• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    IF_
    IF_ --- ---
    KU13AR: Chodim do soukrome sauny, ale bohuzel je to jen pro uzky okruh lidi, tezko ted nekdo saunu pujci nekomu neznamemu:/
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    My mame nakonec mesic infrasaunu pro dva nainstalovanou v loznici a davame si takrka obden tech 20-30 min, je to super, obcas priberem i deti
    Je to proste bozi! nemuzem si to vynachvalit, rozhodne vyborna investice, kdyz se nikam neda
    Samozrejme klasicke saunovani je dobry, tohle ale zas probiha casto, vyborny vecerni program, pak hupsnem do postele, vlastni soukromi v pohodli domova.
    Investice se nam vrati tak za 1/2-1 rok podle vyuzivani, zatim tak pri 3-4 tydne, pul roku i min.
    YARIN
    YARIN --- ---
    musim rict, ze prvni letosni sauna (po vic jak trech mesicich) u znamych na chate byla jako druhy vanoce. jestli nekdy budu bydlet ve vlastnim, sauna je jasna investice...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SITH: Postav, pravidelně desinfikuj, stavím se. :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Mně dorazí sud na horkou koupel během března a sauna nevím kdy, protože oba výrobci jsou teď v karanténě. Začal jsem se po nich tedy poptávat už na začátku zimy, ale vzhledem k tomu, jaká zpoždění jsme kvůli epidemii vyrobili my (stavebnictví)... ;)
    Asi si postavím potní chýši někde u Vltavy. :D
    SITH
    SITH --- ---
    KU13AR: NEENA: našli jste něco? soukromník, co to pravidelně desinfikuje, bez veřejneosti, jen já? přece si nepostavím saunu doma :)
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    NEENA: I tak to za výlet stojí :-)
    NEENA
    NEENA --- ---
    KU13AR: já mám tip akorát mimo prahu u soukromníka, nedaleko Velkých Popovic. Taky bych velmi uvítala něco v Praze
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Ahoj sháním přístup / pronájem soukromé či komunitní sauny, která je aktuálně v nekomerčním provozu. Funguje teď něco? Máte zkušenost? Radu apod.?Díky
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    GRANTORINO: hah, tak hulení sem zapomněl zmínit, protože to z nějakého důvodu neberu jako faktor zvyšující úrazovost (což je samozřejmě chyba)

    Ještě super věc na saunování v zimě je... tradá... koulovačka! pokud je víc lidí, navíc všichni jak je pánbú stvořil, tak clovek zapomene na vek, vsecko jde stranou a přijde pocit, teda at si rika kdo chce co chce, absolutního štěstí, nebo jakbychtonazval :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DJFRACTAL: souhlasim, ja mam teda zkusenosti s takovym divokym saunovanim na vesnici v zime, vylezes ven do snehu, v ty saune je to samozrejme rozblaceny, sedis na nekdy jeste studrnych sutrech, ze si tam dat deku musis, aby ti zadek nenastydnul, my teda nepili, ale zase jsme hulili hodne travy a ze spolecenskeho hlediska opravdu nejlepsi spolecne nezapomenutelne zazitky.

    na druhou stranu pravidelne do saunu chodim az ted, takze zdravotni benefity normalni pravidelny sauny se asi dosahujou snaze ale neni to ten narez no XD
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    POPEY: To neni tak ze nebudes citit. Pouze ti bude pocitove zima misto tepla.
    POPEY
    POPEY --- ---
    QUIP: supr.
    A to jako koupim tyhle krystalky a pak hodin na rozpaleny sutry na kamnach a nebudu cejtit svet dve minuty :-))))
    POPEY
    POPEY --- ---
    DJFRACTAL: tak to je pro me masakr. Verim, ze to bylo supr a je dobre ze sis to uzil.
    Ja jsem evidentne konzervativni sauner a do tohohle dobrodruza bych klidne nesel
    POPEY
    POPEY --- ---
    MIKEKT: koukal jsem na inzeraty a prochazel je. A mel jsem moznost koupit jednu saunu od pani, ktera ji mela doma a nechodila do ni a objednala si novou vestavenou skrin a tak se sauny chtela zbavit.
    A tu konkretne co jsem si koupil ja tak byla od jednoho fyzioterapeuta, ktery ji pouzival pro sve klienty. A protoze cetnost pouziti byla tak mala tak se rozhodl ji prodat, kdyz na ni nemel vyuziti.

    Podle me hledej na netu a verim, ze cela rada lidi si koupila saunu maji doma a pak ji nepouziva z nakeho duvodu.
    Muj tata napriklad byl celozivotni milovnik sauny a ted pred rokem dostal infarkt a doktor mu saunu zakazal. To jsou treba lidi, kteri maji saunu a pak ji proste uz nepotrebuji a daji inzerat.

    Jen po te zkusenosti a vsech nakladech kolem me mozna prijde lepsi, rychlejsi a s 2 letou zarukou koupit nakou skladacku.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    FRUITS: ze všech saun co jsem kdy byl, byly vždycky nejvíce top ty s kamarády, společně vyhotovené stanové sauny v léťe na břehu jezera, vojenská plachtovina (starý vojenský stan, nebo plátno), hák, pár klád, hafo velkých šutrů z jezera, šest hodin na rozpal a pak to vydrželo skoro až do rána, dá se na tom dělat i jídlo

    nikdy jsme nedělali díru do země, prostě kameny byly na sobě do cca metr a půl výšky, pokud to dobře těsní, tak ty návaly tepla jsou všeobjímající... tím, že je to krok do vody, v přírodě a člověk má pak nohy defacto v blátě, je z toho tak nějak lepší naturálnější pocit než z kouřové nebo klasické sauny...

    někdy se to zvrhlo, s vodkou, pivem a tak, že byly i úrazy (kluzká zemina, ostré šutry, šutry v jezeře, opaření, popálení) ale prostě tu atmosféru zatím nic nepředčilo, až bych řekl, tak nějak totálně fakt nejlepší, ze všech odpočinkových zážitků ever

    v zimě jsem to zatím nezkoušel, tam už si ale člověk pak musí dávat majzla kde usne :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MIKEKT: Hlavne jak tu bylo napsano MTHU. Doporucuju je davat az nakonec jako posledni esenci a dusledne si v tu chvili hlidat cas a jit ven podle nej.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MIKEKT: Dej si do google "mentolove krystaly sauna" a najdes tunu moznosti kde to koupit. Davkovani netusim, ja je zazil v ramci saunovych ceremonialu v roli "divaka".
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ONDRA_99: kde se to dá koupit a jak se to dávkuje? Znám jenom klasické oleje do vody a pak na kameny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam