• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Ještě mám poukázku do Snu a do Salori, tak to vypadá, když má člověk ten rok kulatiny:)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já zahájila velkolepě v Brně v Infinitu hotel Maximus resort, ten wellness tam mají fakt krásnej, to musím říct. Lidi tam byli, ale rozptýlilo se to tam po bazénech a vířivkách, akorát na rituálech bylo plno.
    Hotel celkově za to nestojí, snídaně teda boží, ale zbytečně drahý. Jestli příště, tak jen ten wellness.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo já byl asi před 14 dny v pátek v tom Wellness Holešky. Bylo tam i večer poloprázdno. Pak jsme byli ve dvou ještě hned v neděli večer, o pár lidí víc, ale opět v pohodě.
    Ale až se sezóna pořádně rozjede, asi to bude horší.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    My sezonu zahájili o víkendu.o)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tak co třeba dneska nějaká společná sauna? Můžu po 17. hodině, vcelku kdekoliv po Praze.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    A ve skutečnosti tak dvě třetiny, protože po nahřátí víc neběží než běží. (Ta naše má max. 60 stupňů a když tam doleze, tak spadne odběr pod 40%)
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    HANZO: Tak kdyby to žralo maximum, co to ze zásuvky vzít může, tak to bude cca 3,6kW/h.
    Teď záleží na ceně proudu u tebe doma, D02d je cca 5kč s DPH, tzn 18kč/h
    HANZO
    HANZO --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s infrasaunou pro jednoho? Takový ty 1x1x1,9 m, chtěl bych si tk dát dát do koupelny, ale nevím, jestli je tam dost místa aspoň pro toho jednoho.
    A kolik tk tak může sežrat třeba za 30 minut provozu elektřiny?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MUFLONEK: to zní super

jenom pohled jak to děláme doma: naše děcka jsme brali do sauny minimálně jednou týdně od 4 měsíců věnu, druhé vlastně ještě dříve, samozřejmě na krátko, opatrně ve vaničce. Když se saunujeme tak si tam děcka (teď už školáci) vybírají místo a jsou v sauně jak dlouho chtějí. Prostě mám takovou teorii že tělo samo řekne kdy to stačí, podle teploty, vlhkosti atd.

Když jsme ještě bydleli v bytě kde byla sauna se staršími kamny vevnitř, u koupelny, tak jsme se všichni potili každý den. Sranda nás přešla až když přišel účet za elektřinu...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    DJFRACTAL: Nám v covidovém roce chyběla sauna, tak jsme zrušili u baráku jedno sezení a umístili tam saunu v podobě sudu (zrovna byl volný - někdo zrušil objednávku, takže jsme na něj vůbec nemuseli čekat). Kamna jsou elektrický.

Nejdříve jsme se chladili jen tak hadicí, druhý rok jsme vymysleli, že si ochlazovací nádrž vyrobíme z kádě na dešťovku. Takže v létě je ten zelený sud plný dešťovky. Na podzim ho vyčistíme od řas a napustíme čistou vodou do které nasypeme asi 20 kg soli a vydrží nám to celou zimu (jo v těch největších mrazech se musí led vysekat a koupeš se v krách. Ale na ochlazení v pohodě.

Odpočívárna byla buď nahoře v bytě nebo v přízemí v kanceláři.

Další rok jsme si na léto pořídili solární sprchu, takže jsme se pak chladili v ní, dokud jsme ji nevypustili a nezazimovali.

No a letos jsme sud na zimu dali do altánu. Obehnali ho plachtami (větrá) a odpočívárna je i tam - saunu od podzimu do jara zapínáme prakticky každý týden alespoň 1x. Občas i vícekrát, když si domluvíme saunovací session s dalšími kamarády...

Děti s námi chodí cca od jejich 4 let. Sedí zatím dole na zemi... a každým rokem se doba jejich saunování prodlužuje.

No a když napadne sníh (v Jablonci se tak ještě občas děje), tak se chladíme v něm.

Jedna z nejlepších investic v covidu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GLOBETROTTER: Nové Butovice?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    MART1NKA: Co je NB?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: :)))
    Muselo to být hrozný, ale rozesmála si mi ráno.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Dnes som bola v Saunii NB
    Pridem tam, vyrvana pani ma potrebu vsetkym vysvetlovat, jak je spatne sa prudko ohrievat, lebo sa clovek dehydruje a spali a sadlo na panvicce
    Vedla je ritual, ludka tam kricia a tlieskaju do rytmu
    V dalsom kole vstupi do sauny hezka zrzka, polozi plachtu, sadne si na nu a roztiahne nohy a lascivne mrka na pana vedla mna
    Ked vychadzam z bazenku tak su spolu v sprche
    A v poslednom kole sa vedla mna gayovia bavia o klystyroch

Zlata Sauna Narodni, nech uz je september
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SICKBOY4000: Ona asi ještě není úplně sezóna.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Líbilo se mi, ale chápu, že když jsou lidi, tak dojem je jiný, než jsem měl dnes já. Byl jsem skoro sám :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SICKBOY4000: Viz [BEEBLEBROX @ Saunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]] a předchozí příspěvky.

Dlouho jsem tam nebyl (co se změnil majitel/provozovatel), ale v zásadě se mi tam líbilo, když jsem tam zrovna nevychytal nějaký nával.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    SICKBOY4000: Mně to tam přijde hrozně klaustrofobní
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Wellness Holešky -> byl někdo? Zvažuji návštěvu, berou multisport s doplatkem, koukám.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: ja som z toho IT uplne zblbla, hovorila som si, koho moze uspokojovat infrastruktura... a potom som zistila, ze som v saunach.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam