• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: snad ne :-)
    Susenkama asi ne, ty se rozmocej, ale zakuckani je neprijemny.
    KYO
    KYO --- ---
    jeste OT otazka... neudusi se mi tema susenkama? :D nikdy nic vic nez rozmackanej banan nemela....
    KYO
    KYO --- ---
    ADUSH_: to tady asi nesezenu... zkusim se podivat na rohlik.cz, maji tam hodne organickych veci
    KYO
    KYO --- ---
    JANISKA: chapu, no ona prave ted zacala taky lezt a kdyz v ni vedle lezim, uplne na ni pozoruju, jak ma divoke sny...
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    KYO: Nevim co mate v CR. Ja kupuju Organix. Maji ruzne tvary/prichute. Dokonce i susenky bez cukru :) sestra se mi strasne divila, ze odmitam dat Leile susenky Heinz (7+ m) co ji koupila. Ve slozeni napsano na druhem miste sugar..
    KYO
    KYO --- ---
    ADUSH_: a ktery krupky nebo susenky kupujes?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KYO: My máme stejně starý dítě a bohužel jsme nevysledovali souvislost mezi množstvím podanýho jídla a frekvencí buzení. Ať dáme půlku dávky (a dokojím), nebo celou dávku (případně taky ještě dokojím), je to jedno. Malá se v noci budí, i když prso nechce. Nebo se vzbudí, nakojím, ona u toho usne a za dvacet minut je vzhůru znovu. Můj předpoklad je, že prostě zpracovává podněty ze dne, ona si cca před třemi týdny začala sama sedat a týden a půl nato si stoupla. Teď zas zkouší prvními nejistými krůčky obcházet nábytek. Předpokládám, že jde fakt hlavně o to množství novejch podnětů ke zpracování, protože přes den je v pohodě a známky hladu nevykazuje. Akorát si teda říkám, kdy se s tím množstvím podnětů srovná, "dobře" spala naposled cca jako tříměsíční, pak se to sice zhoršilo, ale furt to fyzicky v pohodě šlo vydržet, od půl roka teda dost trpíme a často se prostě s mužem střídáme v tom, kdo v noci utěšuje, zatímco druhej z nás se jde prospat vedle na gauč. Kupodivu (všichni nám radili, ať jí prostě dopřáváme víc kontaktu) jsme vysledovali, že celkem dobře usíná v noci ve vlastní postýlce, ačkoliv přes den by v ní neusnula ani za nic.
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    KYO: Ja ji nakrajim male kousky jahod, bananu, kiwi, mrkve atd a to ji sama. Se zubama to nema nic spolecneho, pac ma 6 vepredu a vetsina jidla jde hned do boku, takze to 'kouse' dasnema:) zkus a uvidis. Krupky se taky hned rozpusti co je namocis a ona bude happy .)
    KYO
    KYO --- ---
    ADUSH_: a ma uz zuby, kdyz se krmi sama? ja ji nedavam zadne kousky nebo susenky. spis ji dam palici mrkve, kedlubny nebo okurky a ona si zuzla. nema zadnej zub.

KOTENCE: Tak jeste navysim a uvidim :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: davej ji prikrmu kolik sni a koj kolik chce, nasi by pul sklenicky bylo malo. Frekvence nocniho kojeni casto vrcholi kolem roka, co jsem tak zaslechla, takze to nemusi vubec souviset.
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    KYO: Ja teda mam asi dost zrouta. Snidane napr cele avokado, pak kojeni, obed 190g jidla, pak ma 100g ovoce, kojeni, vecere 190g jidla a 100g ovoce a pak kojim a pres moc jedno kojeni. Ke vsem jidlum momentalne dostava extra kousky, kterymi se sama krmi :)
    Byt tebou tak ji dam celou sklenicku ;)
    KYO
    KYO --- ---
    ptam se proto, ze se mi v noci casto budi.... mozna to jsou zoubky, uplnek nebo neco jineho, ale nerada bych, aby to bylo hladem
    KYO
    KYO --- ---
    mala mela osm mesicu a uz mi prijde, ze jak se zacala pohybovat, ze chce vic papat. Tak ji davam na obed a na vecer pokazde pul sklenicky a jeste kojim. je to optimalni? co teda zatim moc nepochopila je piti, spis vic rozleje, nez vypije, ale resim to polivkou na obed. spis jako zuzla a nesaje...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KLEVKA:uf byla to retence..ja to proste od sebe nepoznam, kazdopadne nestesti zazehnano! diky
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    NICKIE: snad to dobre dopadlo....
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nevite nahodou jestli se da jet na pohotovost s mastitidou do podoli? Koukala jsem ze je tam gynekologie porad ale nevim jestli to neni jen pro sestinedeli. Ze ja mam vzdycky problem na vikend:(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: asi jak kdo. Ja mohla nekojit treba celej vikend a kamoska mliko neudrzela ani pri frekvenci dvakrat za den.
    RYNA
    RYNA --- ---
    RYNA: *minimálně... uf :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    JANISKA: to by mě taky dost zajímalo - ráda bych věděla, od jaké doby odloučení se doporučuje preventivně odstříkávat...
    Jídelníček dítěte se obohacuje, kojení ubývá, do toho obvykle 1-2x týdně odcházím miminálně na celé odpoledne... říkám si, kde je ta hranice... taky bych ráda kojila aspoň do roka, možná i déle.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PETUL_KA: Vida, to mě nenapadlo, dík. Já nic neodstříkám od konce šestinedělí, takže odsávačka putovala do skříně. Tak já ji zkusím zas vytáhnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam