• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LISTICKA: ja myslím že to děláš dobře. sama víš a cítíš jak je to správně. když měl malej růstový sprut tak jsem kojila i co hodinu. neobtěžovalo mě to. brala jsem to jako svoji práci.
    i když se ti zdá že prso je už vypito nemusí tomu tak být. mléko se tvoří i za "jízdy", v průběhu sání.mně se leckdy zdálo že mám prázdno, rukou jsem nevymáčkla ani kapku.ale když ho malý u kojení upustil,stříkalo to na metr!:-D
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LISTICKA: asi jediné co je možné riziko je, že první teče to snadné - tekuté a cukernaté - mlíko. V porodnici tomu říkali "polívka". To "druhé jídlo" - hustá smetana - jde hůř.

takže pokud dítě FAKT vypije prso - a to bys měla vědět ty - a chce ještě, dezert mu dej :-) Pokud dítě pije jen tu polívku - snadnou - z obou, ani nepřibírá, ani nedochází k rozvoji laktace (neb nedošlo k pořádnému vyprázdnění). Tohle je riziko u slabých novorozenců/předčasně narozených a pod. Samozřejmě, ta cukernatá polívka může zvýšit problémy s trávením (prdíky, a předpokládám že s tím i možná průjmy).

jenomže pokud dítě prospívá, přibírá (na tom vidíš že tahá smetanu :-) ), prso vyprázdní - to je "orientační směrnice" pro jinou matku a klidně to vypusť a koj jak kojíš dál .-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LISTICKA: jo, říkala tchýně, jak ji - coby prvorodičce - říkali, že dítě kojit ne dřív než co 3 hodiny... blabla. u posledního bylo vše ZASE jinak. A nikdy nekojila jako já, 2 roky - mlíko došlo za pár měsíců.

Taky proto říkala, že mě nikdy žádné rady "jak s dětma" dávat nebude (a drží to).
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SPIRALOID: jj, já to dělala tak, jak píšeš - napřed aby vypil jedno celý a pak trochu z druhýho. Nicméně teď už vypije úplně všechno z obou. Někdy se stane, že má menší hlad a stačí mu jedno, ale to je výjimečný, to až teď na konci 4.měsíce. Jak měl ve 3.měsíci to období zvýšenýho růstu, tak to zase sosal po 2 - 2,5h a vypil všechno. Teď pije tak po 3 - 3,5 h.

SANTAL: Jak se dřív tvrdilo, že musíš kojit výhradně z jednoho - tak to možná je důvod, proč moje máma pak už neměla mlíko - mě kojila do 3 měsíců, bráchu jen do 2. Kámošky, které kojily rok a dýl, často kojily z obou a neřešily to.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LISTICKA: kojení z obou prsou zvyšuje laktaci. že začátku se doporučuje kojit z obou, tak že na posledních 5minut kojíš z druhého.další kojení začínáš tím co si končila naposled. ja kojila z obou asi první 2-3měsíce. něž se syn naučil sát rychle a efektivně, a něž se mi stabilizovala laktace. od té doby už kojim z jednoho. když uspávám někdy kojim dlouho takže prsa prostřídám.

SANTAL
    SANTAL --- ---
    LISTICKA: Já kojila jak dítě chtělo, a žádné průjmy.
    to doporučení bych na tvém místě (a spoustu jiných) brala jako "orientační směrnici" - přičemž se ukazuje, že vás se to netýká...
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Chtěla bych se zeptat těch kdo kojí - kojíte vždycky jen z 1 prsa nebo z obou? Moje dítě totiž vypije komplet vše z obou. Moc to neřeším a dělám to tak, jak mu to vyhovuje, ale právě doktorka v porodnici mi tvrdila, že se má kojit pokaždé jen z jednoho, tak jak to radili doktoři dřív, ještě v době, kdy jsme byli děti my. Že prý jinak bude mít mimino průjem. Moje ale průjem nemá, je to dobře živený a spokojený macek, řekla bych.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Po pivu se tvoří více mléka a dalších devět mýtů o kojení - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/myty-o-kojeni-00r-/deti.aspx?c=A120913_120156_deti_job
    VOZEMBOUCHOVA
    VOZEMBOUCHOVA --- ---
    Ahoj vsem! Pouze upozornuju na super soutez :) ZDE: http://apps.facebook.com/belbaby-soutez/
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    BONIE: Dobrej ulet:DDDDDD
    BONIE
    BONIE --- ---
    :)) čepička pro kojence
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    EUCHENIE: mas novy drapy, teta?:D
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    RACHEL: mam po Gitce kompletni avent i s odsavackou a via systemem akorat bych dokoupila savicky pro novorozence.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    RACHEL: no nedelam si iluze. U Gitky jsem sice kojila skoro dva mesice ale rozjelo mi to nemoc v remisi. Uvidime na onkologicke konzilium pred porodem.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MONJIE: na to by měla být vybavená porodnice. mají lahvičky, stříkačky, umělé mléko. spíš doma si pro jistotu připrav aspon jednu lahvičku s nejmenší dírkou.

a třeba to půjde :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    Co sebou za vybavu do porodnice v pripade ze nebudu kojit? diky:)
    BONIE
    BONIE --- ---
    EUCHENIE: super ty nehty :D
    BONIE
    BONIE --- ---
    už jsem to kdysi psala v diskuzi o vlasech.. ale můj přítel přišel loni skoro o všechny vlasy a dost mu pomohl Bioaquanol (regulátor a stimulátor).. je to za pár korun a výsledky teda neuvěřitelné.. teď si pro to taky půjdu, protože to vypadávání začínám taky řešit.. ale to bude i podzimem..
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MIKA: já ted beru gs mamavit. i doktorka řikala, že v těhotenství bere vitaminy skoro každá ženská, ale potom při kojení (které je taky energeticky dost náročné) už na to ženský zapomínaj.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MIKA: po porodu vypadávaj i nekojícím :-) Obvykle to začne několik měsíců po porodu.
    Moje kadeřnice doporučuje zkrátit (oslabený kořínek nese pak menší váhu; navíc čekej až za cca 3 měsíce začnou růst nové a vytvoří se takový podrost, spodní srst :-D) - nefénovat, nemýt příliš horkou vodou, nekulmovat, neodbarvovat - prostě šetřit v období, kdy jsou beztak oslabené. A prý brát vitamíny+minerály na posílení vlasů. Buď koupíš v lékárně - nebo patřičně upravíš jídelníček.
    Já brala tuším revalid. Ale mám pocit, že je to stejně jen placebo, prostě 3 měsíce plešaqtíš a pak to dorůstá, ať bereš něco nebo ne :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam