• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ADITU: imho jsou to fotky z butovic teda..,.
    ADITU
    ADITU --- ---
    XARGH: jak to tam je s odpočívárnami? je tam jen ta galerie, jak je vidět na obrázcích, nebo se dá zašít i někam, kde to nebude jako na nádraží?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SHAMAN99: kde přesně to tam je? kolik je tam saun?
    TADEK
    TADEK --- ---
    SHAMAN99: lepsi nez Sauna Spot? ten je mmch perfektni pres pracovni den, kdyz tam jde clovek mezi 11-14 tak je tam tech lidi fakt minimum a cloveku se casto stane, ze je v saune sam.
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    Včera jsme byli s kamarádem v nově otevřené Saunii na Černém mostě a můžu říct, že naprostá bomba. Ještě sice nemaj vše dodělané a doladěné, ale je to tam opravdu nádherné. Doporučuji všem vyzkoušet. Hlavně ten ochlazovací bazének na venkovní terase je parádní :)
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    VALENTINA: ten hubenej pokérovanej co dává kamila střihavku a hraje s ním fotbal?
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    LITROP: V některých saunách (např. německý Bad Kötzting) dělají Aufguss (rituál) s březovými větvičkami. Říkají tomu Banja sauna :)
    LITROP
    LITROP --- ---
    Samozrejmne březove vetvicky jsou lepsi ale to nejde moc ve verejné saune ty používam jen na chate v soukromí
    LITROP
    LITROP --- ---
    Tak ja mam kartac rad hlavne pred narazem samozrejmne pokud to strika na lidi okolo tak to neni nic prijemneho proto davam pozor ale jak pisse vetsina uz jsem jich takle zapomnel spostu.Jinak je to dobré na prokrveni .
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KUHL: Tak da se drhnout tak, ze necakS vsude kolem. Za to kartac nemuze! ;)
    KUHL
    KUHL --- ---
    Ok vidím že to máte stejně jako já. U nás (chodím do holmes place v karline) je poměrně velká sauna ale když se někdo drhne az to stříká okolo,tak to není moc fajn. Přemýšlel jsem ze si tu dratenku :) taky poridim, hlavně na chodidla, ale nechci aby se na me lidi dívali jako na cune .)
    KATUSKA
    KATUSKA --- ---
    KUHL: já většinou bývám v sauně sama a beru si takový drsný ručník, kterým třu kůži.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    KUHL: když dávám domácí saunu tak sem tam použiju, na veřejnosti jsem použil jednou, pak jsem tam zapomněl ten kartáč, a další se mi kupovat nechtělo. A s tím sousedským použitím to mám jako VALENTINA ;) jinak proti tomu nic nemám.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KUHL: vadí mi, když to používá někdo sedící nade mnou a pot stříká všude kolem:) sama nepoužívám, ačkoli jsem už jeden měla, vždycky zapomenu vzít s sebou
    KUHL
    KUHL --- ---
    Kolik z vás používá takový ty různý kartace na drhnuti apod.? Případně vadí vám když to používá váš soused v sauně? Diky
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    VALENTINA: Ano, Aufguss už si bez toho dovedu představit jen těžko :) Na klasické saunování si klobouček beru jen občas a spíš pro parádu :) Osobně mám nejraději tyhle: http://www.saunahut.de/saunahuete/

    Domnívám se, že kloboučky chrání tělo před přehřátím, protože teplo vnímáme především hlavou respektive mozkem. Ale samozřejmě, že ochrana vlasů bude asi taky jedním z důvodů.
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    XARGH: a v turbanu ti vedro není? já mám hodně suché vlasy a ta sauna jim fakt neprospívá, ještě mě napadlo si je namazat nějakým olejem:)
    mmch ve stepu je teď nějakej děsně ukecanej kluk na rituály, ale od posledně trochu zmlknul, asi si už někdo musel stěžovat:)
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: čepky do sauny jsou tam imho kvůli izolace tepla v hlavě, ne kvůli ochraně vlasů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam