• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LABARCHA: co nositko nebo satek? samozrejme nejlepsi na odpocinek je, dat kocar s ditetem tatinkovi, babicce, sousedce, kamaradce...a jit si na hodinu lehnout, i kdyz treba neusnes.
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    SANTAL:

SOLEI:
    RACHEL:
    Dik vsem, vse krom odpocinku praktikuju.... Uz se to lepsi, i kloboucky zaciname odbouravat... Ale odpocinek nehrozi, mala pokud neni v kocaru tak neusne, max u prsa, na 5 minut, jakmile ji ale polozim, je za chvili vzuhuru....

Btwnemate nekdo vyzkousene bachovky na usinani?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LABARCHA: Já prostě týden ležela v posteli s miminem ... a čtečkou :-)
    Jinak fakt hodně pít - a to i v době kojení (mít flašku s něčím po ruce). Pokud to jen jde, dostatečně spát. I ty hoďky přes den, co dítě spí, pomohou.
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    MALA_MISIA:.. neusne, ze neni v leze a u prsa (ne ve svoji postylce, zadnou nema) :)..
    snazila jsem se i si lehnout k nemu na sedacky ve vlaku, ale nejak to nezabralo.
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    SOLEI: Jojo, to je presne to, co mi pomohlo /kojit z obou!/ . Ja to mam ted cerstve a zdarne za sebou, z prsou uz to zase cáká a jedeme dal. Musim rict, ze mi opravdu hodne pomohlo si z prckem lehat do postele (otaceni hlavicky se zminimalizovalo) ale ted zas resim (achjo!), ze se jinak moc nenapije, proste chvili cuca a pak ho to uz nebavi nebo se otoci a vic nechce, nebo zacne rvat.. v posteli (nebo kdekoli v leze) je klidnej, pije podsattne lepe a hlavne! kdyz je potreba (unavenej a zpruzelej) tak si u toho usne. Nejaka zkusenost? Byla bych radeji, kdyby umel cucakt v jakekoli poloze a proste umel usnout i na rukou, .. aby to cestovani vlakem (jezdim obcas za rodici 400 km vlakem) nebyla takova katastrofa, ze mi tam proste neusne, pac neni v postylce. (nastesti tu funguje satek a pripadny dudlik).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LABARCHA: jo a zapomněla jsem, zacni kojit na obě prsa
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SOLEI: a pocitej s tim ze to bude trvat tak týden
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LABARCHA: tři měsíce? Tak ted už je trošku jiný postup než na začátku, ted minimálně šestkrát denně po kojení jeste odsavat každé prso deset patnáct minut
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    LABARCHA: odpocinek, co to jde, kojici caje, husty polivky s jiskou...

LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Pls, nejake tipy jak hodne rozjet laktaci? Zatim beru homeopatiky a prikladam pulsminus co dve hodky ( laktacni 3 mes krize, bojkot a do toho ty zpropadene kloboucky)

Dekuji!! ;)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SOLEI: nevim, jestli jde vylozene o namozeni, ale mela jsem to co popisujes nekolikrat, bradavky bolely jak blazen aniz bych na nich videla nejakou ranku a prso bolelo fakt jak moncl, dokonce to vypadalo jako by v urcite casti bylo i "monclovite" zabarvene...stalo se mi to nekolikrat, po nejake dobe to vzdy odeznelo..kojim doposud, mladsi ma 20 mesicu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Může byt prso od kojení namozene? Ted mel mladík tři dny horečku a nic nechtěl, ani vodu po lzickach ( když zvládl 20 ml slavila jsem) tak jsem mu dávala aspoň často prso. A ted me bolí bradavky aniž by tam bylo vidět nějaké poškození a prsa me bolí podobně jako kdyby tam byla modřiny. Tak ted nevím jestli jsou od toho neustraleho dudani namozene nebo to znamená konec kojeni ( je mu čerstvých jedenáct měsíců takže pochybuju ze by to bylo zvýšení produkce)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    DOMAK: diky,vyzkousim, uz jsem zoufala.. :(
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    Jak překonat bojkot při kojení :: Laktační poradna
    http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/jak-prekonat-bojkot-pri-kojeni/
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    :)), hele tak to slychavam, ze to maj skoro vsichni. U nas se to spravilo, ale kojim taky uz temer dycky v posteli, tam se napije hezky a bez problemu, bez osivani. Ach, kde byly ty casy mit ho nejak na kline, proste, a treba se u toho kojeni i najist!!! (a nemuset kazdych par vterin vracet prs do tlamicky)
    No moje posbirane hypotezy (je mozne, ze se obcas prolinaj):
    1. trochu mu povyrostly zuby (zatim vevnitr), to mi rikala moje zkusena mama (3 deti), ze to tak bylo. Círa byl i jinak uknouranej, masaz dasni pomahala.
    2. souvisi to proste se zvedavosti a vyvojem, uz neni koza to jedine zajimave a jak uz tu bylo psano : bojuje tu zvedavost a chut poznavat s hladem
    3. no proste tak trochu bojkot kojeni, nevim jestli dudlikujete. Ja na zacatku vubec nechtela, pak jsem svolila u nejakych prdovych chvil, kdy nechtel prso uz, a pak se to trosku zvrtlo a my s muzem zacali pouzivat dudlik na uspavani, pak i kdyz proste byl nevrlin no a tento clanek na mne docela sedi (ze proste dudlikovanim se pomalu a nepozorovane kurvi prisavani, maly mi zacal min otevirat pusenu a tak mu to neteklo, protoze netlacil bradou pod dvorec, kde se spousti mleko
    Bojkot kojení | Modrykonik.cz
    http://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni/
    Dudlík | Modrykonik.cz
    http://www.modrykonik.cz/dudlik/
    Co dát miminku místo dudlíku? :: Laktační poradna
    http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/co-dat-miminku-misto-dudliku-/
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    MALA_MISIA: S křížkem po funuse, ale stejně: Dělá mi tohle do teď, vlastně čím dál víc (je mu 7m), řešila jsem to vedle v mateřském klubu... přesně jak popisuješ ty i holky, v noci pohoda, ale přes den kojím jedině v leže - blbne u toho, kope nožkama, případně si s něčím v rukou hraje, hlavu otočenou do strany a pije... aspoň, že tak, no :) (doma to teda jde, ale na návštěvách je to docela trapné někdy - tchánovcům a kamarádce jsem po marném přesvědčování mimina, aby se napil v sedě/při chůzi/jakkoli jinak, dostala povolení vlézt do postele... jak by to bylo na nějakém celodenním výletu, kde bych si s ním neměla kam lehnout, to netuším a jsem docela ráda, že je zima teď)
    DOMAK
    DOMAK --- ---
    LABARCHA: Hanka Strejčková z Laktační ligy by mi snad rozkojila i manžela. :)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    MALA_MISIA: ano, velký výstřih a lehce dostupná koza (v zimě krapet složitější :)), řešila jsem tady kojení v Manduce před nějakou dobou, určitě to dohledáš... ano, povolím oba popruhy, ale protilehlý k prsu, ze kterého kojím, povolím víc, povolím a trochu snížím bederák, natočím ho do strany, aby byl víc u prsa...jde nám to tak od těch 3,5 měsíců.. jinak já osobně, protože jsem menší, řeším trochu problém s tou manducou, protože má na mě dost široký ten bederák a když ho povolím, mám ho v dolní části zadku (v manduce si nesednu ani s nepovoleným bederákem), ergo je snad méně mohutné, někdo tady minule psal dobrý info o kibi nosítku, ale osobní zkušenost mám jen s manducou
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    SOLEI: hh, tak to je dost presne :).. obcas cuci tak, jako kdyby byl na nejakem fetu :D, no my se tomu s muzem porad strasne smejem, tak pak trosku polevi ten vykuk a zacne se taky smat..
    Tak to jsem taky rada, ze to slysim takto od vas vsech. Slinta ted taky vic.

GIMEL: To zni dobre, kojici nahrdelnik. Dik za tip.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    MALA_MISIA: já myslím, že to se děje asi úplně každému. U nás to bylo taky, ačkoliv nepamatuju si ve kterém měsíci začala zjišťovat, že taky je něco jiného než jen koza a začala koukat kde co lítá. To pak zápasil hlad se zájmem. Dá se to vyřešit třeba kojícím náhrdelníkem, se kterým si mrně hraje, zatímco se kojí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam