• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hele, mam dotaz, moja mala vyzaduje treba po hodce kojit - pres den, kdyz misto spani, je vzhuru (je ji 14 dni, nechce mi moc ve dne spat, ale furt by chtela pit) - ja ji davam, jaxi zada, jsem rada, ze mam mliko a ze ma chut, ale rikam si, jeslti to neni zase moc....a taky mate radu na to, jak to udelat, aby spala? usne pres den treba na dvacet minut, nebo kdyz s ni zalezu do postele tak u prsu a klasicky v kocarku na prochazce, jinak kouka a kouka...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    WAMPILENKA: tak asi v pohode...ono vlastne i ten klouboucek je jinej nez bradavka - malá má jinak pusinku, kdyz saje z bradavky a kdyz saje z klouboucku.
    jinak to muzes i probrat s pediatrou, co si o tom mysli :)
    WAMPILENKA
    WAMPILENKA --- ---
    KAMPA kloboucky mi prave dali v porodnici, aby se mi zahojila prsa, a ona pak nechtela sat primo z prsa. ale kdyz ji ted uz nekolik dni davam dudlik, k prsu se prisava. tak asi dokaze rozlisit dudani pro uklidneni vs. nasyceni. mozna to je tim, ze je starsi (20 dni), nez kdyz dostala ten kloboucek.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    WAMPILENKA: hele a co klouboucky zkusit? ja mam osmidenni mimi a ona kdyz dopije, tak pak jeste ze by chtela - ale spis mi to prijde, jakoze by chtela mit neco v pusince - nebo kdyz je neklidna, jedna bradavka me uz zacina docela bolet, taxem nasadila klouboucek a je to fajn...neboli, setri se a jeste si tak duda do pohody, coz ji i uspi.
    ja bych takhle brzo do dudliku nesla, aby ti pak neodmitala bradavku...
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    WAMPILENKA: nazor mam ten, ze pokud dobre saje a pribyva, tak nejsem proti dudliku...
    WAMPILENKA
    WAMPILENKA --- ---
    mile damy,
    co dudlik a kojeni? jakou mate zkusenost? kazi kojeni? ja mu podlehla, kdyz jsem si vsimla, ze po kojenime ditko dudla, aby se uklidnilo, coz by mo samo o sobe nevadilo, ale dost me z toho boli bradavky. slysela jsem i nazor, ze by se mel dat az starsim detem, dceri je 16 dni... ale je to tez temer jediny zpusob, jak utisit jeji vecerni kriceni.
    AFUA
    AFUA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat: muj syn 3 mesice je dost velkej zavislak na prsu. Musim vsak podstoupit konizaci, tj. 15 min. celkova narkoza. odsaju tedy do zasoby a dam mu to pro jistotu strikackou... ale nevim, za jak dlouho pak muzu normalne kojit. nazory se ruzni- pediatricka tvrdi, ze riziko kontaminace narkotiky pomine az za 3 dny, jinde pisou, ze staci odstrikat prvni mliko a pak kojit. Pozdeji zminene nazory se mi, ale zda, spadaji do toho tabora, co to proste moc neresi, viz. kdyz vam v porodnici daj ibuprofen a kdyz se to dovi lekarnice, tak se z toho zhrouti... Neni tu nejaka anesteziolozka, co by poskytla fundovanou radu?
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Me na to spousteni nepomaha ani teplo ani zima :-(
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    Mně se mlíko dobře spouští, když si proudem teplé vody ve sprše masíruji prso. Studená chodba nevim... .-) Holt jsme každá originál :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SOLEI: studený a zima vůbec mi bylo nepříjemný a mlíko by se nespustilo, naopak jsem chladila po kojení. teplý naopak (třeba teplá sprcha) a jelo to samo. taky si myslím, že častěji je to takto... ;-) nakonec logicky, dítě má tu tlamičku taky teplou...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SOLEI: Jo, jedná, ale nevšimla jsem si, že by to fungovalo jen s hadrem s teplou vodou... aspoň na Švýcarský krávy. Ale jsme trochu OT :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ALDEMIK: Já si vždycky myslela, že se jedná o simulaci masáže, kterou si to tele to mlíko spustí - žduchne do vemena a olízne struk, do minuty zapracuji oxytocinový oblouk a může sát. No jo, tak nic, další důvod proč zůstat radši u kytek.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SOLEI: To platí jenom na kozy a jen z hediska hygieny :-) protože mají jinak udělané vemeno a mlíko se jim nespouští, ale hromadí dole ve vemeni. Ani na krávy to často nestačí - musí se jim chvíli stimulovat bradavky (? jestli se tomu u nich tak říká) - jakoby jemně dojíš naprázdno. Někdy to klidně půl minuty trvá, než se mlíko spustí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ALDEMIK: Studená chodba?
    To by mně nenapadlo, nás učili před dojením otřít vemeno látkou namočenou v teplé vodě. Doufala jsem, že to platí i na lidi.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    REZZZY: U mě tam blbě nastupuje spouštěcí reflex - buď jsem tedy odsávala po kojení, jako píše nienna, nebo chvíli střídat prsa, zkusit to, po minutě zase, a pak se to většinou chytlo. Trvalo mi asi tři dny, než jsem přišla na to, jak na to u sebe musim... A nejlíp funguje vejít nahá do studené chodby, to se mi spustí mlíko hned :-). Třeba najdeš podobný fígl.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    REZZZY: Možná se budeš smát a možná to nepomůže....ale mě ohromně pomohlo: odstříkávat po kojení (bylo "natlakováno" od Lenky... jinak třeba mě elekrická nevytáhla víc než 5 ml, jinak jsem nakojila i dvě děti), mít podložené nohy (píšou stoličku, měla jsem je zvednuté fest a super), pít u odstříkávání a ideálně čučet na vlastní dítě / jakékoli dítě...
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    ALDEMIK:
    SANTAL:
    Pákovou avent mám teď půjčenou a nevysosne ze mě ani kapku a přitom malá něco málo vysaje, tak jsem z toho jelen
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    KATIA:
    KOCOURKOVO:
    FILDELIN:
    Tak jsem zkoušela manuální a na prd, zítra jedem do půůjčovny, tak to snad pomůže, ještě jednou dík za rady všem
    KATIA
    KATIA --- ---
    FILDELIN: za mě taky super a ta investice se fakt vyplatí.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Děkuji za rady, vyzkoušim a popř. dám vědět
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam