• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    LITROP
    LITROP --- ---
    KRISHNA:Zdravim mam ji uz pres rok....vozim v dodavce....a ano pokud prikolikovana k zemi drzi ve vetru i bource, prislusenství...mam jen kamna zidlicka sekera pila na drevo,kartac teplomer,uplne na nosení v ruce max kousek...pronese se a vytopena na 70-80 cca v pulce vejsky bych rekl jeste dřív hodne jde o druh dreva.....kazdopadne muzu doporucit
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    WHARARIKI: tyjo, to je uplně skvělý! Taky mě zajímají recenze
    WHARARIKI
    WHARARIKI --- ---
    ahoj vsem! pokukujeme po mobilni saune morzh, rad bych poprosil o zkusenosti. jde mi hlavne o sbalitelnost, prenositelnost, jake je treba prislusenstvi, jak dlouho skutencne trva saunu rozehrat (je realnych tech 30 min jak uvadi prodejce?)

    pouzivate nekdo? jak jste spokojeni? unese to vsechno jeden clovek?

    predem diky a saunovani zdar!
    LITROP
    LITROP --- ---
    Jedno letní saunovaní na Sázavě

    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MAR_TINA: wellness ano, hotel za me ne, neni tam nic spesl co by vyrovnalo tu cenu. spi jinde a tam si dej dopoledni wellness s malo lidma :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Včera jsem byla v Saunii na Čerňáku až do noční zavíračky a super. Venku až zima, lidí ne moc a samí krásní na pohled. V létě navíc mívají samé bonusy a lepší ceny.
    Jen jsem si říkala, že bych jednou mohla zkusit nějaký ten rituál. Vlezla jsem na "medový" rituál, hodně lidí v sauně s dlaždičkama, ok, v deset vlezl dovnitř saunér s kýblíkem a řekl: "Vás tu vítám a teď se všichni pomažeme medem." A tak jsme udělali :)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SICKBOY4000: jo, tak trojku mě to stát bude, spíš víc, pokud si dám večeři.

    Zákazník se ptal, jestli vezmu zakázku za Brnem, tak jsem si řekla, že si to udělám jako výlet a vydělané z části utratím za velký relax. Párkrát do roka to tak dělám, zakázka, pak wellness, hotel, snídaně, na vůbec nikoho nemluvím, vůbec nic nemusím řešit a domů se vrátí zcela nová osoba.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MARIPOSA: My tam jezdíme hned po práci, a než propukne večerní nával, jsme už v privátní části. No, jsem zvědavá na nadcházející, opět dražší, sezónu.
    Každou neděli, když má otevřeno, chodím do místní, omšelé a neudržované sauny, kterou provozuje domorodý alkoholník. Kvůli přátelům, co už tam chodíme cca 15 let. Za pár šupů.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    MAR_TINA: Mně to tam v létě přijde lepší než v zimě, kdy jsou tam mraky lidí. Byla jsem tam na podzim o nějakém prodlouženém víkendu a měla jsem chuť odjet už první večer. Hotelové snídaně i obědy/večeře byly výborné.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: V tomto reference nemám. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: doufám, že mi nižší dojem kvůli letnímu počasí vylepší hotelová snídaně :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: My tam chodíme na kombo: sauny, pára, masáž, privátní bublavá vana a prosecco. Začínalo to na ceně 2.900,- pro dva, teď se to blíží k pětce. Ale zážitek to tam je, obzvlášť v zimě, kdy je v jezeře jen díra v ledu. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: syčáci nemají wellness v ceně hotelu, i hosti platí plnou palbu. Ale i tak jsem se objednala. Vypadá to výborně.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Ano.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když v Brně, tak Infinit maximus?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    GLOBETROTTER: ALDARION: tyvole, se poseru, ono je na to dokonce i studie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7668174/

    Jak sem říkal, pokud není horečka nebo nemocné srdce (či úžeh, úpal, popáleniny), tak sauna nemůže uškodit. Určitě ulevuje od příznaků, po dobu saunování i nějaký čas po tom zcela jistě.

    Sám jsem vždycky vycházel s jednoduché premisy: že sauna v těle simuluje horečku, tělo se vypotí a vybudí více imunitní odezvu, zvláště pak v kombinaci s chlazením. Piju v sauně nemocný i horký zázvorový čaj a házím česnekovou vodu. Teplota musí být imho minimálně 60°C aby to mělo nějaký efekt. Taky se mi ale párkrát stalo, že se mi rýma druhého dne zhoršila. Těžko dokázat, že to bylo právě saunou.

    Samozřejmě do veřejné sauny bych ale nachcípaný nelez.
    POPEY
    POPEY --- ---
    neprodavate nekdo saunova kamna na drevo pro malou saunu?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    GLOBETROTTER: byl jsem během COVID onemocnění 2x v sauně, z toho podruhé mi bylo pěkně blbě už od rána. Mám teorii, že pokud není teplota, tak sauna spíše pomůže tím extenzivním vypocením. Zátěž je silné slovo pokud nejdeš daleko za 80°C a dáš si to easy, bez házení vody, nebo jen trochu.


    LITROP: paradoxně sauna funguje i v tropických teplotách, ti pak venku ty 40ky příjdou vlastně směšné
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    LITROP: Jestli v Praze, rád se přidám. Zatím jen dopoledne, v červenci kdykoli.
    LITROP
    LITROP --- ---
    JINX: jj chodim pravidelne leto zima to je fuk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam