• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ECLIPSE: víc takových dní.
    Je někde v Praze nebo středních Čechách areál s venkovním bazénem či bazény a saunami?
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    MAR_TINA: Mám zkušenost z Erdingu, celý den sauny, sluníčko a bazény, super den.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zkusila jsem saunu dnes v horku, se sluněním mezi saunami a dobrý to bylo.
    ORPA
    ORPA --- ---
    SICKBOY4000: Co jsem viděl, tak některé menší sauny zatím otvírat nechtějí, protože povolená 30% obsazenost pro ně znamená jen pár lidí a byly by ve ztrátě.
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dnes jsem byla v Saunii v Campusu a kromě sněhu fungovalo vše a lidí přiměřeně.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SICKBOY4000: Brněnskému Infinit Maximus prý pod náporem spadl web. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SCHWA: víc takových. super :)))
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Zrovna jsem sel kolem cedule.) Praha 6, Kladenska.

    Privátní lázně TOM
    https://privatnilaznetom.cz
    HANZO
    HANZO --- ---
    Nemáte prosím zkušenosti někdo s vířivkou domů na terasu? Jakou, kolik to stojí, jestli se vyplatí vodu držet konstatne teplou, nebo ohřívat podle potřeby?
    IF_
    IF_ --- ---
    KU13AR: Chodim do soukrome sauny, ale bohuzel je to jen pro uzky okruh lidi, tezko ted nekdo saunu pujci nekomu neznamemu:/
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    My mame nakonec mesic infrasaunu pro dva nainstalovanou v loznici a davame si takrka obden tech 20-30 min, je to super, obcas priberem i deti
    Je to proste bozi! nemuzem si to vynachvalit, rozhodne vyborna investice, kdyz se nikam neda
    Samozrejme klasicke saunovani je dobry, tohle ale zas probiha casto, vyborny vecerni program, pak hupsnem do postele, vlastni soukromi v pohodli domova.
    Investice se nam vrati tak za 1/2-1 rok podle vyuzivani, zatim tak pri 3-4 tydne, pul roku i min.
    YARIN
    YARIN --- ---
    musim rict, ze prvni letosni sauna (po vic jak trech mesicich) u znamych na chate byla jako druhy vanoce. jestli nekdy budu bydlet ve vlastnim, sauna je jasna investice...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SITH: Postav, pravidelně desinfikuj, stavím se. :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Mně dorazí sud na horkou koupel během března a sauna nevím kdy, protože oba výrobci jsou teď v karanténě. Začal jsem se po nich tedy poptávat už na začátku zimy, ale vzhledem k tomu, jaká zpoždění jsme kvůli epidemii vyrobili my (stavebnictví)... ;)
    Asi si postavím potní chýši někde u Vltavy. :D
    SITH
    SITH --- ---
    KU13AR: NEENA: našli jste něco? soukromník, co to pravidelně desinfikuje, bez veřejneosti, jen já? přece si nepostavím saunu doma :)
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    NEENA: I tak to za výlet stojí :-)
    NEENA
    NEENA --- ---
    KU13AR: já mám tip akorát mimo prahu u soukromníka, nedaleko Velkých Popovic. Taky bych velmi uvítala něco v Praze
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Ahoj sháním přístup / pronájem soukromé či komunitní sauny, která je aktuálně v nekomerčním provozu. Funguje teď něco? Máte zkušenost? Radu apod.?Díky
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    GRANTORINO: hah, tak hulení sem zapomněl zmínit, protože to z nějakého důvodu neberu jako faktor zvyšující úrazovost (což je samozřejmě chyba)

    Ještě super věc na saunování v zimě je... tradá... koulovačka! pokud je víc lidí, navíc všichni jak je pánbú stvořil, tak clovek zapomene na vek, vsecko jde stranou a přijde pocit, teda at si rika kdo chce co chce, absolutního štěstí, nebo jakbychtonazval :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DJFRACTAL: souhlasim, ja mam teda zkusenosti s takovym divokym saunovanim na vesnici v zime, vylezes ven do snehu, v ty saune je to samozrejme rozblaceny, sedis na nekdy jeste studrnych sutrech, ze si tam dat deku musis, aby ti zadek nenastydnul, my teda nepili, ale zase jsme hulili hodne travy a ze spolecenskeho hlediska opravdu nejlepsi spolecne nezapomenutelne zazitky.

    na druhou stranu pravidelne do saunu chodim az ted, takze zdravotni benefity normalni pravidelny sauny se asi dosahujou snaze ale neni to ten narez no XD
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    POPEY: To neni tak ze nebudes citit. Pouze ti bude pocitove zima misto tepla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam