• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BONIE: já mám medelu swing, s tou se mi odsává hodně dobře. ručně to sice trochu jde, ale že bych byla přebornice.. :) ještě taky záleží na tlaku, ne? No... uvidím, pokud to bude nutné, vyzkouším to
    BONIE
    BONIE --- ---
    TANAIS: no to záleží jak moc mám nalitá prsa.. někdy to je raz dva a někdy skoro nic neteče.. ale mě to nějak jde prostě lépe tak než s tou odsávačkou..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BONIE: a za jak dlouho to nastříkáš, jen tak pro zajímavost? :)
    BONIE
    BONIE --- ---
    TANAIS: myslím, že to nějak vadit nebude, ale kdybys chtěla odstříkávat, tak to zkus ručně.. palec a ukazováček (nebo prostředníček) co C a na hranu prsního dvorce do polohy jakoby 12 a 6 a pak 3 a 9.. říkali to v DVD o kojení :) a já odsávačku vůbec nepoužívám a takhle nastříkám i 100 ml..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Rozbila se mi dneska odsávačka. Mám dva kluky, jsou ale příliš malí, nevytáhnou to, co potřebujou, takže kromě kojení taky odsávám, abych pro ně měla dost mlíka. Zítra si jedu půjčit odsávačku. Nicméně, dneska přes noc jsem bez. Mám to nějak řešit, odstříkávat nebo tak něco? Mám ještě starou ruční avenťáckou, ale ta mi nikdy nevyhovovala, buď to s ní neumím nebo co, nicméně nic neodsaju. Když budu jednu noc akorát kojit, stane se prt, ne?
    BONIE
    BONIE --- ---
    EUCHENIE: dostala jsem jednu takovou velice dobrou zenovou radu.. "prostě koj" :) takže prostě koj a neřeš jestli teče, kolik teklo a jestli teklo dost.. on by se když tak sám přihlásil :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    me prave ted prislo, ze necejtim, ze saje, jako predtim uz jo, tak nevim, esi jen dudal nebo prsa byla necitliva. no radsi jsem mu pak dala jeden prikrm, 60, ted zas sal 25 min, ale kolik... ale pak vytuh, tak mu zatim asi nic davat nebudu, nebo nevim, kdyz nevim, kolik vypil, ale rikam si, ze kdyby mel hlad, ozve se.

diky santal i bonie
    BONIE
    BONIE --- ---
    EUCHENIE: taky jsem to řešila dost, ale pak jsem zjistila, že při kojení tak cca půl minuty to neteče nic moc, ale pak mě ty prsa začnou tak brnět jakoby a najednou se to mlíko asi nějak vytvoří, protože malý pije o sto šest a pak to zase přestane..
    pro jistotu mu třeba nabídni ještě druhé prso, když nebude chtít, tak budeš v klidu, že je sytý.. pak už se toho mlíka prostě tolik nedělá..
    já abych měla jistotu, že ho bude dost, si po kojení odstříkávám, i když vyteče málo, tak aspoň něco a pomáhá to.. pak to aspoň dávám malému synovci, prý mu to chutná :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    EUCHENIE: Jo, moje zkušenosti (a kojila jsem 7m plně a poté ještě dlouho). Prsa takhle reagují vždy - tedy, začnou jako tvrdá a velká a stříkající, když odtáhne mládě pusu - a končí měkká, ač se dítě napije dostatečně - a taky leckdy menší, ač dítě pije víc.
    Navíc mlíko se tam hodně tvoří právě když dítě pije (proto se taky doporučuje pít u kojení, teče to pak líp ;-)
    Dítě (zdravé) je efektivnější než jakákoli odsávačka - tedy že ono se napije dostatečne, ač odsaješ jen málo....

Řiď se tedy dítětem, ne prsama :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mam dotaz - jsem tejden po porodu - nejdřív teklo mlází, pak se prsa nalily, pak mlíko, celkem tvrdý, mladej sál spíš úspešn+, že jsem cejtila ten tah z prs, ikdyž jsem zmačkla, tak hned teklo mlíko.
    teď mám prsa uplně měkký, asi půl hoďky jsem taky cejtila tah, ale když chci odsát, nic moc..
    tak nevím, esi vytáho hodně mlíka, nebo esi tam to mlíko je vůbec, v takovejch měkkotách.)
    ale zas sál a nebrečel, to značí, že teklo

nevíte?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MONELLE: držím palce, ať prcek vydrží co nejdýl a jí v pohodě.
    BONIE
    BONIE --- ---
    RACHEL: diky.. nakonec odběr pořešíme v rodině :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BONIE: http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-5-77
    zkušenosti ne, ono je to dost přísné na ty léky.
    BONIE
    BONIE --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s tím, jak se stát dárkyní mateřského mléka?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    jsem si prohlížela fotky z porodnice, jak za ty tři měsíce náš prcek vyrost. tahle je ze sálu hned po narození

ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Po sestinedeli se tvorba mleka upravi vcelku rychle sama dle potreb ditete. Mela jsem stejnej problem, jen to netrvalo hodinu, ale cca dvacet minut. A pak vcelku klid, nastesti :)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    RACHEL:
    Tak já jsem zase slyšela, že lepší než přikládat dítě je odsávání, protože odsávačka vysaje míň mléka než dítě, takže se tím produkce mléka snižuje.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RACHEL: tak pro podobné případy s nadprodukcí mléka jsem zjistila toto od laktační poradkyně: ať co nejčastěji přikládám miminko k prsu, i v noci, když spí, tak mu ho strčit. pokud se neprobudí, tak odsát odsavačkou, ale jen tak 10-20 ml, jen na úlevu. že kdybych odsála víc, že zase naopak podpořím produkci mléka.

a že prý ve třetím měsíci mají děti velký růstový skok, že pijou klidně každou hodinu, a potom, že se mi to mlíko bude hodit.
    je moc milá a ochotná: Chalašová Petra, petrachalas@seznam.cz
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    super klub - tak mám hned dotaz: mlíka mám dost, mám za sebou zánět (antibiotika zabrala do dvou dnů). mlíko ze mě teče i mezi kojením (cca každé tři hodiny se prcek dožaduje). nakojím, hodinu dobrý a už to teče.

někdy po kojení ještě odstříkávám, ale jednak mě to moc nebaví, ale pak mám pocit, že to stejně ještě podporuje tvorbu. no a teď v noci, kdy bych mohla zajásat, že si malej spaní protáhl aspoň na čtyři hodiny, tak nemůžu, protože mě po třech hodinách vzbudí tak nateklý prso, že už nemůžu ležet a musím ho jít vyprázdnit.

nějakej fígl? vydržet? začne dítě ještě víc sát? ale malej přibírá velmi dobře a saje dost. ted je mu pět týdnů a za ten měsíc od porodu přibral kilo. díky předem
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SELLIGAN: teda diky za pripomenuti, malem jsem ji chtela vyhodit:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam