• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SPIKE411: Je to uplne novy. Dneska jsem tam shodou okolnosti byl na pracovnim meetingu s jednim ze spolumajitelu. Sice teda nemam zkusenosti s verejnejma saunama, protoze ji mam doma, tak me to nenuti nikam chodit, ale bylo to tam moc prijemny. Nenapadlo me, ze budu 6.1. plavat ve Vltave :) ale je to moc prijemny, zvlast dneska v tom mrazu.

    Jinak jsou nedavno otevreni, takze to tam je vsechno moc cisty a voni novotou :) Zatim tam jsou tri sauny, venku maji teepe s ohnem, kde se prijemne odpociva, dalsi odpocivani maji i vevnitr. Jednu klidnou a druhou k povidani. Uvnitr saun hraje celkem klidna muzika nebo je tam ticho. Maji celkem dost skrinek, takze planuji jejich dlouhodoby pronajem tak, aby tam mohl clovek prijit a mit tam svy veci, nebo pripadne si pujde zabehat, zabrusli ta nebude mit kam si dat veci, tak si ji tam bude moct pronajmout, jit zabehat, pak vlizt do saun atd... Ale taky to ted teprv ladi, jak by to melo vypadat.

    Do budoucna planujou jeste nejaky venkovni sauny, virivky a dalsi veci, ale to je zatim jen otazkou planovani a financi.

    Jak rikam, tak do verejnejch saun zas tak casto nechodim, tak nemam uplne srovnani, ale za me to tam bylo moc prijemne.
    SITH
    SITH --- ---
    SPIKE411: zkusím, chci stejně tento nebo příští týden do poslední sauny tohoto roku
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SPIKE411: To je jenom nějakej prevlecenej Sauna Spot, ne?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Sauny Vltava | Centrum duševního klidu – Sauny Vltava je relaxační areál na břehu Vltavy po krásnými vzrostlými stromy přímo centru matičky Prahy.
    https://www.saunyvltava.cz/

    Znáte? Byl někdo?
    LITROP
    LITROP --- ---
    KOPRETKA: jsem tu jen s Ketinou ale chapu...jeste najit fleka u more a bude to nej
    LITROP
    LITROP --- ---
    MIKEKT: no mel jsem 80 cca 20 minut a stacilo
    QUIP
    QUIP --- ---
    KACHNIZON: Dej si tam to co mas, nebo s cim se ti bude dobre pracovat. U zeme v saune neni prilis vysoka teplota, takze co se teplotni stalosti tyce, muze to byt temer cokoliv. Ja bych volil neco, co se bude dobre cistit a na to klidne rost, ale neni nutnost.
    KACHNIZON
    KACHNIZON --- ---
    Zdravím všechny saunery, rozhodl jsem se že jsi finskou saunu postavím v kůlně. Prosím o radu. Kůlna má dřevěnou podlahu nezateplenou ve vzduchu. Budu tedy muset udělat zateplenou podlahu sauny, plánuji 10-16cm vaty. Jde mi teď i finální povrch podlahy v sauně. Jestli dřevo tak jaké jestli stejné jako na obklad stěn (plánuji severský smrk), nebo tam dát obyčejné smrkové palubky a na ně rošt a nebo tam dát cetris desky (našel jsem jeden návod na netu) na ně by šla nalepit i dlažba případně a pak dřevěný rošt. Díky za rady. Určitě tam nechci dávat nějaký materiál z kterého by se mohlo případně něco uvolňovat teplem.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LITROP: Jsem si říkala, kdy to sem dáš.. O to víc začínám litovat, že jsem s vámi nejela..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LITROP: pěkné. Nedávno tady byl odkaz. Jakou máš verzi a jak si s tím spokojený? Na kolik stupňů se to dá vytopi a za jak dlouho?
    LITROP
    LITROP --- ---
    Jedna sauna cestouvni...k domecku na kolech nemuze chybet....nyni Bosenske hory

    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SITH: Ano.
    SITH
    SITH --- ---
    Funguje sauna na dvorcích?
    TBC
    TBC --- ---
    mozna jsem objevil ameriku, ale v Saunii uz lze zase pouzit Sodexo poukazku/y jako vklad na kartu, nikoliv jen na jednorazove vstupy.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LITROP: Loni ji pouzili v sauneri v hostiku na akci. Minuly patek ji pouzili jako zpestreni ve Dvorcich v ramci herbal vecera. Meli jsme tam metlickovy ceremonial. Teplota vevnitr slusna, celkove to neni zly. Druhy rocnik na Hostiku se pry chysta nejak na 4.9. a tipuju ze tam ten stan bude zase, takze tam pujde ozkouset.
    LITROP
    LITROP --- ---
    Zdravím máte nekdo zkušenost s stanovou saunou?https://obchod.saunovymag.cz/saunove-stany/...přemejšlím do obytky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JINX: primitivní fitness náramek, chvíli po ulehnutí v teple jsem zapla režim "free training", který měří čidlem na zápěstí (takže velmi orientačně) tepovou frekvenci, čas a ukládá to / přepošle do aplikace v telefonu. Vtipná hračka, ale nebrat moc vážně.
    Vrchol bude rybníček, v něm sem klidně seděla - ten pokles za vrcholem a pak šla ven po chodech (další stoupnutí) a vypla to po oblečení prostěradla.
    JINX
    JINX --- ---
    MAR_TINA: to jsi merila v saune? co presne je to za zarizeni?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Infinit v senohrabech byl super, zejména rybníček venku a pěkná zahradní úprava. Navíc pršelo, že sauny do deště je zajímavý přechod.
    Nespojila jsem si, že to je v nejkýčovitějším hotelu ve střední Evropě :)
    Manžel se pořád vyptává, co se s tělem děje, ale jít nechce. Tak jsem mu udělala tepový záznam. Čísla budou nepřesná, ale trend odpovídá.

    HERKULES
    HERKULES --- ---
    MAR_TINA: Do Brna můžeš jen na občanku. A vyplnění online formuláře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nemám pas a nejsem plně očkovaná :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tak vem zakázku aj v Brně. Infinit Maximus.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nevíte jestli ještě někdy otevře Athena / Kamenická? Na dveřích mají kontakty, ale telefony vypnuté, na sociálních sítích žádný update (nebo rovnou nefunkční odkazy), v justici ještě jako v insolvenci nejsou…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam