• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    REZZZY: U mě tam blbě nastupuje spouštěcí reflex - buď jsem tedy odsávala po kojení, jako píše nienna, nebo chvíli střídat prsa, zkusit to, po minutě zase, a pak se to většinou chytlo. Trvalo mi asi tři dny, než jsem přišla na to, jak na to u sebe musim... A nejlíp funguje vejít nahá do studené chodby, to se mi spustí mlíko hned :-). Třeba najdeš podobný fígl.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    REZZZY: Možná se budeš smát a možná to nepomůže....ale mě ohromně pomohlo: odstříkávat po kojení (bylo "natlakováno" od Lenky... jinak třeba mě elekrická nevytáhla víc než 5 ml, jinak jsem nakojila i dvě děti), mít podložené nohy (píšou stoličku, měla jsem je zvednuté fest a super), pít u odstříkávání a ideálně čučet na vlastní dítě / jakékoli dítě...
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    ALDEMIK:
    SANTAL:
    Pákovou avent mám teď půjčenou a nevysosne ze mě ani kapku a přitom malá něco málo vysaje, tak jsem z toho jelen
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    KATIA:
    KOCOURKOVO:
    FILDELIN:
    Tak jsem zkoušela manuální a na prd, zítra jedem do půůjčovny, tak to snad pomůže, ještě jednou dík za rady všem
    KATIA
    KATIA --- ---
    FILDELIN: za mě taky super a ta investice se fakt vyplatí.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Děkuji za rady, vyzkoušim a popř. dám vědět
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    REZZZY: Já jsem měla mechanickou odsávačku od Medely (viz obrázek), ale nebylo to nic moc. Spousta práce, málo mlíka. Pak jsem si sehnala elektrickou dvoufázovou "Swing" od Medely. Ta je super. Sehnala jsem ji na aukru za 1700. Nová je strašně drahá a pokud ji chceš jen na rozkojení, doporučuji půjčovny. Ty půjčují dvoufázové (nemocniční) "Symphony". Také jsem ji na týden využila: http://www.dnformed.cz/pdf/matky_symphony.pdf
    Medela | Pronájem odsávaček mateřského mléka
    http://www.medela.cz/novinky/pronajem-odsavacek-materskeho-mleka.php

FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    REZZZY: po porodu jsem také mela problém s kojením a cca mesic jsem musela dokrmovat. koupila jsem na doporucení z porodnice el. odsavačku medela swing. je to odsavacka co napodobuje saní dítěte a tím te lépe rozkojí. je dražší, ale fakt mi pomohla. kdybys chtela vic poradit ohledne kojení, napis mi do posty. mela jsem u sebe i laktacni poradkyni, tak ti muzu predat rady :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    REZZZY: balonkovou rozhodně ne, já měla pákovou avent - šlo to OK, švagrová jede elektrickou (taky má dvojčata), bude ještě lepší, záleží pakna ceně a námaze ale balonkové jsou fakt k ničemu).
    Avent, nebo medela.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    REZZZY: Já mám Avent isis, pákovou, a jsem s ní spokojená. Ale nemám porovnání. Na druhou stranu, když se mi ji podařilo přiškvařit, sehnala jsem bez problémů z mimibazaru za 200, takže velká investice to není - pro případ, že by právě tobě nesedla.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Ahoj,jakou doporucujete odsavacku?Pakovou,balonkovou nebo elektrickou?Jsem 14 dni po porodu a stale.mi nekde se poradne rozkojit,tak bych to chtela zkusit s timto pomocnikem.Zkousela jsem snad vsechno mozne.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FILDELIN: hydrogel dělá případně i chicco
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    díky moc
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    FILDELIN: Ahoj, já si kupovala Purelan, je tuhý a nejlépe jej jde natřít na suché bradavky. Před kojením ho není nutné smýt (povrzeno v porodnici i laktační poradkyní), jen bude mít od toho miminko mastné tváře. Ale na hojení byly stejně nejúčinnější hydrogelové polštářky. Nosila jsem je celý den i v noci, před kojením omyla prsa. Hojení bylo potom bleskurychlé. Jsou poměrně drahé, ale každý jde rozstříhnout na 4 kousky a ty na bradavky úplně stačí. Oboje má Medela.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    FILDELIN: Nesmyvala. Natira se to blbe, trochu pomuze zahrati.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    FILDELIN: mám a hodně pomohlo.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    XMARTT: ja kojim pomocí kloboučku a dost mi praskaji bradavky. Bepanthen je na to krátký
    XMARTT
    XMARTT --- ---
    FILDELIN: nemám. mě vždycky pomohl Bepanthen.
    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    Ahoj, ráda bych se zeptala zda máte nekdo zkusenost s mazáním popraskaných bradavek čistým lanilinem, který jde koupit na váhu v lékarně. Dík
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    PURPURKA: Mě radili cokoliv močopudnýho, kafe asi nebude nej nápad pokud se chceš vyspat, ale takový nealko pivo by mohla zabrat :) já po ztrátě najednou měla mléko potom co jsemsi dala k večeři Stellu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam