• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SPIRALOID: jj, já to dělala tak, jak píšeš - napřed aby vypil jedno celý a pak trochu z druhýho. Nicméně teď už vypije úplně všechno z obou. Někdy se stane, že má menší hlad a stačí mu jedno, ale to je výjimečný, to až teď na konci 4.měsíce. Jak měl ve 3.měsíci to období zvýšenýho růstu, tak to zase sosal po 2 - 2,5h a vypil všechno. Teď pije tak po 3 - 3,5 h.

SANTAL: Jak se dřív tvrdilo, že musíš kojit výhradně z jednoho - tak to možná je důvod, proč moje máma pak už neměla mlíko - mě kojila do 3 měsíců, bráchu jen do 2. Kámošky, které kojily rok a dýl, často kojily z obou a neřešily to.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LISTICKA: kojení z obou prsou zvyšuje laktaci. že začátku se doporučuje kojit z obou, tak že na posledních 5minut kojíš z druhého.další kojení začínáš tím co si končila naposled. ja kojila z obou asi první 2-3měsíce. něž se syn naučil sát rychle a efektivně, a něž se mi stabilizovala laktace. od té doby už kojim z jednoho. když uspávám někdy kojim dlouho takže prsa prostřídám.

SANTAL
    SANTAL --- ---
    LISTICKA: Já kojila jak dítě chtělo, a žádné průjmy.
    to doporučení bych na tvém místě (a spoustu jiných) brala jako "orientační směrnici" - přičemž se ukazuje, že vás se to netýká...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Chtěla bych se zeptat těch kdo kojí - kojíte vždycky jen z 1 prsa nebo z obou? Moje dítě totiž vypije komplet vše z obou. Moc to neřeším a dělám to tak, jak mu to vyhovuje, ale právě doktorka v porodnici mi tvrdila, že se má kojit pokaždé jen z jednoho, tak jak to radili doktoři dřív, ještě v době, kdy jsme byli děti my. Že prý jinak bude mít mimino průjem. Moje ale průjem nemá, je to dobře živený a spokojený macek, řekla bych.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Po pivu se tvoří více mléka a dalších devět mýtů o kojení - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/myty-o-kojeni-00r-/deti.aspx?c=A120913_120156_deti_job
    VOZEMBOUCHOVA
    VOZEMBOUCHOVA --- ---
    Ahoj vsem! Pouze upozornuju na super soutez :) ZDE: http://apps.facebook.com/belbaby-soutez/
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    BONIE: Dobrej ulet:DDDDDD
    BONIE
    BONIE --- ---
    :)) čepička pro kojence
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    EUCHENIE: mas novy drapy, teta?:D
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    RACHEL: mam po Gitce kompletni avent i s odsavackou a via systemem akorat bych dokoupila savicky pro novorozence.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    RACHEL: no nedelam si iluze. U Gitky jsem sice kojila skoro dva mesice ale rozjelo mi to nemoc v remisi. Uvidime na onkologicke konzilium pred porodem.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MONJIE: na to by měla být vybavená porodnice. mají lahvičky, stříkačky, umělé mléko. spíš doma si pro jistotu připrav aspon jednu lahvičku s nejmenší dírkou.

a třeba to půjde :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    Co sebou za vybavu do porodnice v pripade ze nebudu kojit? diky:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    EUCHENIE: super ty nehty :D
    BONIE
    BONIE --- ---
    už jsem to kdysi psala v diskuzi o vlasech.. ale můj přítel přišel loni skoro o všechny vlasy a dost mu pomohl Bioaquanol (regulátor a stimulátor).. je to za pár korun a výsledky teda neuvěřitelné.. teď si pro to taky půjdu, protože to vypadávání začínám taky řešit.. ale to bude i podzimem..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MIKA: já ted beru gs mamavit. i doktorka řikala, že v těhotenství bere vitaminy skoro každá ženská, ale potom při kojení (které je taky energeticky dost náročné) už na to ženský zapomínaj.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MIKA: po porodu vypadávaj i nekojícím :-) Obvykle to začne několik měsíců po porodu.
    Moje kadeřnice doporučuje zkrátit (oslabený kořínek nese pak menší váhu; navíc čekej až za cca 3 měsíce začnou růst nové a vytvoří se takový podrost, spodní srst :-D) - nefénovat, nemýt příliš horkou vodou, nekulmovat, neodbarvovat - prostě šetřit v období, kdy jsou beztak oslabené. A prý brát vitamíny+minerály na posílení vlasů. Buď koupíš v lékárně - nebo patřičně upravíš jídelníček.
    Já brala tuším revalid. Ale mám pocit, že je to stejně jen placebo, prostě 3 měsíce plešaqtíš a pak to dorůstá, ať bereš něco nebo ne :-)
    MIKA
    MIKA --- ---
    nejaka rada, jak prirodni cestou posilit telo a zmirnit vliv kojeni = napr. vypadavani vlasu
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    EUCHENIE: Já ze všech knížek o výchově malých dětí doporučuju tohle: http://obchod.portal.cz/produkt/pohodovi-rodice-pohodove-deti/
    Je to psáno pro laiky, rodiče - tedy srozumitelně, ale ne "americky", tedy 10 "rad" omýlaných dokolečka jak pro blbé.
    Taky neradí "jeden a správný přístup" - ale třeba označí i víc možností za správné (viz jak jsem psala jinde - režim ano nebo ne, obojí je možné) - vybrat si ale má máma, když si vybere co ji sedí, pak a jedině pak to bude dobré a funkční :-) (já jsem ta bezrežimová spokojená ;-) )
    ale taky říká co evidentní chyba je...

Fakt doporučuju.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SANTAL: to ráda slyším a souhlasím, jen jak jsem se v představách nedostala dál, než k porodu, tak se ve mě porát tak nějak střetávaj roviny takového toho přirozenýho přístupu viz siouxové vs co člověk chca nechca nasbíral za informace během těch skoro 30 let.
    Takže ve finále jsem ráda, když se s čistým svědomím přikloním k tomu, co mě je bližší
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    EUCHENIE: Já už to kdysi psala - a lidem se to líbilo, tak třeba tě zaujme taky:
    Všeobecně se má zato, že jaký člověk bude - jaký přístup bude mít ke světu i k sobě, se určí v nejrannějším věku (tedy, zda tvé dítě bude optimista nebo pesimista je ve věku tří let již víceméně dané). A záleží to na jeho pocitu bezpečí a lásky (v tomhle věku, 16 dnů, vnímá bezpečí a lásku na tvém prsu).

Nakonečný (můj oblíbený autor, profesor na Karlovce) uvádí porovnání dvou indiánských kmenů, Siouxů a nějakých jejich sousedů, kteří jsou obecně neznámí, proto si jméno taky nepamatuju :-) )
    Siouxké maminky skáčou kolem mimin - tedy daj to prso kdy si řeknou, vemou na ruce, pomazlí a jsou vlastně "jen kvůli dětem" od narození do doby, kdy dítě poprvé KOUSNE při kojení. Od té doby nastává výchova, do té doby má dítě ráj (pro srovnání, mě obě mé rychle ozubené děti kously v 5m). Taky těhule je u nich chráněna, kvůli miminu v bříšku...
    Siouxové jsou lidi silní, hrdí... žádní rozmazlenci, byli to vždy známí bojovníci a lovci - a pohrdají svými sousedy, slabochy a zbabělci, živící se rybařením.
    Ženy těchto rybářů jako těhule nemaj žádné úlevy. Po narození dítě nedostává jako první mlíko mámy, ale odvar se slupek ořechů - prostě ho připravují na to, jak je život těžký od prvního dne. A jsou to lidé bázlivý, ustrašení, slabí, pesimističtí...

Já osobně preferuju Siouxe - což znamená promazlit to úplně miminčí období ;-)

Jo, mé vymazlené děti, které dlouho usínali jen na prsu, nejsou rozmazlenci, umí odejít k babičce (v roce na pár hodin, ve dvou - už jsem nekojila - na noc, spí do 5 minut po puse na dobrou noc a obecně jsou fajn.

Neboj se dítě mazlit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam