• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    QUIP
    QUIP --- ---
    KALIBAN: Posledni dobou si pred vstupem poradne zchladim celou hlavu studenou vodou, nebo ledem a pokud v saune lezim, tak si ji jeste obalim kouskem prosteradla (cepici jeste nemam).
    Ani ne proto, ze bych tam chtel vydrzet dele, ale ze se mi pak hlava tak neprehriva a celkove se po te saune citim prijemneji / ne tak unavene.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VALENTINA: me prijde ze ve stepu kdyz uz jsi v saune narvana s 30ti lidma tak to fakt relax vylozene nebude...
    ja ted chodim do holmesu vetsinou sam, protoze tam verejnost normalne nesmi ... coz je krapet skoda. Nicmene po novem roce je tam taky lidi jako prase. Oni zmizej, ale ted je to ulet.

    a dotaz. ted jsem zkousel saunu s hlavou v dlanich. Tzn oblicej odstinenj od toho vedra.. a mam pocit ze jsem tam v pohode vydrzel mnohem dele nez kdyz mam oblicej odkryty, tak jsem dumal si tam vzit studenej rucnik a placnout si ho na hlavu nebo tak neco...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    VALENTINA: Tak jedna věc je vyloženě kecat, jiná snad prohodit pár vět za celou dobu... případně ještě v odpočívárně a tak...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MORGAIN: tak zrovna v sauně nemám moc ráda, když druzí kecaj, hodně lidí tam chodí relaxovat. I ve Stepu jsou dvě sauny označeny jako Tichá sauna a byla jsem svědkem toho, že tam někteří umravňovali ty příliš ukecané.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    QUIP: U mě záleží o co se jedná a jak moc chci... :-).
    Třeba u toho plavání mi nevadí chodit sama, protože mi přijde, že to vlastně není moc společenská aktivita, pokud jde člověk fakt plavat a ne šlapat vodu a kecat :-).
    Stejně tak kino mi přijde, že je z tohohle hlediska v pohodě.
    U Sauny tenhle pocit nemam, no... To mi naopak přijde jako vyloženě společenská aktivita s prostorem pro konverzaci, kam si ani nejde vzít knihu a číst si...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SLUCKER: jo:) a lehátka stále tak nepříjemně tlačej, že se na tom nedá ležet
    QUIP
    QUIP --- ---
    VALENTINA: Ale jo, ja to samozrejme chapu, to bylo jen takove pratelske postouchnuti :)

    MORGAIN: Ja taky nerad chodim na spoustu mist sam, ale to bych pak tim vecnym cekanim "az se nekdo prida" stravil pul zivota a o spoustu veci prisel, tak pak nakonec radsi vyrazim sam. At uz je to koncert, sauna, nebo kino. Ne casto, ale obcas ano.
    Na druhou stranu je zajimave, ze i kdyz jsou sauny plny chlapu, tak ve svem okoli snadneji sezenu na saunovani kamaradku, nez kamarada. Kluci v mem okoli nejak saunu nedavaji.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    QUIP: Já taky znám mnohem víc chlapů, co chodí do sauny, než holek. A třeba já, ačkoliv plavat chodím klidně sama a ráda, tak do sauny se mi samotné nechce. Nevím proč....
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    VALENTINA: Stále to v Hloubětíně tak klouže? :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    QUIP: já vím, že to bude znít blbě, ale mně nevadí 120 nahatých ve Stepu, ale vadilo mi těch 8 chlapů na té Pražačce:)
    a ano, já chodím sama, takže jsem fakt zvyklá. Vím akorát, že v Hloubětíně jsou hodiny vyhrazené pro ženy a tam beru i děti, protože tam jsme skoro vždy sami:)
    QUIP
    QUIP --- ---
    VALENTINA: A jak maji byt v saunach nejake zeny, kdyz vzdycky zdrhnou? (driv, nez se jich tam muze sejit vic, nez muzu) ;o)

    Bud jsou nekde tajne sauny jen pro zeny, nebo zeny nemaji saunovani prilis v oblibe, protoze je fakt, ze vetsinou jsou v saunach muzi, nebo pary, ale malo kdy samotne zeny, nebo skupiny zen.

    Step, nebo dokonce Aquapalace je holt spatny etalon - podle nich je pak vetsina saun mala atd.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    byl jste někdo v sauně na Pražačce? mám to kousek, ale ještě jsem se neodhodlala. Po Stepu mi to tam přišlo strašně malý, navíc samí chlapi, tak jsem se otočila a zdrhla:)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Ja mam v umyslu postupne obrazit ve stredecni vecery vsechno, na co kapnu, a pak si vybrat podle toho, kde to bude nejprijemejsi. Pokud by se chtel nekdo pridat, napiste do posty ;-).
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LISTIKUS: cha, diky.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    SARAJ: svého času byla v Ymce nejstudenejsi voda, jinak pokud se nic nezměnilo bazen super a nebývá tam moc lidí
    COYOT
    COYOT --- ---
    SARAJ: no my lehce prostovlasy tenhle problém nemáme :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    COYOT: cepicemi nevadi, ja v ni plavu, jinak mam vlasy na brejlich a vidim prd.
    COYOT
    COYOT --- ---
    SARAJ: noo me doporučila plavat fyzioterapeutka,, takže me čeká trpělivý pilování stylu.. ale je fakt, že voda po pás je na nic... a venku v podolí si pak človek veme čepici ještě rád :D

    takže děkuji za užitečné info a AXU beru jen jako saunu :)
    COYOT
    COYOT --- ---
    SARAJ: jediný co vím a co me trošku odrazuje,že na plavání je potřeba čepice.. ale to se dá zkousnout.. pak dám info práve.. je to kousek dělám na ANtalovi S. tak by mi to uštřilo hodne času
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    COYOT: axa je ok, ale ten bazen je proste malej a na jednom konci mam vodu tak do pasu:( nic moc na plavani...i proto spis za me plavani v Podoli a venku - nerada dycham chlor, dela se mi pak zle.
    COYOT
    COYOT --- ---
    QUIP: no když se tam vydám dopoledne resp ráno.. tak asi jen do sauny.. pracuju na směny, takže dát si hodinu plavání a pak saunu to bych cestou domu za volantem usnul :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam