Ahoj, na indiánské sauně teď taky pracuju :) Nemáme bohužel potok, ale máme tři vany, které napustíme vodou, a snad taky bude dost sněhu!. A mám pár poznatků a dotazů.
Pro začátek jen řeknu, že už jsem parkrát saunoval, a to na táboře, kde jsme se hodně střídali, takže vždycky jsme si dali tak dvě kola, a pak šli další.
- Plachty - je ok použít plastové plachty? Mám některé látkové, některé plastové. Kolik jich na sebe naházet? Hlavní je asi, aby to dobře těsnilo že? Musí být nějak čisté? Asi se z plachet spíš nebudou uvolňovat nějaké nepříjemné pachy atp ne? (některé plachty jsem našel na půdě.
- Velikost - zatím jsme naměřili poloměr tak na 150 cm, aby se tam vešlo 6 až 10 lidí. Není to moc?
- Kameny a díra na kameny - mám hodně žulových kostek, jako doporučení, že ty jsou na to nejlepší, nepukají a drží teplo. Ale teď nevím, když to budu kupit do té díry, asi bych ji měl udělat hodně velkou, aby se to dalo na sebe házet na další kola, nebo se mezitím kameny vždy vytáhnou?
- bylinky - nějaké tipy na bylinkové směsi?
- postup - jaký je ideální postup saunování? Na táboře jsme tam byli tak 20 min, hodně to pak napařili apak skočili do vody. Pak ještě jednou, dvakrát. Ale slyšel jsem, že tam jsou lidé schopní být třeba i 4 hodiny? to znamená, že tam jen tak sedí třeba hodinu a pak to "ohulí"? Nebo jaké máte zkušenosti?
Říkám si, jesti k tomu neudělat samostatné auditko?