• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    a kam do sauny dnes? přidá se někdo?
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    LITROP: Premyslim
    LITROP
    LITROP --- ---
    KOZICH2:
    KOTENCE: jdete?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOZICH2: Určitě Olšanka od 10 do 16.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    GLOBETROTTER: Lol, to mi připomnělo kolegyni ve fitku, kde já v infrasauně v prostěradle a ona celá oblečená ve fitness věcech :-D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZLORENE: Je možné, že Maďarsko už prostě nepatří do našeho česko-rakousko-chorvatsko-slovinsko-německého kulturního okruhu, co se týče unisex nahoty. Pamatuju si na příplatkovou zónu v lázních v Harkány, kde byli všichni v sauně v plavkách, na druhou stranu, pokud se nemýlím, v Mosonmagyaróváru byli lidi bez plavek.
    Nezažil jsi větší joke a debilitu? Běž v USA do sauny ve 24 hours fitness, potkáš tam lidi v džínách a farmařkách na nohou, nedělám si srandu.
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    ahoj nevíte, jestli je dnes otevřená nejaká sauna v Praze?
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    SICKBOY4000: tak jasne, to samozrejme pravdu mas. Ale zaroven nevidim jedinej duvod, proc by v turisticky nejnavstevovanejsich laznich nemohla byt moznost normalne saunovat
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    ZLORENE: Ty jsi byl v turisticky nejnavštěvovanějších lázních v Budapešti:)
    To víš, že i v tom městě jsou klasické sauny, některé s takovou zvláštní atmosférou a jiné rozdělené přísně na mužskou a ženskou část, kde potom máš i termální bazén bez plavek.
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    abych nebyl jen nadavac, dam k dobru historku, ktera je taky vlastne o nicem. Pred par prispevky se resilo to prosteradlo/sauna podlozka...
    Inu kde jinde se ptat po starem typu prosteradla, nez u maminky. "mamiii, nemela bys takovy to stary prosteradlo bez gumicek? potreboval bych do sauny." "To vis ze bych mela, tu mas. Ale nebude to skoda ho pouzit jen do sauny? To je kvalitni, skvela bavlna." Kouknu na zabaleny prosteradlo v original obale, s datem vyroby 1982. Nee maminko, opravdu nebude skoda, ze vdechnu konecne ucel a zivot prosteradlu, ktere jste dostali ke svatbe... :)
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    TBC: ja bych smirlivy byl, kdyby tam byla nejaka varianta na rozumne saunovani. bazenku s teplou vodou, vsechny stejne +/- 2°C, tam bylo prehrsle a nerozumim proc. ale varianta jit normalne do sauny tam nebyla. nehlede na nejaky odpocivarny, naprosto nula. dobre, neni to sauna svet, ale pres to. maji obri (!!!) lazne, kde jsem ani nikde neobjevil, o jakouze vodu se jedna ci cim je specialni a nejsou schopni tam vybudovat normalni prostor k saunovani? povinnost nosit plavky do saun je naprosty zlo. kdyby zrusili 2-3 ze snad 18ti zbytecnejch bazenu co vypadaj jak v resident evil, hned by byla moznost vybudovat neco co dava smysl. ale tak asi tu proste neni "sauna kultura" vzita, neni o to zajem ci co ja vim... jsem jen kyselej, ze jsem chtel normalne do sauny a nedostalo se mi, tak uz se tesim zpet do cech, kde hned nekam zajdu. sorry za brek
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TBC: v místech, kde je možné přecházet z bazénu do sauny, se běžně svlékají plavky na hranici mezi prostory.
    TBC
    TBC --- ---
    ZLORENE: ja bych byl smířlivější, je treba to vidět ze sauny jsou soucast lázní, tak je to daň za tu možnost stridani s bazenem, teplými bazénky uvnitr ard ostatne je to tak prakticky ve vsech Budapešťských lazni...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    V rodinném domě v pražských Hodkovičkách vzplála sauna. Škoda dva miliony korun - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/v-rodinnem-dome-v-prazskych-hodkovickach-vzplala-sauna-skoda/r~f1faa22abf6d11efae9c0cc47ab5f122/
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    nezazil jsem vetsi joke, nez sauny v laznich Szechenyi v Budapesti a vetsi debilitu, nez saunovani v plavkach. Boha, jsem tak vytocenej, az jsem to musel napsat!
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    někdo na Kayak zítra nebo ve čtvrtek?
    KUHL
    KUHL --- ---
    SPIKE411: dnes testuju to prostěradlo v Karlíně a jsem spoko
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DJFRACTAL: Přímo v sauně ne, ale v Saunii Chodov jsem vylezl z parního nárazu a slyšel pánský orgasmus (a viděl dívčí nohy v kleče) u ledového kyblíku v rohu.
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    BIRMA: souhlasim s tim chvilkovym "vystrelem" to je nej... Osobne tomu rikam Amerika ve spreji :D
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    BIRMA: člověk nesmí být hladový a hlavně ne přežraný, to si to vůbec neužije. Je pravda, že to psychické nastavení, nebo spíše momentální situace (spěch, povinnosti, deadliny) taky dělají hodně.

Můj osobní poznatek je, že mi cukr před saunou kazí požitek. V sauně když už, tak něco slaného, nebo vyjímka: zmrzlina. Možná, že se na mě budete dívat jak na totálního zabijáka saunové kultury, ale za mě jídlo v sauně, spíše teda "něco k zakousnutí", když na to příjde, tak jednoznačně ano. Samozřejmě by to ale nemělo být pravidlem. Člověk by se neměl chodit do sauny najíst, jak to dělá můj finský kámoš, co si před saunou chodí pro velkou pizzu. První se mu smějeme, pak nás vyloženě irituje...no a pak toho dostane človek hlad a je rád za kousek :D

Pak je tady ještě ten sex, no... ono si vemte, že rodiče capartů, někdy nemají jinou možnost, než zůstat v sauně trochu déle... prostě když se to vychytá, a neudělají se v tom závody tepové frekvence, tak je to moc fajn.

Nebavím se o veřejných saunách. I když i tam se mi poštěstilo nechtěně "načapat" náruživý postarší pár. A to bylo zrovna v Praze.

...přiznejte se! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam