• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOLEI: a pocitej s tim ze to bude trvat tak týden
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LABARCHA: tři měsíce? Tak ted už je trošku jiný postup než na začátku, ted minimálně šestkrát denně po kojení jeste odsavat každé prso deset patnáct minut
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LABARCHA: odpocinek, co to jde, kojici caje, husty polivky s jiskou...

LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Pls, nejake tipy jak hodne rozjet laktaci? Zatim beru homeopatiky a prikladam pulsminus co dve hodky ( laktacni 3 mes krize, bojkot a do toho ty zpropadene kloboucky)

Dekuji!! ;)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SOLEI: nevim, jestli jde vylozene o namozeni, ale mela jsem to co popisujes nekolikrat, bradavky bolely jak blazen aniz bych na nich videla nejakou ranku a prso bolelo fakt jak moncl, dokonce to vypadalo jako by v urcite casti bylo i "monclovite" zabarvene...stalo se mi to nekolikrat, po nejake dobe to vzdy odeznelo..kojim doposud, mladsi ma 20 mesicu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Může byt prso od kojení namozene? Ted mel mladík tři dny horečku a nic nechtěl, ani vodu po lzickach ( když zvládl 20 ml slavila jsem) tak jsem mu dávala aspoň často prso. A ted me bolí bradavky aniž by tam bylo vidět nějaké poškození a prsa me bolí podobně jako kdyby tam byla modřiny. Tak ted nevím jestli jsou od toho neustraleho dudani namozene nebo to znamená konec kojeni ( je mu čerstvých jedenáct měsíců takže pochybuju ze by to bylo zvýšení produkce)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    DOMAK: diky,vyzkousim, uz jsem zoufala.. :(
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Jak překonat bojkot při kojení :: Laktační poradna
    http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/jak-prekonat-bojkot-pri-kojeni/
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    :)), hele tak to slychavam, ze to maj skoro vsichni. U nas se to spravilo, ale kojim taky uz temer dycky v posteli, tam se napije hezky a bez problemu, bez osivani. Ach, kde byly ty casy mit ho nejak na kline, proste, a treba se u toho kojeni i najist!!! (a nemuset kazdych par vterin vracet prs do tlamicky)
    No moje posbirane hypotezy (je mozne, ze se obcas prolinaj):
    1. trochu mu povyrostly zuby (zatim vevnitr), to mi rikala moje zkusena mama (3 deti), ze to tak bylo. Círa byl i jinak uknouranej, masaz dasni pomahala.
    2. souvisi to proste se zvedavosti a vyvojem, uz neni koza to jedine zajimave a jak uz tu bylo psano : bojuje tu zvedavost a chut poznavat s hladem
    3. no proste tak trochu bojkot kojeni, nevim jestli dudlikujete. Ja na zacatku vubec nechtela, pak jsem svolila u nejakych prdovych chvil, kdy nechtel prso uz, a pak se to trosku zvrtlo a my s muzem zacali pouzivat dudlik na uspavani, pak i kdyz proste byl nevrlin no a tento clanek na mne docela sedi (ze proste dudlikovanim se pomalu a nepozorovane kurvi prisavani, maly mi zacal min otevirat pusenu a tak mu to neteklo, protoze netlacil bradou pod dvorec, kde se spousti mleko
    Bojkot kojení | Modrykonik.cz
    http://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni/
    Dudlík | Modrykonik.cz
    http://www.modrykonik.cz/dudlik/
    Co dát miminku místo dudlíku? :: Laktační poradna
    http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/co-dat-miminku-misto-dudliku-/
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    MALA_MISIA: S křížkem po funuse, ale stejně: Dělá mi tohle do teď, vlastně čím dál víc (je mu 7m), řešila jsem to vedle v mateřském klubu... přesně jak popisuješ ty i holky, v noci pohoda, ale přes den kojím jedině v leže - blbne u toho, kope nožkama, případně si s něčím v rukou hraje, hlavu otočenou do strany a pije... aspoň, že tak, no :) (doma to teda jde, ale na návštěvách je to docela trapné někdy - tchánovcům a kamarádce jsem po marném přesvědčování mimina, aby se napil v sedě/při chůzi/jakkoli jinak, dostala povolení vlézt do postele... jak by to bylo na nějakém celodenním výletu, kde bych si s ním neměla kam lehnout, to netuším a jsem docela ráda, že je zima teď)
    DOMAK
    DOMAK --- ---
    LABARCHA: Hanka Strejčková z Laktační ligy by mi snad rozkojila i manžela. :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MALA_MISIA: ano, velký výstřih a lehce dostupná koza (v zimě krapet složitější :)), řešila jsem tady kojení v Manduce před nějakou dobou, určitě to dohledáš... ano, povolím oba popruhy, ale protilehlý k prsu, ze kterého kojím, povolím víc, povolím a trochu snížím bederák, natočím ho do strany, aby byl víc u prsa...jde nám to tak od těch 3,5 měsíců.. jinak já osobně, protože jsem menší, řeším trochu problém s tou manducou, protože má na mě dost široký ten bederák a když ho povolím, mám ho v dolní části zadku (v manduce si nesednu ani s nepovoleným bederákem), ergo je snad méně mohutné, někdo tady minule psal dobrý info o kibi nosítku, ale osobní zkušenost mám jen s manducou
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    SOLEI: hh, tak to je dost presne :).. obcas cuci tak, jako kdyby byl na nejakem fetu :D, no my se tomu s muzem porad strasne smejem, tak pak trosku polevi ten vykuk a zacne se taky smat..
    Tak to jsem taky rada, ze to slysim takto od vas vsech. Slinta ted taky vic.

GIMEL: To zni dobre, kojici nahrdelnik. Dik za tip.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    MALA_MISIA: já myslím, že to se děje asi úplně každému. U nás to bylo taky, ačkoliv nepamatuju si ve kterém měsíci začala zjišťovat, že taky je něco jiného než jen koza a začala koukat kde co lítá. To pak zápasil hlad se zájmem. Dá se to vyřešit třeba kojícím náhrdelníkem, se kterým si mrně hraje, zatímco se kojí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MALA_MISIA: jo to je zraky možné, ted si vzpomínám ze jednu dobu nekdy ve třech měsících koukalo to moje vyloženě vyděšene, jako kdyby najednou lip videl,

A jestli k tomu okusování slinta jako bernardýn tak to opravdu můžou byt zuby
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    NEMESISS: ja prozatim satkuju, ale tim, jak je uz ted tezkej, tak si rikam, ze nejak presedlam na nositko, .. a prave i kvuli tomu kojeni, ze v satku mi to prijde skoro nemozne (ted co je tak maly a vratky, verim, ze pak v 5 mesicich, by to slo snad i v satku, ale celkove mi prijde predstava toho povolovani a zpetneho nahazovani dost neprakticka. Takze manduka a kojeni, jo? ja jenom moc nechapu jak, kdyz normalne mas to dite daleko vys, .. takze si taky povolis a nechas ho sjet k prsu? a co se tyce obleceni, proste velky vystrih a pak koza ven?
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    SOLEI: No to si prave nemyslim, zeby takovy hlad nemel.. protoze toto dela treba i po 4hodinove pauze, co se prospal dlouho v satku nebo tak.. takze hlad ma, i to, s jakou intenzitou se na prso vrha a pak proste otoci hlavu (casto mu zustane jeste i ta bradavka v puse, coz je teda pro mne docela obcas o cecky :)!
    Uvidim, myslim, ze to bude kombinace zajmu o svet, anebo mam treba exemplar ditete, co se mu klubou zuby tak setsakra brzo, dneska jsem pozorovala celkovej neklid a desne dobre mu dela ojizdeni dasni prstem, .. na ruckicky v tlame si uz taky prisel a je fakt, ze si je ted ozuzlava tak nejak vehementne. No uvidime. Kazdopadne jsem prave uz driv taky zacala praktikovat kojeni v leze v loznici, aby se tak neosival a ja mela nad nim vetsi kontrolu a on mel malo podnetu.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MALA_MISIA: měli jsme to taky tak, přesně - začalo to kolem 3. měsíce a co do důvodů souhlasím s RACHEL, teď mu je 5 měsíců a dost se to zklidnilo, nám pomáhá kojit v místnosti, kde nikdo není, ideálně pořád v té stejné, se zavřenými dveřmi (ale napije se i na návštěvě - v oddělené místnosti) a pokud možno v leže..když to jinak nejde (dítě pozná, kdy to je), napije se i jiný poloze...poslední měsíc taky celkem dobře pije v Manduce
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MALA_MISIA: mno, jak bych to jen.... Prostě nemá az takový hlad, zkus ho trošku rozptylovat a dat mu jist o par minut pozdeji, na takovehle blbnuti je brzo to delavaji pozdeji
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MALA_MISIA: vlastně jednu dobu zabíralo, že jsem s ní při kojení hopsala na gymnastickém míči a ona měla výhled na všechno a pak pila v pohodě. ale musela jsem jí hlídat čas, kdy už bude potřeba se napít, protože když má zábavu, tak jídlo počká, ale v noci by pak pila každý dvě hodiny a úplně mě vycucala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam