• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: jasně, jsou to tyhle, nejznámější typ, prodávají je všude: http://www.nektarzivota.cz/cz-detail-254342-krupky-pohankove-75g.html
    jahelné to samé.
    velký pytel, 15 Kč :) Blbé je, že nám ostatním chutnají taky, asi se budu muset zásobit.
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: a jsou bez cukru? koupila jsem ted na zkousku od HIPP jablecno-ryzove... tak uvidime.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: mně se teda dusí jakýmakoliv kouskama, u nás neprojde nic jiného než úplná kašička a to už má nějaké zuby. Křupky dává, ty ale v puse tajou samy.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: mám pocit, že v mém okolí jsou samé pažravé děti, mají z jídla oproti tomu našemu děsnou radost - no a i přesto toho naše mimino sní o dost víc než tvoje, a to ještě ani neleze.
    Nevím, zda to může být podobné, ale nám začal hůř spát okolo 5m a bylo to hladem, nicméně já jsem to nerozeznala a myslela, že se jedná o nějaký spurt. Když mi to konečně došlo a začala jsem ho víc krmit, hned se spaní zlepšilo, spíme (až na občasná období zubů atd.) teď docela dobře a tvrdě, ač stále v noci párkrát kojím.

Jinak pokud jsem tu dobře zaznamenala, bydlíš někde na Letné, ne? Tento týden jsem kupovala dvoje křupky, jahelné a pohankové, v bioobchodě na Milady Horákové, měli jich ta celou hromadu. Mají velký úspěch.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: snad ne :-)
    Susenkama asi ne, ty se rozmocej, ale zakuckani je neprijemny.
    KYO
    KYO --- ---
    jeste OT otazka... neudusi se mi tema susenkama? :D nikdy nic vic nez rozmackanej banan nemela....
    KYO
    KYO --- ---
    ADUSH_: to tady asi nesezenu... zkusim se podivat na rohlik.cz, maji tam hodne organickych veci
    KYO
    KYO --- ---
    JANISKA: chapu, no ona prave ted zacala taky lezt a kdyz v ni vedle lezim, uplne na ni pozoruju, jak ma divoke sny...
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    KYO: Nevim co mate v CR. Ja kupuju Organix. Maji ruzne tvary/prichute. Dokonce i susenky bez cukru :) sestra se mi strasne divila, ze odmitam dat Leile susenky Heinz (7+ m) co ji koupila. Ve slozeni napsano na druhem miste sugar..
    KYO
    KYO --- ---
    ADUSH_: a ktery krupky nebo susenky kupujes?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KYO: My máme stejně starý dítě a bohužel jsme nevysledovali souvislost mezi množstvím podanýho jídla a frekvencí buzení. Ať dáme půlku dávky (a dokojím), nebo celou dávku (případně taky ještě dokojím), je to jedno. Malá se v noci budí, i když prso nechce. Nebo se vzbudí, nakojím, ona u toho usne a za dvacet minut je vzhůru znovu. Můj předpoklad je, že prostě zpracovává podněty ze dne, ona si cca před třemi týdny začala sama sedat a týden a půl nato si stoupla. Teď zas zkouší prvními nejistými krůčky obcházet nábytek. Předpokládám, že jde fakt hlavně o to množství novejch podnětů ke zpracování, protože přes den je v pohodě a známky hladu nevykazuje. Akorát si teda říkám, kdy se s tím množstvím podnětů srovná, "dobře" spala naposled cca jako tříměsíční, pak se to sice zhoršilo, ale furt to fyzicky v pohodě šlo vydržet, od půl roka teda dost trpíme a často se prostě s mužem střídáme v tom, kdo v noci utěšuje, zatímco druhej z nás se jde prospat vedle na gauč. Kupodivu (všichni nám radili, ať jí prostě dopřáváme víc kontaktu) jsme vysledovali, že celkem dobře usíná v noci ve vlastní postýlce, ačkoliv přes den by v ní neusnula ani za nic.
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    KYO: Ja ji nakrajim male kousky jahod, bananu, kiwi, mrkve atd a to ji sama. Se zubama to nema nic spolecneho, pac ma 6 vepredu a vetsina jidla jde hned do boku, takze to 'kouse' dasnema:) zkus a uvidis. Krupky se taky hned rozpusti co je namocis a ona bude happy .)
    KYO
    KYO --- ---
    ADUSH_: a ma uz zuby, kdyz se krmi sama? ja ji nedavam zadne kousky nebo susenky. spis ji dam palici mrkve, kedlubny nebo okurky a ona si zuzla. nema zadnej zub.

KOTENCE: Tak jeste navysim a uvidim :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KYO: davej ji prikrmu kolik sni a koj kolik chce, nasi by pul sklenicky bylo malo. Frekvence nocniho kojeni casto vrcholi kolem roka, co jsem tak zaslechla, takze to nemusi vubec souviset.
    ADUSH_
    ADUSH_ --- ---
    KYO: Ja teda mam asi dost zrouta. Snidane napr cele avokado, pak kojeni, obed 190g jidla, pak ma 100g ovoce, kojeni, vecere 190g jidla a 100g ovoce a pak kojim a pres moc jedno kojeni. Ke vsem jidlum momentalne dostava extra kousky, kterymi se sama krmi :)
    Byt tebou tak ji dam celou sklenicku ;)
    KYO
    KYO --- ---
    ptam se proto, ze se mi v noci casto budi.... mozna to jsou zoubky, uplnek nebo neco jineho, ale nerada bych, aby to bylo hladem
    KYO
    KYO --- ---
    mala mela osm mesicu a uz mi prijde, ze jak se zacala pohybovat, ze chce vic papat. Tak ji davam na obed a na vecer pokazde pul sklenicky a jeste kojim. je to optimalni? co teda zatim moc nepochopila je piti, spis vic rozleje, nez vypije, ale resim to polivkou na obed. spis jako zuzla a nesaje...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KLEVKA:uf byla to retence..ja to proste od sebe nepoznam, kazdopadne nestesti zazehnano! diky
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    NICKIE: snad to dobre dopadlo....
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nevite nahodou jestli se da jet na pohotovost s mastitidou do podoli? Koukala jsem ze je tam gynekologie porad ale nevim jestli to neni jen pro sestinedeli. Ze ja mam vzdycky problem na vikend:(
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    RYNA: asi jak kdo. Ja mohla nekojit treba celej vikend a kamoska mliko neudrzela ani pri frekvenci dvakrat za den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam