• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    QUIP: ja nezdrham!:)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    QUIP: Já taky znám mnohem víc chlapů, co chodí do sauny, než holek. A třeba já, ačkoliv plavat chodím klidně sama a ráda, tak do sauny se mi samotné nechce. Nevím proč....
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    QUIP: já vím, že to bude znít blbě, ale mně nevadí 120 nahatých ve Stepu, ale vadilo mi těch 8 chlapů na té Pražačce:)
    a ano, já chodím sama, takže jsem fakt zvyklá. Vím akorát, že v Hloubětíně jsou hodiny vyhrazené pro ženy a tam beru i děti, protože tam jsme skoro vždy sami:)
    QUIP
    QUIP --- ---
    VALENTINA: A jak maji byt v saunach nejake zeny, kdyz vzdycky zdrhnou? (driv, nez se jich tam muze sejit vic, nez muzu) ;o)

    Bud jsou nekde tajne sauny jen pro zeny, nebo zeny nemaji saunovani prilis v oblibe, protoze je fakt, ze vetsinou jsou v saunach muzi, nebo pary, ale malo kdy samotne zeny, nebo skupiny zen.

    Step, nebo dokonce Aquapalace je holt spatny etalon - podle nich je pak vetsina saun mala atd.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    byl jste někdo v sauně na Pražačce? mám to kousek, ale ještě jsem se neodhodlala. Po Stepu mi to tam přišlo strašně malý, navíc samí chlapi, tak jsem se otočila a zdrhla:)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Ja mam v umyslu postupne obrazit ve stredecni vecery vsechno, na co kapnu, a pak si vybrat podle toho, kde to bude nejprijemejsi. Pokud by se chtel nekdo pridat, napiste do posty ;-).
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LISTIKUS: cha, diky.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    SARAJ: svého času byla v Ymce nejstudenejsi voda, jinak pokud se nic nezměnilo bazen super a nebývá tam moc lidí
    COYOT
    COYOT --- ---
    SARAJ: no my lehce prostovlasy tenhle problém nemáme :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    COYOT: cepicemi nevadi, ja v ni plavu, jinak mam vlasy na brejlich a vidim prd.
    COYOT
    COYOT --- ---
    SARAJ: noo me doporučila plavat fyzioterapeutka,, takže me čeká trpělivý pilování stylu.. ale je fakt, že voda po pás je na nic... a venku v podolí si pak človek veme čepici ještě rád :D

    takže děkuji za užitečné info a AXU beru jen jako saunu :)
    COYOT
    COYOT --- ---
    SARAJ: jediný co vím a co me trošku odrazuje,že na plavání je potřeba čepice.. ale to se dá zkousnout.. pak dám info práve.. je to kousek dělám na ANtalovi S. tak by mi to uštřilo hodne času
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    COYOT: axa je ok, ale ten bazen je proste malej a na jednom konci mam vodu tak do pasu:( nic moc na plavani...i proto spis za me plavani v Podoli a venku - nerada dycham chlor, dela se mi pak zle.
    COYOT
    COYOT --- ---
    QUIP: no když se tam vydám dopoledne resp ráno.. tak asi jen do sauny.. pracuju na směny, takže dát si hodinu plavání a pak saunu to bych cestou domu za volantem usnul :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    COYOT: dej vedet co ten Zeleny pruh, ja to mam 5min od baraku, ale nejak jsem se neodhodlala tam jit.
    COYOT
    COYOT --- ---
    SARAJ: ono je pravda že 2 hodiny na plavání a aspon 3 kola sauny je to tip top... v AXE jsem nebyl... a je to pro me trošku z ruky i když to i ten STEP.. ještě sem přemýšlel o bazénu a saune tady na Zeleným pruhu, páč to mám asi tak 10 minut od práce
    SARAJ: to taky nevapadá zle.. tak to mužem zkusit.. uvidíme .. kde to nakonec bude komu vyhovovat :)
    MORGAIN: rozhodne to stojí za to si tam vyrazit prostředí je fakt parádní a to jak me děsili počtem tak se nás v tý malý finský saune nesešlo vic jak asi 6 lidí.. odpočívárna už byla ale plnější
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MORGAIN: axa je fajn, ale po praci ve vsedni den se tam plavat neda...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    COYOT: Ja se tam chci alespon mrknout a ozkouset, ale taky mam tuseni, ze se to ustali jinde....

    SARAJ: Axu taky zvazuju jako dalsi variantu....
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    nebo http://www.scymca.cz/sluzby/sauna , bazen tam taky je.
    Ja bych to klidne sla zkusit, tak se muzeme domluvit.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    COYOT: na pravidelne plavani a saunu je to celkem zasek a to mam multisport kartu.
    Co Axa - je tam vic saun, zadna puma to neni, nicmene kombinace s bazenem - na dve hodky to jde.
    QUIP
    QUIP --- ---
    COYOT: parkrat jsem to dopoledne / v poledne zkousel a to je pro Step asi vazne idealni cas. Lidi v saune bylo asi 10 - 20 a v bazenu tak 3 (v plaveckych drahach). V tom malem / virivce jsou nejake kurzy rodicu s miminkama.
    COYOT
    COYOT --- ---
    MORGAIN: STEP pekný prostředí... byl jsem včera, ale ještě v 21 hodin, kdy jsme přišli mi na recepci slečna povídala, že je tam asi 120lidí.. takže docela našlapáno ale "dalo" se... ale jak tu někdo zmínil, neni to uplne nejlevnejší .. rozhodne jednou za čas doporučuju.. ještě chci zkusit ranní časy tam by to nemusel bejt tak našlapaný..

    s tím plaváním dobrej nápad... sám se nemužu dokopat .) když tak PM
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SARAJ: Ja jsem ven nesla, ale 30tka pry ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam