• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    KALIBAN: Vyzkousim:)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    AUSSIE: musi za tim bejt nejakej hacek.. protoze ja platil 120...
    ale asi v tom byl rucnik (jinak je to na cely den)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    pro info ze Stepu:
    Omezení parkovacích míst
    Jistě jste zaznamenali, že je uzavřeno celé zadní parkoviště. Důvodem je probíhající stavba nového komplexu, který nabídne nejen nové hotelové pokoje a kancelářské prostory, ale především 3 podlažní kryté parkoviště a s tím souvisí i výrazné navýšení parkovací kapacity.
    Předpokládaná doba omezení a následné otevření nového parkoviště je říjen letošního roku 2016
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Koukal jsem se na stranky isauny, ta cena v sobotu 100.-Kc na cely den, to je fakt nebo je za tim nejaky hacek?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    jdu ted tak za pul hodky do sauny, bud hostivarska saunie, step, nebo isauna, nechcete jit nekdo taky? potrebuju regeneraci a ja na ty solo sauny moc nejsem
    COYOT
    COYOT --- ---
    VALENTINA: to bohužel netuším... vypadalo to, že je tam překládka nějakých kabelu a hned tu dlažbu zas pokládali, tak je to snad jen na pár dní....
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    COYOT: večer hrůza, parkovala jsem vzadu u hotelu. Nevíš na jak dlouho to je?
    COYOT
    COYOT --- ---
    info pro návštěvníky STEPu.. opravujou tam parkoviště, takže dneska dopoledne parking jen tak tak... odpoledne a večer asi bez šance...
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    Kdo z místních chodí pravidelněji do Saunie na Butovicích..?:)
    IF_
    IF_ --- ---
    NASTY: Jo mam. Chodim do sauny s cockama, tak to pocituji dvojnasob. Staci pak poradne prokapat.
    NASTY
    NASTY --- ---
    Máte po saunování suché oči? Já ano. Stačí použít oční kapky po sauně a pak znovu ráno (chodím vždy večer). Na suché oči trpím vyjímečně (v létě z klimatizací). Nevadí mi to, jen jsem zvědavý na vaše zkušenosti. Díky.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SMARTCHIN: dik.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    SARAJ: v neděli bývá volněji
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    IF_: dekuju, me to tam sice prijde sileny tou rozlohou, ale ted v zime je to i plus.
    IF_
    IF_ --- ---
    SARAJ: Tak ono se to tam rozprostre, saun je tam hafo. Jen ceremonialy byvaj prervany.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mate někdo tucha jak vypadaji Cestlice o víkendu?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LITROP: tak to ja zustanu u Finsky, kdyz uz, to mam vyrazne bliz :). Ale jinak spis jezdim do saunie v Hostivari, kdyz mam o kousek vic casu, tam se da aspon schovat do tiche odpocivarny (ktera je teda zoufale mala - asi 8? luzek, ale i kdyz je plno, tak tam skoro nikdo neni, takze za me dobry)
    LITROP
    LITROP --- ---
    VENIKA: jj je to podobne jenom je to vetsi a bazenek venku
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LITROP: pardon, jsem to mezitim upravila. Podle fotek isauna vypada tak nejak podobne.. domacky. Pletu se?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    tak jsem byla vcera vyzkouset Sauna bar Finska a je to porad takhle SLUCKER:
    Sauna je pekna, ale vlastne dost malicka, pisou sice 12 lidi, ale to by si sedeli skoro na kline, bylo nas tak max 9. Navic tam bylo celkove asi 35 lidi, takze proste hrozne plno. Byly to skupinky, co se znaly, v saune se nahlas mluvilo. Bod za to, ze maji i pidi soukromou saunu, ktera byla volna, tak ji taky otevreli a posunuli otviracku. Bazenek velkej, nezkousela jsem, stacila mi extra ledova sprcha. Relaxovat se moc neda, odpocivarna sice je (4 luzka), ale utulna neni a byla tam zima. Jinak par kresilek, zidlicky u baru a zadni misnost, ktera vypada jako normalni hospoda. Vzhledem k tomu, ze se tam i "vari" - tousty, klobasy, hermelin atd, tak to tam i jidlem "voni". Prostor je trochu underground (vlastne doslova :), zadnej hotel. Ma to takovou domackou atmosferu, obsluha zna lidi jmenem, vi, kde byli na dovoleny, znaji manzelky a deti atd.
    K dispozici je i maser, cena lidova, vypadal sympaticky a lidi se u nej docela stridali.

    V souhrnu: je to spis spolecenska udalost nez relax, nic hoch a vypotit se tam da.
    LITROP
    LITROP --- ---
    VENIKA: jj souhlas taky bych to tak napsal a kdyz jsme v tech vrsovicich chodite nekdo do edenu isauna? nechcete se nekdo pridat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam