta s tim vetrakem na strope. Visely tam kolem kamen.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    CYBERKOTLIK: ja nejak posledni dobou nedavam tu saunu do stavu totalniho prehrati kdy se do toho bazenku vylozene tesim (vetsinou tam jdu po nejakym sportu se ohrat a ne uplne zmasakrovat) takze kdyz si dam studenou sprchu na osprchovani od potu, tak uz potom do toho bazenku nevlezu :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    KALIBAN: step je co?
    jinak ja si po saune dam klidne vlaznou, dat si pak jeste horkou bych asi vybouchnul:)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    TARGI: tak v takovy saune kde by nebyla sprcha s teplou vodou, jsem jeste nebyl tedy...
    jinak step po pul desaty vecer je proste uplne skvelej... jakmile tam neni osumdesat tisic lidi a muzete podle chuti stridat sauny, patra... chlazeni... jen jsem se jeste neodvazil tam vzit tu metlu :))
    TARGI
    TARGI --- ---
    nj, jenze leckde teplou proste nemaj, ze...
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    KOMPAS: Já myslim, žes přesně svym komentářem předvedl, jak důležitá je pro tebe ohleduplnost k druhým lidem.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Tak to já teda studenou sprchu... horká mě doteď nenapadla.
    Někdy asi zkusím.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOMPAS: jo, to je fer, ja se taky sprchuju teplou - lip se tak smyje mastny pot - a pak teprve si vlezu do bazenku a znovu si dam jeste sprchu - studenou (kor kdyz vidim, jak tam predemnou leze nekdo bez umyti :) )
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    KVJETINKA: Je to bazén, nikoliv vana, tam se pár lidí vejde. Co se týče ohledů, například já se vždycky poctivě a dlouho sprchuju, nepředbíhám, neskáču nikomu na hlavu. A pokud jde o to, co nebudeš komentovat, myslím, že jsi právě oboje okomentovala dostatečně. :)

    QUIP: Jelikož se chci ochladit až v bazénku, oplachuju se vařící sprchou. Tím ochladit se co nejdřív je myšleno potom, co vylezu z té horké sprchy.
    IF_
    IF_ --- ---
    MARIHAI: Ja videla typka s normalni cepici na lyze i ale mas pravdu ze ty authenticky precuhujou,jsou to takovy klobouky spis.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Jsou plstene. Chrání hlavně teda vlasy, ale taky chladí hlavu... Já jsem to nezkoušel, ale prej je lepší je používat namočené. Tež jsem je viděl lidi používat v zimě při plavání. Ale taky znám plno etno-šanti-týpků co to nosí jako normální módní doplněk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam