• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Ahoj sháním přístup / pronájem soukromé či komunitní sauny, která je aktuálně v nekomerčním provozu. Funguje teď něco? Máte zkušenost? Radu apod.?Díky
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    GRANTORINO: hah, tak hulení sem zapomněl zmínit, protože to z nějakého důvodu neberu jako faktor zvyšující úrazovost (což je samozřejmě chyba)

    Ještě super věc na saunování v zimě je... tradá... koulovačka! pokud je víc lidí, navíc všichni jak je pánbú stvořil, tak clovek zapomene na vek, vsecko jde stranou a přijde pocit, teda at si rika kdo chce co chce, absolutního štěstí, nebo jakbychtonazval :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DJFRACTAL: souhlasim, ja mam teda zkusenosti s takovym divokym saunovanim na vesnici v zime, vylezes ven do snehu, v ty saune je to samozrejme rozblaceny, sedis na nekdy jeste studrnych sutrech, ze si tam dat deku musis, aby ti zadek nenastydnul, my teda nepili, ale zase jsme hulili hodne travy a ze spolecenskeho hlediska opravdu nejlepsi spolecne nezapomenutelne zazitky.

    na druhou stranu pravidelne do saunu chodim az ted, takze zdravotni benefity normalni pravidelny sauny se asi dosahujou snaze ale neni to ten narez no XD
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    POPEY: To neni tak ze nebudes citit. Pouze ti bude pocitove zima misto tepla.
    POPEY
    POPEY --- ---
    QUIP: supr.
    A to jako koupim tyhle krystalky a pak hodin na rozpaleny sutry na kamnach a nebudu cejtit svet dve minuty :-))))
    POPEY
    POPEY --- ---
    DJFRACTAL: tak to je pro me masakr. Verim, ze to bylo supr a je dobre ze sis to uzil.
    Ja jsem evidentne konzervativni sauner a do tohohle dobrodruza bych klidne nesel
    POPEY
    POPEY --- ---
    MIKEKT: koukal jsem na inzeraty a prochazel je. A mel jsem moznost koupit jednu saunu od pani, ktera ji mela doma a nechodila do ni a objednala si novou vestavenou skrin a tak se sauny chtela zbavit.
    A tu konkretne co jsem si koupil ja tak byla od jednoho fyzioterapeuta, ktery ji pouzival pro sve klienty. A protoze cetnost pouziti byla tak mala tak se rozhodl ji prodat, kdyz na ni nemel vyuziti.

    Podle me hledej na netu a verim, ze cela rada lidi si koupila saunu maji doma a pak ji nepouziva z nakeho duvodu.
    Muj tata napriklad byl celozivotni milovnik sauny a ted pred rokem dostal infarkt a doktor mu saunu zakazal. To jsou treba lidi, kteri maji saunu a pak ji proste uz nepotrebuji a daji inzerat.

    Jen po te zkusenosti a vsech nakladech kolem me mozna prijde lepsi, rychlejsi a s 2 letou zarukou koupit nakou skladacku.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    FRUITS: ze všech saun co jsem kdy byl, byly vždycky nejvíce top ty s kamarády, společně vyhotovené stanové sauny v léťe na břehu jezera, vojenská plachtovina (starý vojenský stan, nebo plátno), hák, pár klád, hafo velkých šutrů z jezera, šest hodin na rozpal a pak to vydrželo skoro až do rána, dá se na tom dělat i jídlo

    nikdy jsme nedělali díru do země, prostě kameny byly na sobě do cca metr a půl výšky, pokud to dobře těsní, tak ty návaly tepla jsou všeobjímající... tím, že je to krok do vody, v přírodě a člověk má pak nohy defacto v blátě, je z toho tak nějak lepší naturálnější pocit než z kouřové nebo klasické sauny...

    někdy se to zvrhlo, s vodkou, pivem a tak, že byly i úrazy (kluzká zemina, ostré šutry, šutry v jezeře, opaření, popálení) ale prostě tu atmosféru zatím nic nepředčilo, až bych řekl, tak nějak totálně fakt nejlepší, ze všech odpočinkových zážitků ever

    v zimě jsem to zatím nezkoušel, tam už si ale člověk pak musí dávat majzla kde usne :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MIKEKT: Hlavne jak tu bylo napsano MTHU. Doporucuju je davat az nakonec jako posledni esenci a dusledne si v tu chvili hlidat cas a jit ven podle nej.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MIKEKT: Dej si do google "mentolove krystaly sauna" a najdes tunu moznosti kde to koupit. Davkovani netusim, ja je zazil v ramci saunovych ceremonialu v roli "divaka".
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ONDRA_99: kde se to dá koupit a jak se to dávkuje? Znám jenom klasické oleje do vody a pak na kameny
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    POPEY: kde se dá koupit použitá sauna? :-)
    POPEY
    POPEY --- ---
    AXTHEB: muj osobni nazor ze infrasauna neni sauna. Ale verim ze pro nekoho se zdravotnimi problemy to muze byt reseni. Jsem zastance finske suche sauny.
    Verim ze v diskusi ti nekdo rad poradi, ale asi si na zacatku zvaz jakej typ sauny chces.
    Ty klasicke finske jsou drazsi nez ty infra.
    Ja mel spadeno na tuhle finskou:
    Sauna de vapor Sense 3 personas France Sauna | Piscinas Ferromar
    https://www.piscinasferromar.com/...7MzbgFX1EBxbu69WQw7dzi9I49V5yxoKCyNsZ4dBI6qsHS7uYj0aAvQoEALw_wcB

    a do cr ji take vozi. Ale to jestli obrazek odpovida realite nevim.
    V mounfieldu vyprodavaji finske sauny domu, ale asi bych si tam zasel a koukl na tu kvalitu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MTHU
    MTHU --- ---
    ONDRA_99:
    QUIP: A když nehlídá čas a přetáhne to, tak je mu pak dost mizerně :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    QUIP: Jo to jsou mentolove krystalky. Je to super zazitek, clovek je v 90 stupnich je mu vedro a najednou ve vterine ma husi kuzi a je mu pocitove zima.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Zkoušel jsem hledat v historii, ale nějak neumím použít správná klíčová slova, tak se omlouvám, pokdu se ptám na něco pětkrát řešeného: Pořizovali jste si někdo domů saunu od nějaké firmy? Má te dobré zkušenosti s někým? (Postavit si teď vlastní bohužel asi není v mých časových ani dovednostních možnostech.)
    Jediné, co jsem našel, je doporučení těch kamen Harvia...
    QUIP
    QUIP --- ---
    POPEY: Asi bude zalezet na druhu oleje, ja mam klasicky eukalypt pro aromalampy z drogerie a davam tak 5 az 10 kapek na 2 deci vody. Neni to nijak silna vune.
    Pokud bys chtel neco echtovniho, tak jsem jednou zazil mentolovy "saunovy ritual", kdy na kamna byla saunarka hodila misku plnou mentolu. Uz nevim, jestli byl v krystalicke podobe, nebo rozpusteny ve vode. A to byl masakr. Kdyz si predstavis, co v puste udela cerstve rozkousana zvykacka Orbit, ale citis to po celem tele. Kdyz pak vylezes ze sauny, citis chlad po celem tele i ve studene sprse. Takovy ten zvlastni pocit, kdy mozek nevi, jestli to pali, nebo studi. :) Mentol se da koupit v potravinarskych specializovanych obchodech ;)
    POPEY
    POPEY --- ---
    QUIP: dik za radu s hrneckem. Jakej pomer davas voda: olej?
    + ocenuju, ze vis prakticky vse co potrebuju vedet :-))). Pro nezasvecene diky Quipovi jsem zvladl pripravit elektroinstalaci pro saunu, kdyz jsem se v tom topil a zde zadal o radu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam