• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    BONIE
    BONIE --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s tím, jak se stát dárkyní mateřského mléka?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    jsem si prohlížela fotky z porodnice, jak za ty tři měsíce náš prcek vyrost. tahle je ze sálu hned po narození

ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Po sestinedeli se tvorba mleka upravi vcelku rychle sama dle potreb ditete. Mela jsem stejnej problem, jen to netrvalo hodinu, ale cca dvacet minut. A pak vcelku klid, nastesti :)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    RACHEL:
    Tak já jsem zase slyšela, že lepší než přikládat dítě je odsávání, protože odsávačka vysaje míň mléka než dítě, takže se tím produkce mléka snižuje.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RACHEL: tak pro podobné případy s nadprodukcí mléka jsem zjistila toto od laktační poradkyně: ať co nejčastěji přikládám miminko k prsu, i v noci, když spí, tak mu ho strčit. pokud se neprobudí, tak odsát odsavačkou, ale jen tak 10-20 ml, jen na úlevu. že kdybych odsála víc, že zase naopak podpořím produkci mléka.

a že prý ve třetím měsíci mají děti velký růstový skok, že pijou klidně každou hodinu, a potom, že se mi to mlíko bude hodit.
    je moc milá a ochotná: Chalašová Petra, petrachalas@seznam.cz
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    super klub - tak mám hned dotaz: mlíka mám dost, mám za sebou zánět (antibiotika zabrala do dvou dnů). mlíko ze mě teče i mezi kojením (cca každé tři hodiny se prcek dožaduje). nakojím, hodinu dobrý a už to teče.

někdy po kojení ještě odstříkávám, ale jednak mě to moc nebaví, ale pak mám pocit, že to stejně ještě podporuje tvorbu. no a teď v noci, kdy bych mohla zajásat, že si malej spaní protáhl aspoň na čtyři hodiny, tak nemůžu, protože mě po třech hodinách vzbudí tak nateklý prso, že už nemůžu ležet a musím ho jít vyprázdnit.

nějakej fígl? vydržet? začne dítě ještě víc sát? ale malej přibírá velmi dobře a saje dost. ted je mu pět týdnů a za ten měsíc od porodu přibral kilo. díky předem
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SELLIGAN: teda diky za pripomenuti, malem jsem ji chtela vyhodit:D
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SELLIGAN:
    dekuji moc vsem co mi nabidly plechovicky, uz jich budu mit dostatek :)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Já teda měla kojení nic moc. Teda ne že by mi to nešlo nebo bych kojila nerada, ale mlíka bylo sotva tak akorát a pořád jsem musela hlídat, jak dítě přibývá a kojit každé 2 hodiny ve dne v noci. A něco jako že by mi mlíko přetékalo, to absolutně neznám. Prsa se mi vždycky nalily tak po 4 hodinách nejdřív. (Pitný režim jsem si hlídala.)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: myslim, ze je to k posrani, obdivuji te ze to zvladas!!! klobouk dolu!!!
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    urcite uz lip je...i kdyz je to misty k posrani...kazdopadne jsem to uvadela jako priklad k tematu psychika vs kojeni...
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: a myslim, ze bohudik!
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: neboj, bude lip!!!!!drz se, obdivuju Te
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    nefunguje...uz jsme tri roky bez tatinka...bohuzel (nebo bohudik?) se mu za pul roku po tomto extempore podarilo me privest opet do jinyho stavu, takze s tim hovadem mam dva broucky...;)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: to je sila, neni to pro zasmani... doufam, ze uz se to u Vas srovnalo a chlap funguje tak, jak ma!!!
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    ja jsem u prvniho ditete vzdycky kolem 13.hodiny tak na dve hodiny vypadla z reality, kdy jsem nebyla schopna se postarat sama o sebe, natoz o dite...nicmene bych rekla, ze to kojeni to srovnavalo...ze to vznikalo z toho pretlaku, neboli blokady...problem byl, ze tou dobou byl nas tatinek mimo jeste daleko vic, kdyz se prisel poprvy podivat do porodnice, tak nebyl schopen projit dverma a ted ja v tomhle...a nakonec pro nas ani nedojel do porodnice, takze jsem jela v nocni kosili a pantoflich, dite zabaleny do deky a corla jsem mu v porodnici dudlik, abychom cestu prezili....nakonec se tatinek nasel, byl doma nepouzitelnej, byt v dezolatnim stavu...takze jsem hned prvni celou noc uklizela, protoze mela prijit sestra kvuli kojeni a tak...nebyl schopen nam dojit pro plinky ani me pro vlozky...a ted ja do toho tohle...nemohla jsem v tu chvili chodit ani mluvit...ale to kojeni me to uvolnovalo...tak to jen tak pro zasmati...;)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MONJIE: klid, motýlek měla laktační psychózu v důsledku čehož bere antipsychotika
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Jj, tohle nebyla deprese, ale psychóza. No já hlavně nevím, mám z toho rozporuplné pocity, chtěla bych pro dítě raději kojení než UM, ale v žádném případě ne za cenu, že by bylo vysoké riziko návratu psychózy.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    pokud beres antipsychotika tak nechapu, ze po tobe nekdo chtel abys kojila!!!!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: aha, já myslela, že máš antidepresiva...v tom případě se fakt poraď s doktorkou, jak se řeší případný těhotenství/kojení, podle mě by s takovou variantou měli počítat...pokud ovšem ty sama máš z kojení strach, že by se ti problémy mohly zase vrátit, tak se do ničeho nenuť, fakt lepší máma v pohodě a zdravá a mimčo na UM než máma totálně vystreslá a mimčo sice kojený, ale jinak taky vystreslý (protože dítě rozpoložení mámy cítí a reaguje na to plus jsem četla, že se stresový hormony i vyplavují do mlíka)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam